3 روش عالی برای خشک کردن گلهای طبیعی
مجله افق کوروش/ گل تازه رنگ و بو و ظاهري بينظير دارد اما مسئله اينجاست که گلهاي طبيعي بعد از چيده شده خيلي زود خشک و پژمرده ميشوند و از بين ميروند. خشک کردن گلها به روش درست و اصولي بهترين ايده براي بهره بردن از زيبايي گلها در فضاي خانه است. بسته به نوع گل چندين تکنيک مختلف براي خشک کردن آسان گلها در خانه وجود دارد. ۳ روش ساده خشک کردن انواع گل طبيعي با حفظ رنگ و بافت و بهترين گلها براي خشک کردن را در مجله کوروش بخوانيد.
بهترين زمان براي خشک کردن انواع گل طبيعي چه موقع است؟
براي اينکه گل طبيعي خشک شده بهترين رنگ را داشته باشد بايد زمان مناسب خشک کردن گل را بدانيد. به نظر ميرسد بهترين زمان براي خشک کردن انواع گل طبيعي قبل از باز شدن کامل غنچههاي گل است. علاوه بر اين گل را بايد در يک جاي تاريک و خنک خشک کنيد تا نور خورشيد رنگ گل را از بين نبرد و خراب نکند.
اگر قصد خشک کردن يک دسته گل مثل دسته گل عروس را داريد بهترين روش خشک کردن انواع گل طبيعي در آن اين است که همان شب يا نهايتا فرداي روز عروسي براي خشک کردنش دست به کار شويد چون اغلب گلهاي طبيعي يک روز بيشتر دوام ندارند و خيلي زود پژمرده ميشوند. اگر دسته گل عروس يا دسته گلي که هديه گرفتهايد رز باشد شايد وسوسه شويد که آن را چند روز در يک گلدان بگذاريد تا همه گلها باز شوند. بنابراين اگر قصد داريد دسته گلي را خشک کنيد قبل از اينکه گلها باز شوند به سرعت براي خشک کردن دست به کار شويد.
بهترين روش هاي خشک کردن انواع گل طبيعي کدامند؟
چندين روش مطمئن و جا افتاده براي خشک کردن انواع گل طبيعي وجود دارد که در ادامه به معرفي آنها ميپردازيم.
آويزان کردن
يکي از بهترين و مطمئنترين انواع روش خشک کردن انواع گل طبيعي مثل گل محمدي و گل رز و دسته گل عروسي و خواستگاري آويزان کردن گل است. اگر يک دسته گل داريد انجام اين کار بسيار راحت است اما اگر گلها شاخه شاخه هستند حتما آنها را دسته کرده و به صورت دسته گل البته نه چندان بزرگ و سنگين به صورت برعکس يعني از شاخه، آويزان کنيد. اگر ساقه گلها نازک است از نخ دندان براي بستن ساقهها به يکديگر استفاده کنيد و اگر ساقهها ضخيم و کلفت است بهتر است از يک کلاف نخي يا مفتول کمک بگيريد. دسته گل را به يک ميخ از ديوار آويزان کنيد و در صورت تمايل کمي تفت روي آنها بپاشيد.
اين روش براي خشک کردن گلها ممکن است چند هفته طول بکشد و طي اين پروسه مقداري از برگهاي گل هم بريزند. اما اگر بعدها ميخواهيد دسته گل را به صورت خشک شده در يک گلدان بگذاريد بهترين روش خشک کردن گلها همين آويزان کردن به صورت وارونه است. بعضي هم در اين روش آويزان کردن از روش تافت زدن براي خشک کردن گل طبيعي هم استفاده ميکنند. براي اين کار قبل از آويزان کردن دسته گل به گلبرگهاي آن تافت بزنيد.
پرس کردن
اگر قصد شما از خشک کردن گل صرفا نگهداري آن است بهترين روش «پرس کردن» است. دقيقا همان روش قديمي و نوستالژي خودمان در زمان مدرسه که برگ گلها را لاي کتاب ميگذاشتيم تا خشک شوند. در واقع يک طريقه ديگر خشک کردن گل محمدي و انواع ديگر گل پرس کردن آنهاست. بهتر است صبح زود و قبل از خشک شدن شبنم روي گلها ساقه گل را ببريد. براي اين کار نياز به يک کتاب سنگين و قطور داريد تا گلها را لاي آن به اصطلاح پرس کنيد. هر ۲ يا نهايتا چهار شاخه گل را روي يک کاغذ که قابليت جذب رطوبت را دارد قرار دهيد و کاغذ را به آرامي تا کنيد تا رطوبت گل به کتاب آسيب نرساند. سپس به آهستگي کتاب را ببنديد تا فرم گل به هم نخورد. بهتر است برگههاي کاغذ سفيد باشند تا به برگ گل رنگ پس ندهند.
حالا يک کتاب سنگين ديگر يا يک آجر روي کتابي که گل لاي آن گذاشتهايد قرار دهيد و اجازه دهيد چند هفته در همين حالت بمانند و البته با فشار پرس شوند. اگر محل زندگي شما رطوبت بالايي دارد و شرجي است ممکن است بيش از دو هفته زمان براي خشک شدن گلها لازم باشد.
زماني که ميخواهيد ميزان خشک شدن گلها را متوجه شويد بسيار با دقت اين کار را انجام دهيد تا به گلها آسيبي وارد نشود. يک نشانه خشک شدن کامل گل در اين روش اين است که نور از گلبرگها عبور کند. گلهايي که با اين روش خشک ميشوند براي قاب کردن، قرار دادن بين دو شيشه و يا به کار بردن در ساخت جواهرات و اکسسوريهاي تزييني مثل انواع شمع و حتي درست کردن و تزيين کيک کاربرد دارند.
مايکروفر
يکي ديگر از روش هاي خشک کردن گل طبيعي که بسيار سريعتر از دو روش قبلي است استفاده از مايکروفر براي خشک کردن گلهاست. در اين روش بايد ساقه گل را جدا کنيد و گلها را به صورت گلبرگ يا به صورت درسته و بدون ساقه در مايکروفر بگذاريد. به عقيده کارشناسان بهتر است براي اين روش گلها را در ظرفي حاوي ژل سيليکا يا ماسه کوارتز (خردههاي سنگ کوارتز) و يا به طور مساوي مخلوطي از بوره و آرد ذرت در آن هست قرار دهيد. بهتر است حدود ۵ سانتيمتر از ظرف را با اين مواد پر کنيد. با دقت گلها را در ظرف بچينيد و بين گلها کمي فاصله دهيد تا به هم نچسبند. اگر مواد مورد نظر روي گلها نيستند به آرامي مقداري روي آنها بپاشيد. ظرف را به مدت ۲ دقيقه در مايکروفر قرار دهيد تا گلها خشک شوند. بعد از دو دقيقه با يک خلال دندان به آرامي مواد را کنار بزنيد تا مطمئن شويد گلها خشک شدهاند. اگر خشک نشده بودند يک دقيقه ديگر يا بيشتر زمان بدهيد. اگر يک ليوان آب در مايکروفر بگذاريد روند خشک شدن گلها سريعتر اتفاق ميافتد.
بعضي گلها خيلي زود و در حدود دو دقيقه زمان در مايکروفر خشک ميشوند و بعضي ديگر که رطوبت بيشتري دارند حتي ممکن است ده دقيقه زمان نياز داشته باشند.
براي روش مايکروفر بايد از گلهايي که کامل باز نشدهاند و البته کرک و پرز ندارند استفاده کنيد. بعد از اينکه ظرف را از مايکروفر خارج کرديد به مدت ۲۴ ساعت يا حتي ۳۶ ساعت (براي گلهاي پرتر و ضخيمتر) زمان دهيد تا گلها در همان حالت سرد و خشک شوند. بعد از خشک شدن کامل و سرد شدن گلها با يک قلم موي ظريف مواد خشک کننده را از روي گلها کنار زده و آنها را تميز کنيد.
بهترين گلها براي خشک کردن کدامند؟
در حاليکه گل رز و محمدي محبوبترين گلها براي خشک کردن هستند اما ساير انواع گل که براي خشک کردن مناسبند عبارتند از:
*گل رز و گل محمدي
*گل بابونه
*گل نفس کودک يا ژيپسوفيلا
*گل سرخارگل يا اکيناسه
*گل تکمهاي يا دکمهاي
*گل ادريسي
*گل اسطوخودوس
*گل زبان در قفا
*گل ليليوم يا سوسن
*گل صد توماني
*گل جاويد يا گل کاغذي يک ساله