خراسان/ شما با باقيمانده غذاها چه ميکنيد؟ دور ميريزيد؟ براي پرندگان و گربهها در ظرفي مخصوص ميگذاريد؟ بخشهاي قابل استفادهاش را نگه ميداريد و دوباره با آن يک غذاي جديد اختراع ميکنيد؟ خب بهغير از اين راهها بهنظرتان روش ديگري هم هست؟ درست حدس زديد، يک روش ديگر هم وجود دارد؛ کمپوستسازي* از باقيمانده غذاها و گياهان. مثلا برگهاي کاهو و کلم که حسابي چروک و پلاسيده شدهاند و قابل استفاده در سالاد نيستند،اضافه غذاي روز که نميشود در وعده ديگري استفادهاش کرد؛ و تفالههاي چاي و قهوه ميتوانند به کمک طبيعت به يک ماده ارزشمند و بهدردبخور تبديل بشوند اما چطوري؟ باقيمانده غذاهاي بدونچربي و بدونگوشت را در يک ظرف بريزيد و به نزديکترين پارک يا باغچه اطراف خانه برويد. جايي را که چمن نداشتهباشد و بشود بهراحتي خاک را کَند و چالهاي درست کرد، انتخاب کنيد. يک بيلچه کوچک به شما کمک ميکند چالهاي با عمق 15سانتيمتر بکَنيد. حالا وقتش رسيده پسماند موادغذاييِ گياهيِ خانه را در اين چاله دفن کنيد و رويش دوباره خاک بريزيد. اگر باغچه و فضاي سبز مناسبي اطراف خانهتان نداريد، يک پيشنهاد ديگر هم برايتان داريم. ميتوانيد يک ظرف پلاستيکي که از خوراکيهاي ديگر بهجا ماندهاست، با خاکبرگ (همان خاک حاصلخيز باغچه) پر کنيد و توي خانه نگه داريد. هروقت پوست خيار و هندوانه و بقيه ميوهها جمع ميشود، آنها را کاملا ريز کنيد و لابهلاي خاک قرار دهيد. تفالههاي چاي هم ميتوانند بعد از اينکه کمي آبشان خشک شد با خاکبرگ مخلوط شوند و کمپوست خيلي خوبي به شما بدهند. با اين کار علاوه براينکه زباله تر و شيرابه توليد نکردهايد، يک محصول ارزشمند براي گلدانهاي خانه هم توليد ميکنيد.
*فرايند کمپوست به کمک فعاليت ميکروارگانيسمهايي که توانايي تجزيه موادي مثل باقيمانده گياهان و جانوران را دارند، اتفاق ميافتد.
نويسنده : مريم ملي| خبرنگار
بازار