روشهای اصولی فریز کردن پیازداغ و سیر داغ
مجله دلگرم/ بهتر است همه مواد غذايي را به صورت تازه مصرف کنيم تا مواد مغذي موجود در آن کاهش نيابد زيرا نگهداري مواد غذايي در فريزر سبب مي شود بخش مهمي از مواد مغذي، ويتامين ها و املاح آن از بين برود . هنگامي که پياز يا سير را سرخ مي کنيم از ارزش غذايي آن کاسته مي شود زيرا هر فرآيندي روي مواد غذايي و خوراکي تازه انجام شود، باعث مي شود ميزان مواد مغذي موجود در آن کاهش يابد. اگر اين پيازداغ و سيرداغ را به مدت طولاني فريز کنيم ، بخش ديگري از مواد مغذي موجود در آنها از بين مي رود و فقط کمي از عطر پياز و سير در آنها باقي مي ماند. با اين حال اگر سير و پيازي که قرار است سرخ و فريز شوند، سالم باشند و با روش صحيحي سرخ و فريز شوند، هيچ ماده سمي و مضري در آنها آزاد نخواهد شد اما مصرف چنين محصولاتي ديگر ارزش تغذيه اي خاصي براي بدن نخواهد داشت. نکاتي در مورد فريز کردن پيازداغ و سير داغ هر فرايندي روي مواد غذايي و خوراکي تازه انجام شود، باعث مي شود ميزان مواد مغذي موجود در آن کاهش يابد. هرچقدر اين فرآيند بيشتر و شديدتر باشد، افت ارزش تغذيه اي آن خوراکي خاص بيشتر خواهد بود. اين موضوع در مورد سير و پياز هم صدق مي کند؛ وقتي يک بار سير يا پياز خام و تازه سرخ شود، بخش مهمي از مواد مغذي، ويتامين ها و املاح آن از بين مي رود و وقتي که پيازداغ و سيرداغ براي مدت طولاني فريز شوند و پس از مدتي براي مصرف دوباره، از حالت يخي خارج شوند، بخش ديگري از مواد مغذي موجود در آنها از بين مي رود. پيازداغ ها و سيرداغ هايي که براي استفاده ماهانه فريز مي شوند، فقط کمي از عطر پياز و سير را در خود نگه مي دارند و موادمغذي آنها نسبت به پياز و سير تازه يا حتي آنهايي که تازه به تازه سرخ و مصرف مي شوند، به شدت پايين مي آيد. ضمن اينکه عطر و طعم اين محصولات يخي هم با انواع تازه شان تفاوت چشمگيري دارد. اگر سير و پيازي که قرار است سرخ و فريز شوند، سالم باشند و با روش صحيحي سرخ و فريز شوند، هيچ ماده سمي و مضري در آنها آزاد نخواهد شد اما مصرف چنين محصولاتي ديگر ارزش تغذيه اي خاصي براي بدن نخواهد داشت. پياز داغ را چگونه در فريزر نگهداري کنيم ؟ ابتدا پياز يا سير هاي سالم را انتخاب کنيد و آنها را خلالي کرده و چند دقيقه در آب در حال جوش قرار دهيد . سپس پيازها را آبکش کرده و آنها را روي پارچهاي پهن کنيد تا آب آن گرفته شود . پس از گرفته شدن آب پيازها ، آنها را با روغن سرخ کرده ودر حين سرخ کردن بدان زرد چوبه و کمي نمک اضافه نماييد . پيازهاي سرخ شده را در آبکش فلزي ريخته تا روغن آن کاملا خارج گردد . پس از روغن گيري و خنک شدن، پياز ها را به چند قسمت تقسيم کنيد؛ مقداري از آن ها را داخل ظرف دربسته ريخته و داخل يخچال قرار دهيد و مقدار بيشتر را در کيسه هاي فريزر يا کيسه هاي زيپ بريزيد و با هواگيري کامل داخل فريزر قرار دهيد. در موقع نياز از پياز داغي که داخل يخچال است استفاده کنيد و وقتي ظرف خالي شد، يک بسته از پياز داغ هاي فريزري را از فريزر بيرون آورده و داخل همان ظرف بريزيد و به مرور از آن استفاده کنيد . راهکاري براي کپک نزدن پياز سرخ شده همانطور که در اين بخش از رازهاي خانه داري در نمناک گفته ايم براي اينکه پياز سرخ شده شما سالم بماند و کپک نزند بايد قبل از ريختن پيازها داخل ظرف ، براي مدتي ظرف را بدون در داخل يخچال يا فريزر قرار دهيد تا پيازها کاملا سرد شوند و بعد درب ظرف را ببنديد. در ظرف را نيز جداگانه داخل يخچال قرار دهيد تا در آن نيز به خوبي سرد شود.سپس در ظرف را درست و کامل کيپ کنيد و در فريزر يا يخچال بگذاريد . اين کار سبب مي شود ظرف ديگر عرق نکند و پيازها کپک نزنند. مدت زمان نگهداري پياز داغ در فريزر 3 تا 6 ماه مي توان پياز منجمد را نگه داري نمود اما بهتر است پياز داغ در طي 6 هفته مصرف شود، زيرا در طول 6 هفته پياز عطر و طعم خوبي دارند اما بعد از اين مدت طعم خود را از دست مي دهند.