مجله دلگرم/ گيلاس يکي از ميوه هاي بسيار خوشمزه و دوست داشتني فصل تابستان بوده که تقريباً مي توان گفت همه ي افراد آن را دوست دارند. حتي جداي از خوردن آن به شکل ميوه، استفاده از آن براي تزئين خوراک ها، تارت ميوه اي، کيک، انواع نوشيدني و… نيز بسيار عالي و درجه يک است.
تنها مشکلي که اين ميوه دارد، اين است که نمي توان آن را براي طولاني مدت نگه داشته و بايد فوراً آن را مصرف کرد. اما خوشبختانه ما در اين مقاله از دلگرم با ترفند هايي که در اختيارتان مي گذاريم امکان نگهداري طولاني مدت گيلاس را نيز فراهم کرده ايم. پس با ما همراه باشيد و از گيلاس هايتان براي طولاني مدت لذت ببريد.
اصول نگهداري طولاني مدت گيلاس
1. دورکردن گيلاس از نور خورشيد
اولين نکته اي که بايد در مورد نگهداري طولاني مدت گيلاس در نظر داشته باشيد، اين است که به هيچ وجه نبايد گيلاس ها را مکاني بگذاريد که نور خورشيد به آن بخورد (حتي براي مدت کوتاه).
نور خورشيد باعث چروک و پژمرده شدن و در نتيجه از بين رفتن گيلاس ها شده و طعم خوب آن ها را نيز تغيير مي دهد. پس گيلاس ها را در مکاني تاريک و بسيار خنک بگذاريد.
2. گيلاس ها بايد در محلي کاملاً سرد نگهداري شوند.
زيرا اساساً گيلاس در هواي سرد تازه مي ماند. بنابراين بعد از خريد يا برداشت گيلاس ها و بدون اين که آن ها را بشوييد، بلافاصله آن ها را در کيسه هاي پلاستيکي ريخته و کيسه ها را کامل مهر و موم کرده و ببنديد.
سپس در سردترين قفسه ي يخچال بگذاريد. گيلاس به اين روش 3 تا 5 روز و گاهي تا دو هفته تازه و سالم باقي مي ماند.
3. حدالامکان گيلاس را از ديگر مواد غذايي در يخچال دور کنيد.
گيلاس ميوه اي است که به راحتي طعم ديگر مواد غذايي موجود در يخچال را به خود مي گيرد. بنابراين اگر مي خواهيد گيلاس تازه مانده و مانند روز اول طعم خوشمزه اي داشته باشد، بهتر است ابتدا آن ها را در ظرف درب داري بريزيد.
سپس ظرف را در کيسه ي پلاستيکي پيچيده و در يخچال و به دور از ديگر مواد غذايي به خصوص سير، آبگوشت و مواد اين چنيني که بوي قوي دارند، نگهداري کنيد.
4- گيلاس ها را فريز کنيد.
فريز کردن راهي عالي براي نگهداري طولاني مدت گيلاس و اطمينان از حفظ تازگي و طعم آن است. براي اين کار گيلاس ها را شسته و در صورت تمايل هسته هاي آن را جدا کنيد. سيني عميقي تهيه کرده و گيلاس ها را به صورت يک لايه روي آن ريخته و در فريزر بگذاريد.
بعد از گذشت يک ساعت، گيلاس ها را در آورده و در دو عدد کيسه ي فريزر بريزيد. در اين مرحله گيلاس ها بايد کاملاً سفت باشند. هواي کيسه هاي پلاستيک را کاملاً گرفته و آن ها را مهر و موم کنيد و مجدداً در فريزر بگذاريد. با اين روش تا يک سال مي توان از گيلاس ها نگهداري کرد.
نحوه خشک کردن گيلاس
از ديگر روش هاي نگهداري طولاني مدت گيلاس، خشک کردن آن است. براي اين کار:
ابتدا فر را به دماي 74 درجه سانتيگراد برسانيد.
گيلاس ها را با آبي هم دماي محيط شسته و کاملاً خشک کنيد.
گيلاس ها را به صورت يک لايه روي سيني فر پهن کنيد؛ به گونه اي که فضاي خالي بين آن ها وجود داشته و به هم نچسبند.
دماي فر را به 57 درجه سانتيگراد کاهش داده و سيني را داخل فر بگذاريد. سپس اجازه دهيد گيلاس ها به مدت 6 ساعت گرما ببينند.
بعد از خشک شدن شبيه کشمش شده که بايد آن ها را در ظرف درب داري ريخته و در فريزر نگهداري کنيد.
همچنين مي توانيد گيلاس ها را در آفتاب نيز خشک کنيد. براي اين کار گيلاس ها را شسته، هسته ها را جدا کنيد و خشک کنيد. سپس آن ها را روي سيني پهن کرده و به مدت 2 تا 5 روز در نور آفتاب بگذاريد.
خواص خوردن گيلاس
خوردن اين ميوه پر از خاصيت را به شما و کودکانتان توصيه مي کنيم .
اين ميوه سرشار از پتاسيم و منيزيم است که براي سلامت قلب و عروق بسيار مفيد است.گيلاس حاوي ويتامين C است که در حفظ سلامت پوست، افزايش قدرت ايمني، تشکيل بافت پيوندي و سلامت اعصاب نقش مؤثري دارد.
گيلاس جزء ميوههاي کم کالري محسوب ميشود و سرشار از پتاسيم و منيزيم است که براي سلامت قلب و عروق بسيار مفيد است. مصرف گيلاس و ساير ميوههاي تازه که حاوي مقدار زيادي آب است، موجب حفظ سلامت بدن ميشود.
تمام واکنشهايي که در بدن صورت ميگيرد، در حضور آب است. آب براي حفظ سلامت پوست بسيار مفيد است و از بروز يبوست پيشگيري ميکند، حتي موجب درمان يبوست ميشود. اگر افراد نتوانند آب بنوشند ميتوانند، از موادي که داراي آب زياد هستند، مثل ميوهها و سبزيها به مقدار زياد استفاده کنند که از اين طريق آب به بدنشان ميرسد.
گيلاس و ميوهها سرشار از فيبر هستند و براي حفظ سلامت و پيشگيري از سرطان ميتواند، مفيد باشد. همچنين در حفظ سلامت قلب و عروق و تعادل گردش خون بسيار مؤثر است و از يبوست پيشگيري ميکند.
خواص آب گيلاس ترش جهت درمان بي خوابي
تحقيقات نشان مي دهد نوشيدن روزانه آب گيلاس ترش مي تواند شدت بي خوابي را کاهش دهد. تيمي تحقيقاتي مطالعات خود را در خصوص عادات خواب روي افراد سالمند انجام دادند. در اين تحقيق افراد مورد مطالعه به مدت 2 هفته هر روز صبح و عصر آب گيلاس ترش خوردند و 2 هفته بعد از نوشيدني ديگري بدون آب گيلاس استفاده کردند.
پس از آن افراد اعلام کردند که در مقايسه با ساير نوشيدني ها، پس از مصرف روزانه آب گيلاس، شدت بي خوابي آن ها تا حد زيادي کاهش پيدا مي کند. به طور کلي بيش از 40 ميليون نفر با مشکلات خواب درگير هستند و 20 ميليون نفر هم دچار اختلال خواب هستند که سلامتي آن ها را به خطر مي اندازد.
محققان در تحقيقات خود به اين نتيجه رسيدند که آب گيلاس طبيعي با داشتن ترکيبات بالاي ملاتونين که يک آنتي اکسيدان طبيعي به شمار مي رود به تنظيم چرخه خواب بدن کمک مي کند.
ملاتونين به طور طبيعي در ميزان کم در بدن ترشح مي شود که باعث خواب آلودگي در شب و بيداري در طول روز مي شود. قرص هاي خوابي که در بازار وجود دارد حاوي مقداري ملاتونين است که به بي خوابي افراد کمک مي کند.
روش هاي کاربردي جهت نگهداري از گيلاس
مواد غذايي همچون گيلاس هم با داشتن اين ترکيب، در تنظيم چرخه طبيعي خواب بدن و افزايش بازده خواب مؤثر است و زمان به خواب رفتن را کاهش مي دهد. در واقع به طور کلي ماده اوليه سرکه بالزاميک، انگور سفيد است. البته در توليد آن مي توان از مجموعه اي از ميوه هايي مثل سيب، گيلاس، گلابي و زردآلو هم استفاده کرد.
اما در پاسخ به اين که اين سرکه به چه نحوي توليد مي شود، بايد گفت وقتي ميوه ها چيده مي شوند، به وسيله ي دستگاه هاي مخصوصي تحت فشار قرار گرفته و آب آن ها گرفته مي شود. آب انگور سفيد يا ساير ميوه ها حرارتي حدود ۸۰ درجه سانتي گراد (به مدت طولاني) مي بينند تا در نهايت، برخي باکتري ها که در انگور موجود است، از بين برود.
گيلاس و توت فرنگي شيرين يا ترش، در درمان نقرس بسيار با اهميت است. شما در حدود 10 تا 25 عدد گيلاس يا توت فرنگي در روز مصرف کنيد. در واقع اين ميوه ها اگر تازه باشند بهتر است، ولي کنسرو شده هم ايرادي ندارد.
خواص آلبالو و گيلاس مثل هم است و مصرف آن اعصاب را آرامش مي دهد، ولي در هر حال نبايد در مصرف آن زياده روي کرد.
مصرف مقادير متعادل آلبالو و گيلاس در دوره بارداري مفيد بوده و مشکلي براي مادران باردار ايجاد نميکند ولي بي خطر بودن دم آلبالو و مصارف ديگر از اين ميوه به اثبات نرسيده است.
گيلاس سرشار از استروژن است
نتايج پژوهشي که در Journal of Agricultural and Food Chemistry به چاپ رسيده است نشان مي دهد که جذب آنتي اکسيدان زياد حتي براي افرادي که دچار سکته ي مغزي شده اند بسيار مفيد است. چون باعث بهبود عملکرد مغز و احياي سلول هاي عصبي مي شوند.
توصيه مي کنيم براي جذب آنتي اکسيدان بيشتر مصرف آلو خشک، انگورها، آلو، مرکبات به خصوص پرتقال، گيلاس و آلبالو، کلم ها، اسفناج، بروکلي، فلفل دلمه اي، چغندر و پياز را در الويت قرار دهيد.
براي مقابله با اسيد اوريک خون ميوه و سبزيجات مفيدند. براي همين لازم است که ميوه و سبزيجات زياد و متنوعي در طول روز مصرف کنيد. توصيه ميکنيم مصرف گيلاس، توت فرنگي، انگور، کرفس، چغندر، آرتيشو، لوبيا سبز، سيب زميني، سبزيجات برگ سبز و جعفري را در الويت برنامهي غذايي خود قرار دهيد.
توصيه ميکنيم همچنين ويتامين C و مواد غذايي سرشار از فيبر را دريابيد. بايد بدانيد که فيبرها به دفع اوره کمک زيادي ميکنند. براي مقابله با نقرس بايد مايعات زيادي بنوشيد.توصيه ميکنيم آب، آب سبزيجات تازه و آب مرکبات را در الويت قرار دهيد. لازم است که روزانه دو ليتر از اين مايعات را ميل کنيد.
بازار