برای مشاهده نسخه قدیمی وب سایت کلیک کنید
logo

تغذیه/ خواص شربت خاکشیر برای روزه داران

منبع
نازخاتون
بروزرسانی
تغذیه/ خواص شربت خاکشیر برای روزه داران
نازخاتون/ شربت خاکشير يکي از نوشيدني‌هاي سنتي ايران است که بيشتر در فصل تابستان و به‌صورت خنک مصرف مي‌شود. شربت خاکشير از ترکيب آب، دانه‌هاي خاکشير، شکر، گلاب و يخ تهيه مي‌شود. برخي نيز آبليمو نيز در آن مي‌ريزند. همچنين مي‌توان به‌جاي شکر از عسل استفاده کرد. خواص شربت خاکشير شربت خاکشير از گذشته دواي گرمازدگي بوده است. نوشيدن اين شربت سبب کاهش درجه حرارت بدن، تسکين سردرد و رفع بيحالي و سرگيجه ناشي از گرما مي‌شود. شربت خاکشر همچنين سبب تقويت معده و جهاز هاضمه گشته و در رفع التهاب‌هاي کليه و مجاري آن موثر است. مصرف خاکشير به علت داشتن پتاسيم مي‌تواند تا حدودي کمبود الکتروليت بدن در فصل گرما را جبران کند. فوايد مصرف شربت خاکشير در ماه رمضان در ماه رمضان حتي بعد از افطار ممکن است همچنان احساس تشنگي و عطش داشته باشيد. امّا نمي دانيد چطور بايد تشنگي تان را رفع کنيد. پيشنهاد طب سنتي، شربت خاکشير است. از ديد طب سنتي، يکي از بهترين گياهاني که موجب رفع عطش مي شود، خاکشير است. امّا خواص خاکشير به اين جا ختم نمي شود، خاکشير فوايد زيادي دارد که برخي از آن ها را ذکر مي کنيم… شربت خاکشير ادرارآور است و کليه ها را تقويت مي کند – تقويت کليه با شربت خاکشير يکي از مهم ترين عملکردهاي شربت خاکشير در ماه رمضان، ادرارآور بودن آن است. در ماه رمضان، کليه ها به علّت کم آبي بدن دچار اختلال مي گردند. شربت خاکشير کليه ها را تقويت مي کند، ادرار را افزايش مي دهد و سموم را از بدن خارج مي سازد. اين کار به خنک شدن بدن نيز کمک مي کند. – کاهش خشکي پوست با شربت خاکشير در ماه رمضان، دچار خشکي و التهاب پوست خواهيد شد زيرا بدن تان به شدت کم آب است و در طول روز به علّت گرماي تابستان بيشتر عرق مي کنيد. خاکشير سرشار از امگا۳ است و در درخشندگي و طراوت پوست نقش به سزايي دارد. هم چنين خاکشير، با افزايش اکسيژن پوست، سلول هاي پوستي را تحريک مي کند و توليد فيبروبلاست را افزايش مي دهد. درنتيجه شما پوستي درخشان و مرطوب خواهيد داشت. يکي ديگر از تاثيرات شربت خاکشير بر پوست، رفع جوش هاست. اگر خاکشير را با اندکي ترنجبين مخلوط کنيد و موقع افطار بنوشيد، پوست شما از جوش هاي پوستي در امان خواهد بود. – تنظيم دستگاه گوارش با خاکشير خاکشير خاصيت ضد عفوني کنندگي دارد و به تنظيم دستگاه گوارش کمک مي کند. التهاب ناشي از اسهال را از بين مي برد و مانع بازگشت اسيد معده مي شود. اگر به جاي شکر، از عسل براي شيرين کردن شربت خاکشير استفاده کنيد، بعد از افطار کمتر دچار دل ضعفه مي شويد. يکي از بهترين گياهاني که موجب رفع عطش مي شود، خاکشير است نحوه ي درست کردن شربت خاکشير بايد پيش از هرکاري خاکشير را سنگ شور کنيد که البته کار دشواري است. بعد از تميز شدن دانه هاي خاکشير، آن را با آب سرد، چند قالب يخ، اندکي گلاب و شکر مصرف کنيد. اگر برايتان دشوار است که هر دفعه خاکشير را سنگ شور کنيد، مي توانيد يک بار حجم زيادي از آن را سنگ شور کرده و باقيمانده اي را که نمي خواهيد در همان موقع مصرف کنيد، همراه با آب در قالب هايي کوچک بريزيد و فريز کنيد. هشدار! فراموش نکنيد که شيرين کردن بيش از حدّ شربت خاکشير، موجب بروز مشکلات گوارشي و پوستي در ماه رمضان مي شود. علاوه بر اين، مصرف بيش از اندازه ي شربت خاکشير به علّت افزايش اشتها، ممکن است باعث اضافه وزن تان گردد.