فراديد/ متخصصان بر اين باورند که علاوه بر کرمها و لوسيونهاي ضدآفتاب، روشهاي ديگري نيز وجود دارد که ميتوانيد با آنها از خود در برابر آسيبهاي نور خورشيد محافظت کنيد، از جمله خوردن غذاهاي خاص.
طول موجهاي UVA و UVB اگرچه با چشم غيرمسلح قابل مشاهده نيستند، اما قرار گرفتن در معرض آنها باعث کاهش ميزان آنتياکسيدانهاي موجود در خون ميشود؛ بنابراين مهم است که از طريق مواد غذايي، به ميزان کافي آنتياکسيدان دريافت کنيد. آنتياکسيدانها ترکيبات ضدپيري در مواد غذايي هستند که با آسيبهاي پوستي مبارزه ميکنند.
۶ خوراکيِ ضد آفتاب براي انواع پوست
مطالعات نشان داده که فلاونوئيدهاي موجود در
انگور قرمز ميتوانند از آسيبهاي راديکالهاي آزاد از جمله مرگ سلولي ناشي از اشعه ماوراء بنفش خورشيد جلوگيري کنند.
گيلاس بخوريد؛ اين ميوه حاوي ويتامين C. است که ميتواند به ساخت کلاژن در پوست کمک کند. همچنين گيلاس منبع خوبي از آنتياکسيداني به نام ملاتونين است. ملاتونين از پوست در برابر اشعه ماوراء بنفش محافظت و پوست آفتاب سوخته را ترميم ميکند.
گوجهفرنگي نيز سرشار از آنتياکسيداني به نام ليکوپن است که از پوست در برابر اشعه UV محافظت ميکند. ليکوپن، مولکولهاي مضر توليد شده در پوست ناشي از اشعه ماوراء بنفش را خنثي ميکند.
هويج و سيبزميني شيرين نيز سرشار از آنتياکسيداني به نام بتاکاروتن هستند که به عنوان يک ضد آفتاب طبيعي عمل ميکند.
کره بادام را فراموش نکنيد. اين ماده غذايي به مرطوب نگه داشتن پوست کمک ميکند و ويتامين E. موجود در آن يک نوع آنتياکسيدان با خاصيت معکوس کردن عوارض مخرب نور خورشيد است.
مطالعات همچنين نشان داده که
روغن زيتون حاوي اسکوالن است. اين ترکيب از مرگ سلولهاي پوست در نتيجه استرس اکسيداتيو جلوگيري ميکند.
منبع: اسپوتنيک
بازار