بي باک/ گياهان دارويي هميشه از ميزان اهميت بالايي براي درمان بيماري ها برخوردار بوده اند. زيره از جمله مواد طبيعي است که در طب سنتي و گياهي از جايگاه ويژه اي برخوردار است. عرق اين گياه مي تواند خواص درماني بسيار فراواني را در بر داشته باشد. به همين سبب اين مطلب را درباره خواص طلايي زيره براي شما گردآوري کرده ايم. با دکتر سلام همراه باشيد.
زيره گياهي است علفي و دو ساله، به ارتفاع 60 سانتي متر، داراي ساقههاي تو خالي، شياردار و از قاعده، داراي انشعاباتي است. برگهاي اين گياه داراي بريدگي زياد است، به طوري که به صورت نخ مانند درآمده و به رنگ سبز روشن ميباشند. يکي از انواع زيره، زيره سبز است که خواص فراواني دارد و در غذاهاي زيادي ميتواند استفاده شود.
زيره سبز داراي تانن، روغن زرين و اسانس است . اسانس زيره را از تقطير ميوه له شده تحت اثر بخار آب بدست مي آورند. اين اسانس مايعي است بيرنگ که در اثر ماندن ابتدا به رنگ زرد و سپس قهوهاي ميشود. بوي زيره مربوط به آلدئيدي بنام کومينول است. مقدر کومينول در زيره بسته به محل کشت آن بين ۳۰ تا ۵۰ درصد است، همچنين از نظر غذايي داراي انرژي، کربوهيدراتها، انواع قند، فيبر، چربي، انواع ويتامينها، اسيد فويک و املاح معدني کلسيم، منيزيم، فسفر، پتاسيم و روي است. خواص دارويي و ارزش غذايي زيره سبز بسيار بوده، از خواص زيره سبز براي طعم دهندگي در محصولات غذايي – تجاري استفاده ميشود.
خواص عرق زيره سبز
عرق زيره سبز، قابض و خشک کننده است.
استفاده از اين عرق براي کاهش وزن و لاغري مفيد است.
داراي خاصيت چربي سوزي بوده و باعث از بين رفتن چربيهاي زير پوستي ميشود.
عرق گياه زيره باعث رفع اشتهاي کاذب ميشود.
عرق آور و ضد تشنج است.
مصرف اين عرق براي برطرف کردن بيماري صرع مفيد است.
مصرف عرق زيره سبز در دفع گاز معده موثر بوده، براي برطرف کردن سوءهاضمه مفيد است.
قاعده آور است و ترشحات زنانگي را برطرف ميکند.
براي رفع نفخ روده و معده ميتوانيد از عرق زيره سبز استفاده کنيد.
افزايش دهنده شير مادران است.
دافع سموم بدن و رافع تنـگي نـفـس و سکسـکه است.
مقدار مصرف عرق زيره سبز
مقدار مصرف در بزرگسالان: روزي سه بار، نصف استکان از اين عرق را در کمي آب حل کنيد و قبل از غذا مصرف نماييد.
مقدارمصرف در کودکان: روزي سه بار سه قاشق غذاخوري عرق زيره را در کمي آب حل کنيد و قبل از غذا مصرف شود.
طرز تهيه عرق زيره سبز
از فراوردههاي جانبي زيره سبز، اسانس، عرق و روغن زيره سبز ميباشد. اسانس و عرق اين گياه که از تقطير تخم زيره سبز به وسيله بخار آب به دست ميآيد داراي خواص دارويي فراواني ميباشد. همچنين براي توليد اين عرق، ابتدا آب و تخم زيره سبز را ميجوشانند. پس از تبخير آب، عمليات سرد کردن بخار و تقطير به صورت سنتي يا صنعتي انجام ميشود و مايعي که با تقطير به دست آمده، همان عرق گياه زيره است. به طور کلي طي فرآيند تبخير و تقطير، اسانس و رايحه گياه داخل مولکولهاي آب نفوذ ميکند و در اصطلاح علمي، آب مقطر توليد ميشود. اين آب معطر مقطر، علاوه بر طعم و رايحه خوب، خواص درماني گياه را هم براي بدن دارد. براي تهيه اسانس زيره سبز چنانچه دانهها پودر شوند، اسانسها تا حدود 50 درصد کاهش مييابد و در صورتي که مدت آسياب کردن بيش از 1 ساعت باشد، ميزان اسانس از اين هم کمتر خواهد بود.
با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد