نمناک/ مراقبت از يخچال به دليل نقش زياد آن در زندگي امروزه داراي اهميت فراواني است ، بنابراين بهتر است اصول مراقبت از يخچال و فريزر را بياموزيم تا بتوانيم عمر اين دستگاه را بالا ببريم.
1. کويل هاي کندانسور را دو بار در سال تميز کنيد:
از قلم مو درشت استفاده کنيد ؛ کويل هاي کندانسور مسئول حذف گرما از يخچال و فريزر هستند. آنها بزرگ هستند، مانند کويل هاي رادياتور واقع در پشت و يا در زير واحد. هنگامي که گرد و غبار و کثافت به کويل چسبيده است، براي يخچال و فريزر حذف گرما سخت تر مي شود در نتيجه مصرف انرژي افزايش پيدا مي کند. بدون تميز کردن منظم، مي تواند به مشکلات و تعميرات گران قيمت منجر شود ؛ با استفاده از اين قلم مو درشت به راحتي و آسان کويل ها را تميز کنيد و براي اين کار دستورالعمل هاي مربوط به آن را براي يخچال خود دنبال کنيد.
2. تميز کردن و تعويض واشر:
واشر مهر و موم لاستيکي است که بيرون درب يخچال و فريزر است و اين بخش غالبا ناديده گرفته مي شود که کار مهم در از بين بردن هواي گرم را دارد.آن را به طور دوره اي با يک پاک کننده مانند اسپري غليظ شده گوگان تميز کنيد.با گذشت زمان، واشرهاي ديگر پوشانده مي شوند و ديگر مهر و موم نمي کنند و يخچال و فريزر ها کارآيي خود را از دست مي دهند. گفته مي شود شده که واشرها بعد از چند سال ضعيف، شل و پاره مي شوندو هنگامي که اين اتفاق مي افتد، هواي گرم وارد يخچال و فريزر مي شود و باعث مي شود که گرما از بين نرود اين بدان معني است که مصرف انرژي و صورتحساب براي شما بيشتر مي شود ؛ خوشبختانه، واشر ارزان قيمت است و معمولا تعويض آن بسيار آسان مي باشد.
3. يخ زدگي:
از بين بردن يخ يخچال فريزها به صورت دستي:هنگامي که يخ در ديواره هاي داخلي فريزر به ضخامت يک و نيم اينچ (يا کمي بيشتر از يک سانتي متر) انباشته مي شود ، غذا را از يخچال / فريزر بيرون بياوريد، ترموستات را خاموش کنيد يا دستگاه را از برق جدا کنيد و اجازه دهيد تمام يخ ها ذوب شود.هنگامي که يخ به طور کامل ذوب شد، دستگاه را به برق بزنيد، منتظر بمانيد تا به دماي خود برسد و غذا را داخل بگذاريد.يخچال و فريزر خود را يخ زدايي کنيد اگر يخچال و فريزر يخ زدايي خودکار دارد، نيازي به انجام اين کار نداريد ؛ هر شش تا هشت ساعت، يخچال کمي سرد مي شود تا ذوب شدن يخ زدگي روي کويل ها را خنثي کند در نتيجه يخچال فريزر آب مي دهد.
اگرچه آب تبخير مي شود، لازم است که به طور منظم ظرف را براي جلوگيري از بو و رشد باکتري ها تميز کنيد و براي تميز کردن آن از آب گرم و مقدار کمي مواد شوينده استفاده کنيد. کتابچه راهنماي دستورالعمل هاي خاص مربوط به اين ارائه شده است، اما در بيشتر مدل ها، با جدا کردن کوره پايين و کشيدن ظرف، مي توانيد به ظرف دسترسي پيدا کنيد.
4. داخل يخچال را تميز کنيد:
يخچال را هفتگي تميز کنيد، از پارچه اي که با آب گرم خيس کرده ايد، براي پاک کردن و حذف چرک ها و پاک کردن از قفسه ها و ديوارها استفاده کنيد. تميزکننده کار را ساده تر مي کند و لکه ها و کرم هاي چسبنده را بدون چربي زيادي از بين مي برد ؛ شما همچنين مي توانيد از اين پاک کننده براي درب و دستگيره استفاده کنيد.از ظروف محفوظ هوا براي حذف بو و نگه داشتن طولاني مدت غذا استفاده کنيد.
اگر يک آيتم ضعيف بسته بندي شده (يعني کارتن ميوه) يا به احتمال زياد يک نشتي (يعني گوشت منجمد)دارد، قبل از ذخيره آن روي يک بشقاب قرار دهيد.
براي محل هاي فولادي ضد زنگ:
اين محلول تميز کردن و اين دستمال مخصوص براي حذف علائم کثيفي و اثر انگشت در يخچال و فريزر فولادي ضد زنگ طراحي شده است.در حين تميز کردن، بهتر است "رنگ" يا الگوي فولادي ضد زنگ را دنبال کنيد.
5. گندزايي کردن:
يخچال و فريزر را گندزايي کنيد ؛ بوها را با يک ضدعفوني کننده که مخصوص يخچال طراحي شده است، حذف کنيد. طبق گفته سازنده، اين ماده ضدعفوني کننده تا 50 برابر موثرتر از نوشابه براي حذف بوي مواد غذايي است.
6. دستگاه يخ ساز يا تصفيه آب را تعويض کنيد:
فيلتر آب يخچال را تعويض کنيد ؛ فيلتر تصفيه آب را حداقل هر شش ماه بايد تعويض کنيد.
نکات کليدي ديگر براي مراقبت از يخچال و فريزر
براي اينکه فريزر بر اثر نور خورشيد آسيب نبيند ، بهتر است آن را کنار پنجره قرار ندهيد .
براي جريان يافتن هوا در پشت فريزر، بايد 20 سانتي متر با ديوار فاصله داشته باشد.
فريزر و يخچال بايد از وسايل گرمازا مانند اجاق گاز ، بخاري و شوفاژو... دور باشند.
از قرار دادن وسايل تزييني مانند گلدان و مجسمه بر روي فريزر و يخچال هاي سايد جدا خودداري کنيد.
3 ماه يک بار و حداکثر هر 6 ماه يک بار فريزرهاي برفک زا را تميز کنيد.
براي کاهش صدا و جلوگيري از فشار بر موتور، بايد يخچال شما تراز باشد.
با توجه به دماي هوا درچه فريزر را تنظيم کنيد .
راهنماي نگهداري و ايمني يخچال فريزر و سايد باي سايد
مواد غذايي مختلف را با هم در طبقات نگذاريد و بهتر است موادي مانند گوشت و مرغ و ماهي را در طبقات بالا و سبزيجات را در طبقات پايين تر بگذاريد .
مواد غذايي را که در فريزر ميگذاريد حتما بايد نايلکس داشته باشند تا طعم و بوي مواد ديگر را به خود نگيرند.
بر روي مواد غذايي تاريخ درج کنيد و بهتر است مواد غذايي را براي مدت طولاني نگه نداريد.
ظروف شيشه اي براي نگهداري مواد غذايي مانند حبوبات و خشکبار مناسب نيستند.
براي قرار دادن مواد غذايي درون فريزر بگذاريد تا کاملا سرد شوند و هواي داخل بسته هاي مواد غذايي را خارج کنيد .
بهترين توصيه ها براي نگهداري اصولي يخچال
براي کندن يخ فريزر هيچ گاه از وسايلي مانند کف گير و قاشق و... استفاده نکنيد وابتدا چند ساعت فريزر را از برق بکشيد تا يخ هايش آب شود و سپس آن را تميز کنيد و يا مي توانيد براي سريع تر آب شدن يخ هاي فريزر از پنکه و سشوار استفاده کنيد.
هنگامي که يخ هاي فريزر کاملا آب شد با پارچه اي آن را خشک کرده و براي شستشو از جوش شيرين و آب استفاده کنيد.
نوار دور فريزر را بايد کاملا خشک کنيد.
از بوگيرهاي مخصوص فريزر يا يک تکه زغال براي رفع بوي نا مطبوع فريزر استفاده کنيد .
توصيه هاي مفيد براي مراقبت از يخچال و فريزر
در صورت روشن شدن چراغ قرمز فريزر بايد بدانيد مشکلي در برق رساني يا منبع گاز فريزر پيش آمده، براي رفع مشکل با تعميرکار مجرب تماس بگيريد .
روشن شدن چراغ قرمز فريزربدين معنا است که اشکالي در برق رساني يا منبع گاز فريزر پيش آمده که براي رفع اين مشکل بايد به تعميرکار مجرب مراجعه کنيد .
بازار