نماد آخرین خبر

تغذیه/ خواص ترخون را بشناسید

منبع
دکتر سلام
بروزرسانی
تغذیه/ خواص ترخون را بشناسید
دکتر سلام/ سبزي که در عکس مشاهده مي کنيد ترخون نام دارد ترخون يکي از سبزي هاي بسيار معطر است که بيشتر براي ترشيجات و در پخت غذا براي معطر کردن استفاده مي شود ما امروز قصد داريم تا اين سبزي پرخاصيت و معطر را به شما عزيزان معرفي کنيم به همين منظور عکس ها و اطلاعاتي در رابطه با اين سبزي در اختيار شما عزيزان قرار مي دهيم ترخون يا تلخون (Artemisia dracunculus)، گياهي پايا به ارتفاع ۳۰ سانتيمتر تا يک متر است و داراي برگ‌هاي ساده به رنگ سبز است. برگ‌هاي قاعده ساقه آن به ۳ لوب تقسيم مي‌شود و کاپيتول‌هاي آن کوچک و به رنک سبز و خوشه‌اي است. تکثير آن از طريق پيدايش جوانه‌ها در ريزوم گياه صورت مي‌گيرد . قسمت مورد استفاده ترخون برگ‌ها و سر شاخه‌ها جوان گياه است. از ترخون براي طعم‌دار کردن خوراکي‌هايي مثل شور نيز استفاده مي‌شود. ترکيبات شيميايي گياه تازه ترخون داراي ۶۰ تا ۷۰ درصد استراگول، ۱۵ الي ۲۰درصد اوسيمن (ocimene) و متيل کاوياکول (methylchaviacol) مي‌باشد. همچنين مقدار کمي نيز تانن در ترخون وجود دارد. خواص درماني اشتها آور، مقوي معده، مدر، ضد اسکوربوت و کمي ضد کرم و قاعده آور است. براي رفع سکسکه و درمان قاعده گي نيز موثر است. محل رويش منشا اصلي ترخون در دره‌هاي آبرفتي روسيه و نواحي غربي آمريکاي شمالي بوده‌است اما اکنون پرورش آن در تمام نقاط ايران معمول است.