نماد آخرین خبر

چای سبز باعث لاغری می‌شود؟

منبع
بروزرسانی
چای سبز باعث لاغری می‌شود؟
مجله قرمز/ چاي سبز يکي از مواردي است که براي درمان چاقي و اضافه وزن به کار گرفته مي شود. چاقي از جمله بيماري هايي است که جذا از مشقت و عذاب آور بودن خود پايه اي براي بسياري از بيماري ها از جمله فشار خون بالا، ديابت و بيماري هاي قلبي عروقي مي باشد. روش هاي مختلفي براي کاهش وزن و مبارزه با چاقي وجود دارد که بعضي سخت و بعضي داراي اثر سو هستند ولي از روش هاي جديد استفاده از مکمل هاي گياهي کم ضرر و کارا است . يکي از اين مکمل ها چاي سبز است. اين مطالعه در مورد تعيين اثر چاي سبز در کاهش وزن و همچنين حفظ وزن پس از کاهش وزن بدن در افراد چاق و داراي اضافه وزن است . چاقي و عوامل موثر در آن افزايش بروز چاقي يک مشکل پزشکي به رسميت شناخته شده در کشورهاي توسعه يافته است. چاقي عامل عمده اي در تعدادي از بيماري ها، از جمله بيماري عروق کرونر قلب، فشار خون، ديابت غير وابسته به انسولين، اختلال عملکرد ريوي، آرتروز و انواع خاصي از سرطان است. عوامل مربوط به افزايش چاقي کاهش فعاليت فيزيکي و افزايش مصرف انرژي هستند. اثرات کاهش وزن و چالش هاي موجود در اين زمينه کاهش وزن و از دست دادن چربي بدن مي تواند در نتيجه کاهش دريافت انرژي ورودي به بدن و يا افزايش انرژي مصرفي باشد. درمان چاقي و يا کاهش وزن خطر ابتلا به ابتلاي به بيماري ها و متعاقب آن، مرگ و مير را کاهش مي دهد. حتي از دست دادن وزن به طور متوسط، ۵٪ تا ۱۰٪ از وزن اوليه بدن، باعث اثرات سودمندي بر سلامتي مي شود. با اين حال، نگهداري طولاني مدت وزن بدن و کاهش وزن مي تواند ناموفق باشدو وزن ناخواسته مجددا بالا رود. مطالعات نشان مي دهد که افرادي که در اين مطالعات شرکت کردند نتوانستند عادات غذايي و فعاليت هاي خود را به در حد مطلوب تغيير دهند . به خاطر همين به مداخلاتي به منظور بهبود کاهش و نگهداري وزن در دراز مدت براي درمان موثر چاقي نياز است. محدوديت تأثير طولاني مدت مديريت متعارف وزن (مداخله در رژيم غذايي، فعاليت بدني و رفتار درماني) منجر به توسعه استراتژي هاي جايگزين کاهش وزن شد. چاي سبز و مکانيسم اثر آن استفاده از مکمل هاي گياهي به سرعت در حال رشد است. يکي از اين مکمل ها چاي سبز مخلوط با کافئين (اپيگالوکتشين گالات به علاوه کافئين) است، که ادعا خواص ضد چاقي را افزايش توليد حرارت و اکسيداسيون چربي دارد. مخلوطي چاي کافئين سبز حاوي کافئين ممکن است باعث تحريک در گرمازايي و اکسيداسيون چربي از طريق مهار فسفودي استراز ، (آنزيمي که باعث کاهش AMP حلقوي داخل سلولي از طريق آنتاگونيسم اثر تعديلي منفي آدنوزين در افزايش ترشح نورآدرنالين مي شود) شود. مطالعات انساني نشان داده است که کافئين باعث تحريک توليد حرارت و اکسيداسيون چربي مي شود. علاوه بر اين، چاي سبز حاوي مقادير زيادي از ترکيب هاي موجود در چاي است ، که نشان داده شده است که باعث مهار کاتکول او-متيل ترانسفراز مي شود. مکانيسم اثر چاي سبز مطالعه اثرات چاي سبز مارگريت وسترترپ پلاتنگا و همکاران در ماستريخت هلند در اين مطالعه نود مرد و زن داراي اضافه وزن و چاق با ۱۸ تا ۶۰ سال سن و با نمايه توده بدني (BMI) بين ۲۵ و ۳۵ ، از مردم محلي مرد مطالعه قرار گرفتند. آنها تحت يک معاينه پزشکي قرار گرفتند. انتخاب بر مبناي داشتن سطح خوبي از سلامت ، غيرسيگاري، استفاده نکردن از دارو، و الکل بود. هفتاد و شش نفر واجد شرايط براي شرکت در اين مطالعه بودند. آنها بر اساس جنس، نمايه توده بدني(BMI)، سن و خويشتن داري در رژيم غذايي به دو گروه طبقه بندي شده تقسيم شدند. همچنين ميزان مصرف کافئين آنها مشخص شد: مصرف کنندگان کافئين کم (تعداد ۳۸ مصرف کافئين را کمتر از ۳۰۰ ميلي گرم در روز داشتند ) و يا به مصرف کنندگان کافئين زياد (تعداد ۳۸ نفر مصرف کافئين بيش از ۳۰۰ ميلي گرم در روز را داشتند). جداي از اين در مورد مصرف کافئين با استفاده از رژيم غذايي فردي از جمله تمام نوشيدني ها يا مواد غذايي حاوي کافئين ( مانند قهوه، چاي، شکلات، کوکا کولا، ردبول) سوال شد. پس از آن، در گروه هاي مصرف کافئين پايين يا بالا، افراد بيشتر با توجه به ويژگي ذکر شده در بالا و به صورت تصادفي به رنگ سبز در گروه هاي درمان ترکيبي چاي کافئين و گروه دارونما براي فاز نگهداري وزن طبقه بندي شدند. پس از آن، در گروه هاي مصرف کافئين پايين يا بالا، افراد بيشتر با توجه به ويژگي ذکر شده در بالا و به صورت تصادفي به رنگ سبز در گروه هاي درمان ترکيبي آينده نگر چاي کافئين و گروه دارونما براي فاز نگهداري وزن طبقه بندي شدند. در طول مطالعه به افراد مخلوطي از چاي سبز مخلوط با کافئين را دريافت کردند[۴۵ ميلي گرم گالات + ۲۵ ميلي گرم کافئين + ۳۸۰ ميلي گرم دارونما (روغن نباتي) / ۶ کپسول در روز و به صورت ۲ کپسول قبل از هر وعده غذايي) و يا دارونما [۴۵۰ ميلي گرم دارونما (روغن نباتي) / ۶ کپسول در روز و به صورت ۲ کپسول قبل از هر وعده غذايي) داده شد. هيچ عارضه جانبي رخ نداد و مصرف چاي سبز باعث کاهش سطح لپتين در هردو جنس شد. ميزان لپتين رابطه معکوسي با مصرف چاي سبز داشت که احتمالا کاهش سطح لپتين، به دليل از دست دادن وزن بدن به صورت پايدار بود. لپتين در بافت چربي سفيد که توسط سيستم عصبي سمپاتيک از طريق رسپتورهاي آدرنرژيک β۳ تنظيم مي شود، توليد مي شود. اثر تحريک کافئين بر سيستم عصبي سمپاتيک ممکن است به تنظيم براي انتشار پايين لپتين منجر شود. از دست دادن وزن بدن در گروهي که چاي سبز را با کافئين بالا مصرف مي کردند بيشتر بود همچنين، در طول دوره نگهداري وزن ، درصد وزن بدن افزايش در گروه مصرفي که چاي سبز را با مقدار کمي کافئين مصرف مي کردند به طرز قابل توجهي کوچکتر از گروهي بود که دارونما مصرف مي کردند. همچنين در طول نگهداري وزن، افزايش وزن بدن در گروه مصرف کننده ي دارونما ۲٫۲ کيلوگرم بيشتر از ساير گروه ها در طول ۹۰ روز بود. منبع: onlinelibrary.wiley
اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره