۸ آلرژی که علائم مشابه دارند
الو دکتر/ شايد براي شما هم پيش آمده باشد؛ در آشپزخانه هستيد، يک تکه خربزه ميخوريد و ناگهان دهان و زبانتان شروع به خارش کرده و لبهايتان متورم ميشوند. تا آنجايي که ميدانيد، تنها به ابروسيا(نوعي گياه گرمسيري) آلرژي داريد. پس مشکل چيست؟ شايد براي شما هم پيش آمده باشد؛ در آشپزخانه هستيد، يک تکه خربزه ميخوريد و ناگهان دهان و زبانتان شروع به خارش کرده و لبهايتان متورم ميشوند. تا آنجايي که ميدانيد، تنها به ابروسيا(نوعي گياه گرمسيري) آلرژي داريد. پس مشکل چيست؟ برايان مارتين، رئيس کالج آمريکايي آلرژي، آسم و ايمونولوژي در آمريکا ميگويد: «احتمالا به عارضهاي موسوم به سندرم آلرژي دهاني مبتلا شدهايد. پروتئينهاي موجود در خربزه از نظر ساختاري شباهت زيادي به پروتئين موجود در ابروسيا دارند، بنابراين ممکن است به آن يک واکنش خفيف نشان دهيد. موز، خيار و کدو سبز هم ممکن است موجب بروز يک واکنش آلرژيک در شما شوند.» بر خلاف يک حساسيت غذايي که ممکن است به کهير، اختلال گوارشي و در برخي موارد آنافيلاکسي (که مي تواند کشنده باشد) منجر شود، علائم سندرم آلرژي دهاني صرفا به دهان و لبهاي شما محدود ميشود. اگر علائم سندرم از ناحيه لب و دهان فراتر برود، بايد با يک پزشک متخصص آلرژي صحبت کنيد، چون ممکن است يک حساسيت غذايي خطرناک داشته باشيد. شير و گوشت گاو اگر به شير گاو حساسيت داريد، سفارش دادن برگر بدون پنير دردي را دوا نميکند. اکثر مردم لبنيات و گوشت گاو را به عنوان دو دسته غذايي مختلف در نظر ميگيرند، با اينکه اين دو محصول از يک حيوان گرفته ميشوند. اما تحقيقات اسکات زيشرر، استاد آلرژي و ايمونولوژي در بيمارستان مونت سينايي در نيويورک نشان ميدهد که حدودا ۱۰٪ از افرادي که به شير گاو حساسيت دارند، به گوشت گاو هم حساسيت پيدا ميکنند. لاتکس و کيوي ويليام سيلور، استاد پزشکي باليني در دانشگاه کلرادو ميگويد: «شايد عجيب به نظر برسد، اما بايد به خاطر داشته باشيد که لاتکس يک محصول لاستيکي است که از درخت به دست ميآيد.» افرادي که به لاتکس حساسيت دارند، مانند افرادي که به خربزه يا ابروسيا حساسيت دارند، وقتي کيوي ميخورند دچار سندرم آلرژي دهاني ميشوند. موز و آووکادو نيز براي افرادي که به لاتکس حساسيت دارند، بعضا مشکل ساز ميشود. بادام زميني و ساير حبوبات اگر به بادام زميني حساسيت داشته باشيد، به احتمال ۵٪ به نخود، عدس، لوبيا و ساير حبوبات نيز حساسيت پيدا ميکنيد. ظروف آشپزخانه و جواهر زينتي جواهراتي که در روز استفاده ميکنيد، احتمالا از نيکل تهيه شدهاند؛ نيکل يک آلرژن رايج است که در اغلب جواهرات يافت ميشود. اگر به نيکل حساسيت داريد، دست زدن به هر وسيلهاي که نيکل داشته باشد، شما را با يک واکنش آلرژيک مواجه خواهد ساخت. ديگهاي فلزي، دستگيرههاي کابينت و ساير وسايل فلزي نيز خطر آلرژي را افزايش ميدهند. گرده درخت و سيب اگر به انواع درخت حساسيت داريد، ممکن است به ميوههايي که بر روي آن درختها رشد ميکنند نيز حساسيت داشته باشيد. اما مارتين در اين باره ميگويد: «بادام، هويج و کرفس در افرادي که به گرده گل و درخت حساسيت دارند، موجب بروز واکنشهاي آلرژيک ميشود.» گرده چمن و کرفس آلرژي به چمن گاهي اوقات به بروز يک واکنش آلرژيک مانند حساسيت به کرفس، گوجه فرنگي، پرتقال و هلو منجر ميشود. اما خبر خوب اين است: «اگر به هر يک از اين آلرژنها حساسيت داريد، کافي است آنها را بپزيد؛ در اين صورت، ديگر دچار حساسيت نخواهيد شد. چون فرآيند پختن، پروتئينهاي موجود در اين خوراکيها را تجزيه ميکند». اين بدان معناست که با خوردن هلو مشکلي نخواهيد داشت، حتي اگر نتوانيد يک هلوي خام را گاز بزنيد و احساس خارش نکنيد با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد