13 پیشنهاد غذایی ویژه برای خانم ها
نمناک/ خانم ها نيازهاي متفاوتي براي مواد مغذي دارند و انتخاب کردن انواع مناسب غذا و نوشيدني اثر مثبتي روي سلامت آن ها دارد. مطالعات نشان مي دهد انتخاب گروه هاي غذايي خاص و نوشيدني ها به ارتقاي سلامت و جلوگيري از بيماري هاي خاص در خانم ها کمک مي کند. در اين قسمت بعضي از مواد غذايي و نوشيدني ها را به شما معرفي مي کنيم که منبع غذايي مناسبي براي بدن خانم هاست.
خانم هايي که هميشه سالم هستند اين نکات را مي دانند
تغذيه سالم براي سلامتي زنان بسيار مهم است چون مي توانند با تغذيه درست مواد مورد نياز بدن خود را تامين کنند و به بسياري از بيماري ها دچار نشوند.
1. آب ليمو سوخت و ساز و کاهش وزن را افزايش مي دهد
زماني که سن بالاتر مي رود، ميزان اسيد در معده کاهش پيدا مي کند از طرفي آب ليمو يک ماده ضروري براي گوارش غذاست. مطالعات نشان مي دهد که 30 درصد از خانم ها دچار مشکلات گوارشي هستند در نتيجه معده آن ها با کمبود اسيد مواجه مي شود که مي تواند براي کاهش وزن مناسب باشد.
انرژي آب ليمو حاصله از يک عدد ليمو 12 کالري است و استفاده از آن در طول روز باعث رساندن ويتامين ث به بدن مي شود و همچنين به کاهش وزن کمک مي کند، با مبارزه گرسنگي مبارزه کرده و کبد را سم زدايي مي کند. گفتني است طعم هاي مختلف مرکبات مثل ليمو ، قابليت سم زدايي دارند و با سرطان مبارزه کرده و التهابات را مي کاهند.
2. خوردن لوبيا باعث مي شود که شما زودتر احساس سيري کنيد
حبوبات، همگي سرشار از مواد مغذي هستند اما لوبيا قرمز بسيار مفيد است و داراي انواع آنتي اکسيدان ها، فولات، پروتئين، مواد معدني و فيبر است.با خوردن لوبيا قرمز زودتر احساس سيري مي کنيد و براي مدت زمان بيشتري مي توانيد سير بمانيد و دچار چاقي نشويد.
لوبيا قرمز باعث افزايش سوخت و ساز بدن ، کنترل قندخون، پايين آوردن ابتلا به سرطان هاي زنانه مي شود. لوبيا سياه نيز حاوي مواد معدني، فولات، منيزيم، آهن، فيبرهاي اشباع شده، فلانوئيدها و مواد شيميايي است که با سرطان مقابله مي کنند براي همين به خانم ها توصيه مي شود هفته اي 3 فنجان يا روزي يک قاشق لوبيا قرمز پخته بخورند.
3. چاي برگ تمشک به کاهش درد قاعدگي کمک مي کند
چاي برگ تمشک يکي از گياهان مناسب براي خانم هاست و نوشيدن آن فوايد بسيار زيادي دارد زيرا به طور طبيعي حاوي ويتامين و مواد معدني است که براي بدن خانم ها مناسب است. همچنين حاوي آهن، کلسيم، پتاسيم، ويتامين ث، آ، ب و اي مي باشد.
همچنين براي خانم هاي باردار مناسب بوده و درد زايمان را مي کاهد، به کاهش درد علائم قاعدگي کمک مي کند، از خونريزي شديد هم جلوگيري مي کند و براي سندروم پيش از قاعدگي هم مناسب است. اين ماده حاوي ويتامين هاي بالا و مواد معدني است که مي تواند هورمون ها را تنظيم کند و ديواره هاي رحمي را تقويت نمايد. زماني که اين چاي را آماده مي کنيد مي توانيد از خود تمشک هم براي طعم دهي بهتر استفاده کنيد.
4. مصرف گيلاس درد را کاهش مي دهد
مصرف گيلاس به صورت تازه، کمپوت و منجمد شده با التهاب مقابله و به کنترل درد کمک مي کند.
5 خوردن بروکلي با چين و چروک ها مبارزه مي کند
بروکلي يکي از سبزيجات بسيار عالي است که مشکلات مختلف مربوط به سلامت بدن را از بين مي برد. يک فنجان بروکلي نيز 100 درصد ويتامين دارد که براي توليد کلاژن مناسب است. کلاژن انعطاف پذيري خوبي به پوست مي دهد و همچنين غني از ويتامين آ است که به جوان سازي سلول ها کمک کرده و مي تواند آن ها را با سلول هاي جديد جايگزين کند.
6. طعم دار کردن غذا با زردچوبه به درمان عفونت ها کمک مي کند
زردچوبه يکي از مهم ترين گياهان دارويي است و يک ماده غذايي طبيعي محسوب مي شود که بايد به عنوان يک مکمل رژيم غذايي مورد استفاده قرار بگيرد. اين ادويه حاوي آنتي اکسيدان هاي قوي است و خواص ضد التهابي دارد و همچنين داراي خواص ضد قارچي، ضد باکتريايي و ضد ويروسي است بنابراين يک درمان موثر براي قارچ کانديدا محسوب مي شود.
7. بادام هندي به حرکت عضلات و ماهيچه ها کمک مي کند
بادام هندي منبع عظيمي از مواد معدني مخصوصاً منيزيم ، پتاسيم ، فسفر ، زينک ، سلنيوم و حاوي آهن ، منگنز و مس نيز است که همه اين ها براي ضربان قلب و حرکت ماهيچه ها در بدن بسيار مناسب و مفيد هستند ودر مقايسه با گردو و بادام زميني چربي کم تري دارد.
بادام هندي همچنين حاوي 12 گرم چربي در هر دانه است و دو گرم چربي اشباع دارد که به عنوان چربي خوب توسط متخصصان تغذيه معرفي مي شود.
8 بادام به هضم غذا کمک مي کند
بادام حاوي پروبيوتيک است که به هضم غذا کمک کرده و کلسترول را کاهش مي دهد.
9. ساردين موجب افزايش ايمني بدن خانم ها مي شود
ساردين سرشار از روغن ماهي، ويتامين D و کلسيم است و حاوي سلنيوم ، آنتي اکسيداني است که موجب افزايش ايمني بدن مي شود.
10. کلم پيچ با سرطان مبارزه مي کند
کلم پيچ از خانواده بروکلي است و حاوي ويتامين A، ويتامينC، کلسيم و کارتنوئيد است و با سرطان مبارزه مي کند و موجب کاهش کلسترول و خطر حمله قلبي مي شود.
11. آب چغندر به کاهش فشارخون کمک مي کند
چغندر حاوي پتاسيم، فولات و خواص ضد التهابي است و مصرف آب چغندر با کاهش فشارخون مرتبط است.
12. زغال اخته موجب سلامت مغز مي شود
اين ميوه حاوي آنتي اکسيدان فراوان و ضد التهاب است و موجب سلامت مغز و کاهش خطر ابتلا به بيماري هاي قلبي، ديابت و التهاب مفاصل مي شود.
13. مواد غذايي حاوي امگا 3 بيماري قلبي را مي کاهد
غذا هاي زيادي هستند که حاوي اسيد چرب امگا 3 مي باشند و جزء غذاهاي دريايي محسوب مي شوند، مثل سالمون و تن ماهي. اين غذاها حاوي امگا 3 بوده و فوايد زيادي براي سلامت زنان دارند. مثلاً به رشد کودک در رحم کمک مي کنند و خطر بيماري هاي قلبي را مي کاهند. اسيد چرب امگا 3 در نوشيدني هايي مثل شير، ماست و نوشيدني هاي حاوي سويا وجود دارد و مي توانيد چند بار در هفته از اين نوشيدني ها استفاده کنيد.