برای مشاهده نسخه قدیمی وب سایت کلیک کنید
logo

چطور از باقی ‏مانده غذاها کمپوست بسازیم؟

منبع
خراسان
بروزرسانی
چطور از باقی ‏مانده غذاها کمپوست بسازیم؟
خراسان/ شما با باقي‎مانده غذاها چه مي‎کنيد؟ دور مي‎ريزيد؟ براي پرندگان و گربه‎ها در ظرفي مخصوص مي‎گذاريد؟ بخش‎هاي قابل استفاده‎اش را نگه مي‎داريد و دوباره با آن يک غذاي جديد اختراع مي‎کنيد؟ خب به‌غير از اين راه‌ها به‌نظرتان روش ديگري هم هست؟ درست حدس زديد، يک روش ديگر هم وجود دارد؛ کمپوست‎سازي* از باقي‌مانده غذاها و گياهان. مثلا برگ‌‏هاي کاهو و کلم که حسابي چروک و پلاسيده شده‎اند و قابل استفاده در سالاد نيستند،اضافه غذاي روز که نمي‎شود در وعده ديگري استفاده‌اش کرد؛ و تفاله‎هاي چاي و قهوه مي‎توانند به کمک طبيعت به يک ماده ارزشمند و به‌دردبخور تبديل بشوند اما چطوري؟ باقي‌مانده غذاهاي بدون‌چربي و بدون‌گوشت را در يک ظرف بريزيد و به نزديک‎ترين پارک يا باغچه اطراف خانه برويد. جايي را که چمن نداشته‌باشد و بشود به‌راحتي خاک را کَند و چاله‎اي درست کرد، انتخاب کنيد. يک بيلچه کوچک به شما کمک مي‎کند چاله‎اي با عمق 15سانتي‎متر بکَنيد. حالا وقتش رسيده پسماند موادغذاييِ گياهيِ خانه را در اين چاله دفن کنيد و رويش دوباره خاک بريزيد. اگر باغچه و فضاي سبز مناسبي اطراف خانه‎تان نداريد، يک پيشنهاد ديگر هم براي‎تان داريم. مي‎توانيد يک ظرف پلاستيکي که از خوراکي‎هاي ديگر به‌جا مانده‎است، با خاک‌برگ (همان خاک حاصل‎خيز باغچه) پر کنيد و توي خانه نگه داريد. هروقت پوست خيار و هندوانه و بقيه ميوه‎ها جمع مي‎شود، آن‎ها را کاملا ريز کنيد و لابه‎لاي خاک قرار دهيد. تفاله‎هاي چاي هم مي‎توانند بعد از اين‌که کمي آب‎شان خشک شد با خاک‌برگ مخلوط شوند و کمپوست خيلي خوبي به شما بدهند. با اين کار علاوه براين‌که زباله تر و شيرابه توليد نکرده‌ايد، يک محصول ارزشمند براي گلدان‌هاي خانه هم توليد مي‌کنيد. *فرايند کمپوست به کمک فعاليت ميکروارگانيسم‎هايي که توانايي تجزيه موادي مثل باقي‌مانده گياهان و جانوران را دارند، اتفاق مي‎‏افتد. نويسنده : مريم ملي| خبرنگار
اخبار بیشتر درباره
اخبار بیشتر درباره