خراسان/ شما با باقی‎مانده غذاها چه می‎کنید؟ دور می‎ریزید؟ برای پرندگان و گربه‎ها در ظرفی مخصوص می‎گذارید؟ بخش‎های قابل استفاده‎اش را نگه می‎دارید و دوباره با آن یک غذای جدید اختراع می‎کنید؟ خب به‌غیر از این راه‌ها به‌نظرتان روش دیگری هم هست؟ درست حدس زدید، یک روش دیگر هم وجود دارد؛ کمپوست‎سازی* از باقی‌مانده غذاها و گیاهان. مثلا برگ‌‏های کاهو و کلم که حسابی چروک و پلاسیده شده‎اند و قابل استفاده در سالاد نیستند،اضافه غذای روز که نمی‎شود در وعده دیگری استفاده‌اش کرد؛ و تفاله‎های چای و قهوه می‎توانند به کمک طبیعت به یک ماده ارزشمند و به‌دردبخور تبدیل بشوند اما چطوری؟ باقی‌مانده غذاهای بدون‌چربی و بدون‌گوشت را در یک ظرف بریزید و به نزدیک‎ترین پارک یا باغچه اطراف خانه بروید. جایی را که چمن نداشته‌باشد و بشود به‌راحتی خاک را کَند و چاله‎ای درست کرد، انتخاب کنید. یک بیلچه کوچک به شما کمک می‎کند چاله‎ای با عمق 15سانتی‎متر بکَنید. حالا وقتش رسیده پسماند موادغذاییِ گیاهیِ خانه را در این چاله دفن کنید و رویش دوباره خاک بریزید. اگر باغچه و فضای سبز مناسبی اطراف خانه‎تان ندارید، یک پیشنهاد دیگر هم برای‎تان داریم. می‎توانید یک ظرف پلاستیکی که از خوراکی‎های دیگر به‌جا مانده‎است، با خاک‌برگ (همان خاک حاصل‎خیز باغچه) پر کنید و توی خانه نگه دارید. هروقت پوست خیار و هندوانه و بقیه میوه‎ها جمع می‎شود، آن‎ها را کاملا ریز کنید و لابه‎لای خاک قرار دهید. تفاله‎های چای هم می‎توانند بعد از این‌که کمی آب‎شان خشک شد با خاک‌برگ مخلوط شوند و کمپوست خیلی خوبی به شما بدهند. با این کار علاوه براین‌که زباله تر و شیرابه تولید نکرده‌اید، یک محصول ارزشمند برای گلدان‌های خانه هم تولید می‌کنید.
*فرایند کمپوست به کمک فعالیت میکروارگانیسم‎هایی که توانایی تجزیه موادی مثل باقی‌مانده گیاهان و جانوران را دارند، اتفاق می‎‏افتد.
نویسنده : مریم ملی| خبرنگار