تغذیه/ شکلات، بدن را در برابر دیابت نوع دوم حفاظت می کند
بروزرسانی
تيتر نو/ بيش از يک سوم بزرگسالان امريکايي چاق هستند، از اين رو بيشتر در معرض خطر ابتلا به ديابت نوع دوم قرار دارند اما محققان در مطالعه اي که به تازگي انجام شده است متوجه شدند که با مصرف شکلات مي توان از هر دو مشکل يعني چاقي و ابتلا به ديابت پيشگيري کرد.
دکتر اندرو پي نيلسون از محققان علوم تغذيه و فنآوري موسسه صنعتي ويرجينيا و همکارانش در آمريکا در اين مطالعه با بررسي موش هاي آزمايشگاهي متوجه شدند که يک نوع آنتي اکسيدان موجود در شکلات مي تواند مانع از اضافه وزن و نيز کاهش ميزان قند خون شود.
اين اولين بار نيست که پژوهشگران تحقيقاتي را درباره تاثير مصرف شکلات بر سلامت انسان انجام داده اند.
پيش از اين نيز مطالعات نشان داده بودند که مصرف شکلات مي تواند از بدن در برابر ديابت نوع دوم حفاظت کند و نوجواناني که شکلات بيشتر مصرف مي کنند لاغرترند.
محققان مي دانستند که فلاوانول موجود در کاکائو موجب پيشگيري از چاقي و ابتلا به ديابت مي شود.
اما در اين مطالعه محققان به بررسي اين موضوع پرداختند که چه نوع فلاوانولي دقيقا موجب پيشگيري از چاقي و ديابت مي شود.
محققان براي اين تحقيق به مدت 12 هفته به موش هاي آزمايشگاهي رژيم هاي غذايي پر چرب، کم چرب که حاوي انواع مختلف فلاوانول بود، مختلف دادند.
محققان متوجه شدند که تاثير مثبت مصرف شکلات براي حفظ وزن و تقويت تحمل بدن در برابر گلوکز به دليل يک نوع فلاوانول به نام Oligomeric procyandins است.
تحمل بدن در برابر گلوکز عاملي است که موجب پيشگيري از ابتلا به ديابت نوع دو مي شود.
اما در اين تحقيق جديد محققان متوجه شدند که تاثير مثبت مصرف شکلات بر سلامت انسان به دليل ماده فلاوانول موجود در آن است که نوعي آنتي اکسيدان محسوب مي شود.