نماد آخرین خبر

تغذیه/ چه غذاهایی باعث ایجاد سردرد میگرنی می شوند؟

منبع
ويستا
بروزرسانی
تغذیه/ چه غذاهایی باعث ایجاد سردرد میگرنی می شوند؟
ويستا/ ميگرن مي تواند باعث دردي ناتوان کننده شود و وقتي براي فرد پيش مي آيد او را از انجام بيشتر کارها باز مي دارد. افراد بسياري در دنيا مبتلا به ميگرن هستند و به همين دليل يک بيماري شايع به حساب مي آيد که بايد به آن توجه کرد.متاسفانه هنوز علت اصلي وقوع ميگرن و اينکه بهترين روش براي درمانش چيست مشخص نشده. افرادي که به ميگرن مبتلا هستند ممکن است به دلايل متنوع تحريک شوند از جمله استرس، تغيير هورموني، حساسيت به غذا، تغيير در خواب، شرايط جوي، داروها و غيره. براي اينکه مشخص شود غذاها چگونه ميگرن را تحريک مي کنند به تحقيقات بيشتري نياز است. اما برخي تحقيقات نشان داده اند، محتويات غذا مي تواند آزاد شدن ايمونوگلوبولينها در خون را تحريک کند، که آغاز حرکت دومينو گونه سردرد ميگرني است. ديگر دلايل شامل بعضي غذاها مي شود که باعث تحريک عدم تعادل برخي هورمون ها در مغز مانند سروتونين و اپي نفرين مي شوند و يا غذا مي تواند تنها مغز را تحت تاثير قرار دهد. اگر غذايي باعث تحريک ميگرن باشد، 12 تا 24 ساعت پس از خوردنش ميگرن خود را نشان مي دهد. با اينکه براي هر فرد غذاهاي خاصي مي تواند باعث تحريک شود، اما بيشتر غذاهايي که باعث تحريک ميگرن مي شودند عبارتند از: الکل، کافئين، افزودني هاي مواد غذايي، مرکبات، و گوشت هاي فرآوري شده.
افزودني هاي غذايي: مونو سديم گلوتامات، رنگ ها و طعم دهنده هاي مصنوعي مونو سديم گلوتامات، به عنوان تقويت کننده عطر و طعم در رستوران ها و برخي غذاهاي فرآوري شده استفاده مي شود. مونو سديم گلوتامات مي تواند 15 درصد افراد مبتلا به ميگرن را تحت تاثير قرار دهد. مونو سديم گلوتامات بيشتر در رستوران هاي چيني مورد استفاده قرار مي گرد اما به صورت مخفي در بيشتر غذاهاي فرآوري شده نيز وجود دارد. مي توانيد به دنبال نام مونو سديم گلوتامات روي بسته بندي غذاها باشيد، البته اين ماده را با نام هايي نظير مالتودکسترين و يا پروتئين هاي گياهي هيدروليز شده هم مي تواند پيدا کرد. رنگ هاي مصنوعي، شيرين کننده ها، و طعم دهنده هاي مصنوعي نيز مي توانند باعث تحريک سردرد در افراد مبتلا به ميگرن شوند. متاسفانه مواد افزودني مصنوعي نام هاي بسيار زيادي دارند، پس تنها راهي که مي توان از آنها پرهيز کرد اين است که به دنبال غذاهاي کامل باشيد. تا جايي که مي توانيد از غذهاي فرآوري شده دور بمانيد. کافئين رابطه کافئين با سردرد ميگرني تا حدي پيچيده است. هنگام سردرد دريافت کافئين مي تواند مقداري از درد را کاهش دهد. در واقع، برخي از داروهاي مسکن در خود مقداري کافئين دارند. با اين حال مصرف بيش از حد کافئين خود مي تواند باعث بروز سردرد شود. سردرد به خاطر کافئين انواع مختلفي دارد، برخي افراد به دليل اينکه به اندازه مورد نيازشان چاي يا قهوه نخورده اند دچار سردرد مي شوند. اگر با کاهش مصرف کافئين احساس سردرد کرديد توصيه مي شود آرام آرام سطح کافئين روزانه را پايين بياوريد تا خطر بروز سردرد به حداقل برسد. اگر سطح کافئين مصرفي خود را به شدت پايين بياوريد ممکن است تا چند روز سردرد يا ميگرن درگيرتان بکند. بيشتر متخصصان توصيه مي کنند اگر کافئين را به عنوان يک تحريک کننده براي ميگرن شناسايي کرديد، مصرفش را قطع کنيد. به خاطر داشته باشيد، کافئين در چاي و قهوه وجود دارد، اما مي تواند در ديگر غذاها، نوشيدني ها، داروها يا مکمل ها نيز باشد. مرکبات يا شکلات مرکبات و شکلات در چه چيزي مشترک هستند؟ با وجود اينکه هر دو غذا مي توانند براي سلامت مفيد باشند، اما براي برخي افراد به عنوان تحريک کننده سردرد ميگرني محسوب مي شود. مرکبات و شکلات هر دو غذاهايي هستند که منبع ماده اي با نام ترامين اند. تيامين به عنوان يکي از موادي که ممکن است ميگرن را تحريک کند شناخته مي شود. برخي پنير ها و گوشت هاي فرآوري شده برخي پنيرها مانند پنير آبي و چدار، از منابع تيرامين محسوب مي شوند. گوشت هاي فرآوري شده حاوي نيتريت و سولفيدها هستند، که مي تواند براي برخي افراد تحريک کننده باشد. با وجود اينکه اثبات علمي درباره تحريک کننده بودن اين غذاها وجود ندارد، برخي بيماران با خوردن غذاهايي با اين محتوا دچار سردرد ميگرني شده اند. دفترچه يادداشت غذايي داشته باشيد اگر به ميگرن مبتلا هستيد و دليلش را نمي دانيد، با يک متخصص براي راهنمايي گرفتن صحبت کنيد. اگر فکر مي کنيد ميگرنتان مربوط به آنچه مي خوريد مي شود، يک دفترچه يادداشت غذايي براي خود تهيه کنيد. هرچه مي خوريد و مي نوشيد را يادداشت کنيد ، و توجه داشته باشيد که چه زماني ميگرن خود را نشان مي دهد. با توجه به دفترچه به دنبال الگويي براي حملات ميگرني باشيد، به خاطر داشته باشيد غذاهايي که روز پيش خورديد هم مي توانند عامل حمله ميگرني باشند. جا انداختن وعده ها و يا کم آب شدن بدن جا انداختن وعده ها و يا روزه گرفتن هم مي تواند براي بعضي افراد تحريک کننده باشد. براي پيشگيري از اين حالت مطمئن شويد وعده هاي غذايي خود را مرتب ميل مي کنيد. کم آب شدن بدن هم مي تواند براي برخي مشکل ساز شود، پس نوشيدن آب به اندازه کافي در طول روز مي تواند به پيشگيري از اين مورد کمک کند. نتيجه گيري متاسفانه بسياري از سوالات در رابطه با ميگرن همچنان براي مردم بي جواب مانده. دليل اصلي اينکه چرا به ميگرن مبتلا مي شويم متفاوت است. محرک هاي فراواني براي ميگرن وجود دارد از جمله برخي غذاها. به طور کلي غذاهاي حاوي تيرامين مانند مرکبات، شکلات و برخي پنيرها، مي توانند پتانسيل تحريک کننده بودن را داشته باشند. الکل و کافئين ديگر مواردي هستند که ميگرن را در بعضي افراد تحريک مي کنند. غذاهايي که طعم هاي افزودني مانند مونو سديم گلوتامات دارند مي توانند بيش از 15 درصد افراد ميگرني را تحت تاثير خود قرار دهند. ديگر رنگ ها و شيرين کننده هاي مصنوعي نيز به عنوان محرک شناخته مي شوند. از آنجا که غذاهاي تحريک کننده براي هر فرد مي توانند متفاوت باشد، تهيه يک دفترچه يادداشت غذايي بهترين کاري است که مي توان انجام داد. اگر نتوانستيد دليل ميگرن خود را متوجه شويد حتما به يک پزشک متخصص مشورت کنيد. با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد