4 سبزی که به سلامت و جوانسازی بانوان کمک میکنند
خراسان/ معمولا تمام خانمها دوست دارند جوان بمانند و پوست و متابوليسم بدن شان فرسوده نشود. تمام اين شرايط تنها در صورتي فراهم ميشود که تغذيه صحيحي داشته باشيد. با خوردن ميوهها، ناخواسته آنتياکسيدانهايي را وارد بدنمان ميکنيم که بهتر از هر دارويي ميتوانند ما را در برابر ابتلا به بيماريهاي مزمن محافظت کنند. در باره سبزيها هم همينطور است. در ادامه چهار سبزي را که باعث سلامت و جوانسازي خانمها ميشود ، معرفي ميکنيم.
کلم پيچ
کلمها به خصوص کلم پيچ سرشار از ويتامين C، ويتامين A و اسيد فوليک است و داراي عناصري مثل گوگرد، فسفر و کلسيم است. فولات موجود در کلم براي زنان باردار بسيار مفيد است و مانع بروز نواقص سيستم عصبي جنين ميشود. همچنين فولات در پيشگيري از بيماريهاي قلبي و عروقي مفيد است. از اين رو افرادي که يک بار دچار سکته شدهاند خيلي خوب است که مرتب کلم مصرف کنند. از مهم ترين خواص اين خانواده ميتوان به تأثير آنها در پيشگيري از سرطان اشاره کرد. کلم پيچ به کاهش فشار خون هم کمک ميکند.
چغندر
چغندر به دليل داشتن مقدار زيادي آنتي اکسيدان براي درد مفاصل و نقرس مفيد است و فسفر، کلسيم، گوگرد، يد، آهن و مس و همچنين عناصر بسيار کميابي مثل روبيديوم و کاسيوم در آن وجود دارد. کربوهيدرات، کمي پروتئين و ويتامينهايي چون B1 و B2، نياسين، B6، B12 و C نيز در آن موجود است. شيره چغندر سيستم گردش خون را بهبود ميبخشد و به عملکرد سيستم ايمني کمک ميکند. چغندر به جذب غذا و آنتياکسيدان هاي موجود در آن به حفظ سلامت عمومي بدن و سلامت سلولهاي بدن کمک ميکند.
فلفل دلمهاي
تحقيقات نشان داده که ويتامين C و بتاکاروتن فراوان موجود در فلفل دلمهاي ميتواند از بروز بسياري سرطانها جلوگيري کند، زيرا اين دو ماده مغذي جزو آنتي اکسيدانهاي قوي هستند. جالب است بدانيد که هر قدر اين فلفلها رنگيتر (زرد و قرمز) باشند، بتاکاروتن بيشتري دارند.
تحقيقات نشان داده است که کپساسين به عنوان فعال ترين عنصر موجود در فلفل، سبب کاهش ميزان کلسترول خون و کاهش شدت سيگنالهاي درد در بدن ميشود. اين ماده همچنين خاصيت آنتي اکسيداني (که سلولهاي شما را از آسيبهاي راديکالهاي آزاد محافظت ميکند) و ضدباکتريايي نيز دارد.اسيد فوليک (فولات) که يکي از ويتامينهاي گروه B است، باعث کاهش مادهاي به نام هموسيستئين در خون ميشود.
هموسيستئين در صورت افزايش بيش از حد ميتواند باعث تخريب رگهاي خوني و افزايش احتمال سکته قلبي شود. فيبر موجود در اين سبزي ميتواند کلسترول خون را که عامل ديگري براي ابتلا به حمله قلبي و سکته است، کاهش دهد.
ذرت
ذرت داراي ارزش غذايي فراواني است و غذاي خوبي براي پيشگيري از سرطان است. کلسترول خون را پايين ميآورد و براي درمان اگزما و بيماريهاي پوستي مفيد است.
تحقيقات علمي در باره خواص درماني ذرت نشان ميدهد اين دانه گياهي داراي مواد شيميايي معروف به مهارکنندههاي پرونتاز است و رژيم غذايي ذرت شيرين نظير ساير دانهها مانند برنج و حبوبات در کاهش نرخ مرگ و مير بر اثر سرطان کولون و سرطان پستان بسيار موثر است.
نويسنده : مارال مرادي | خبرنگار
منبع: بيتوته