خواص چای برای جلوگیری از بیماری ها
سلامتي/ در اين مقاله نتايجي که تحقيقات در مورد چگونگي مصرف چاي براي اين که بهترين تاثير را در مقابله با بيماري هايي مانند سرطان، ديابت و پارکينسون داشته باشند را مطالعه مي کنيد: نگاهي نزديک تر به مواردي که تحقيقات در مورد فوايد چاي براي سلامتي مي گويند: به گفته کاتلين زلمن مدير تغذيه و سلامت و متخصص تغذيه در آتلانتا : ” خب تاثير چاي مثل تاثير مواد مخدر نمي تواند درمان معجزه گري باشيد ولي بي فايده هم نيست، به خصوص اگر چاي را به صورت ساده و بدون اضافه کردن شکر، خامه يا شير که مقدار زيادي کالري به آن اضافه مي کنند، بنوشيد. چاي يک گلوله نقره براي مقابله با هر نوع بيماري نيست ولي تحقيقات نشان داده اند که چاي مي تواند در مقابل بيماريهاي جدي از ما محافظت کرده و سلامت کلي بدن را بهبود ببخشد. ” در ادامه نتايجي که تحقيقات در مورد چگونگي مصرف چاي براي اين که بهترين تاثير را در مقابله با بيماري ها داشته باشند را مطالعه مي کنيد: سرطان مطالعات به قطعيت نشان نداده اند که نوشيدن چاي از ابتلا به سرطان جلوگيري مي کند يا به خودي خود با سرطان مقابله مي کند ولي مي تواند در مبارزه با سلولهاي سرطاني مفيد باشد. به خصوص چاي سبز براي مقابله با سلولهاي سرطاني تاثير بسزايي دارد زيرا حاوي سطوح بالاي پلي فنول، آنتي اکسيدان هاي موجود در گياهان کامليا سينسيس (از برگهاي اين گياه چاي درست ميکنند) Camellia sinensis plants است که در تهيه انواع چاي سبز، سياه و سفيد استفاده مي شود. آنتي اکسيدان ها – مواد شيميايي که راديکالهاي آزاد را خنثي کرده و از ايجاد آسيب توسط آنها جلوگيري مي کنند – در جلوگيري به آسيب رساندن راديکالهاي آزاد که در پيشرفت سرطان موثرند کمک مي کند. کريس دي آدامو مدير تحقيقات مرکز پزشکي دانشگاه مريلند ميگويد : ” برخي از مطالعات آزمايشگاهي و مطالعات مبتني بر جمعيت نشان ميدهد که چاي مي تواند در مقابله با سرطان موثر باشد اما مطالعات باليني بيشتري مورد نياز است. ” در يک مطالعه در سال ۲۰۱۴ محققان مرکز غذاهاي گياهي و قارچها براي سلامت دانشگاه ايالتي پن دريافتند که نوشيدن چاي سبز مي تواند به از بين بردن سلولهاي عامل سرطان دهان کمک کنند. و در تحقيقي که در سال ۲۰۱۵ مجله PLOS One منتشر شد يکي از مواد تشکيل دهنده زنجبيل هنگامي که ريشه زنجبيل خشک شده يا پخته م يشود روي از بين بردن سلولهاي سرطان سينه تاثير دارد بدون اين که به ساير سلولهاي غير سرطاني آسيبي برساند. محصول زنجبيل تاثير بيشتري از تاکسول Taxol که يک داروي ضد سرطان است در مبارزه با سلولهاي سرطاني داشته است. با اين حال اين يافته پيشنهاد نمي کند که زنجبيل مي تواند در جلوگيري يا درمان سرطان موثر باشد بلکه نتايج بدست آمده دلگرم کننده است. بيماري پارکينسون (فلج مرتعش) اگر مي خواهيد علايم بيماري پارکينسون را به تاخير بيندازيد چاي مي تواند در اين کار به شما کمک کند. تخقيقاتي که در سال ۲۰۱۴ در مجله علوم اعصاب منتشر شده نشان مي دهد که هر دو چاي سبز و سياه مي تواند اثرات اختلال جنبشي را کاهش دهد. تجزيه و تحليل هاي انجام شده نشان دادند که نوشيدن بيش از ۳ فنجان چاي روزانه علايم پارکينسون را بيش از ۷ سال در ۲۸۷ نفر به تاخير انداخته است. ديابت نوع ۲ افراد مبتلا به ديابت بايد مراقب چيزهايي که مصرف مي کنند باشند. ولي بهتر است وقتي نوبت به مصرف چاي سبز مي رسد اين عادت خود را کنار بگذارند. يک مطالعه که در سال ۲۰۱۳ در مجله متابوليسم و ديابت منتشر شد نشان داد ژاپني هايي که روزانه ۶ فنجان چاي سبز مصرف مي کردند نسب به افرادي که کمتر از ۱ فنجان در هفته چاي مي نوشيدند، ۳۳ درصد احتمال ابتلايشان به ديابت نوع ۲ کمتر بوده است. آنتي اکسيدان هاي چاي سبز با مسدود کردن جذب گلوکز معمولي در بافت هاي بدن سطح گلوکز را کاهش مي دهند. افسردگي نوشيدن چاي افسردگي را درمان نمي کند ولي خطر ابتلا به آن را کاهش مي دهد. تحقيقاتي که در سال ۲۰۱۵ در مجله پزشکي نيوزيلند و استراليا منتشر شد نشان داد نوشيدن ۳ فنجان چاي روزانه ۳۷ درصد احتمال ابتلا به افسردگي را کاهش مي دهد. يافته هاي محققان بر اساس ۱۱ مطالعه بر روي بيش از ۲۲۸۰۰ شرکت کننده ثبت شده است. به گفته دکتر کلي کاسپر استاديار زنان و زايمان در دانشگاه اينديانا : عطري که از بعضي چاي ها به مشام مي رسد مي تواند احساس بهتري به افراد بدهد. اون به بيمارانش نوشيدن چاي را توصيه مي کند زيرا چاي اثر آرام بخش داشته و باعث بهبود روحيه مي شود. بيماري هاي تنفسي به گفته دکتر پاتريک فراتلون متخصص قلب در نيويورک: بسياري از توليدکنندگان چاي روي بسته بندي هاي خود عنوان مي کنند که اين محصول براي تنفس مفيد است اما چاي نمي تواند آسم يا ساير بيماريهاي تنفسي از قبيل برونشيت را درمان کند ولي مي تواند در کاهش علايمشان کمک کننده باشد. برخي چاي ها مانند چاي گزنه – که از گياهي که در مناطق معتدل سراسر جهان رشد مي کند، گياهش کوچک، توخالي و سوزني است –داراي خواص ضد التهابي است که مي تواند در مبارزه با آلرژي هايي که به ريه آسيب مي رساند موثر باشد به علاوه اگر يک برش ليمو را به چايتان اضافه کنيد کيفيت ضد التهابي آنرا افزايش داده و باعث مي شود که تاثير بيشتري در مبارزه با بيماري هاي تنفسي داشته و در تقويت سيستم ايمني بدن تاثير گذارتر باشد. اختلالات گوارشي به گفته زلمن: چاي يا دمنوش هاي گياهي از قبيل بابونه، نعنا، زنجبيل و رازيانه به تقويت دستگاه گوارش و تسکين ناراحتي معده کمک مي کنند. فايده اصلي اين دمنوش ها احساسي است که نسبت به شرايط ساير روشهاي درماني به شما مي بخشند. وقتي احساس خوبي در معده نداريد مصرف دمنوش هاي گياهي از آن جا که بسيار زودهضم هستند به شدت توصيه مي شود. اين دمنوش ها اثر جادويي ندارند ولي تسکين دهنده اند. زلمن زماني که به عنوان متخصص تغذيه کودکان مشغول به کار بود نوشيدن دمنوش را براي کودکاني که مشکل هضم غذا و نوشيدني داشتند، توصيه مي کرد. بعضي دمنوش هاي گياهي به طور خاص از سيستم عصبي حمايت مي کنند – محصولات گياهي که اغلب براي آرامش دستگاه گوارش افراد و ساير خواص درمانيشان شناخته شده هستند. به گفته فراتلون بعضي دمنوش ها براي سيستم عصبي مفيدند مثل بابونه و بادرنجبويه ” با کمک به حفظ سلامت کلي بدن ، عمل هضم را بهبود مي بخشند. ” پيدا کردن بهترين چاي براي شما اگر شما يک چاي خور حرفه اي نيستيد و هر از گاهي چاي مي نوشيد در ادامه ۳ راهکاري که کارشناسان توصيه کرده اند را مد نظر بگيريد : انواع مختلف چاي را امتحان کنيد صدها نوع چاي در بازار وجود دارد و اگر طعم هاي متفاوت را تجربه کنيد به احتمال زياد مي تواند طعم دلخواهتان را پيدا کنيد. به گفته زلمن ” مهم نيست که يک خوراکي چقدر برايتان مفيد باشد ؛ اگر طعمش را دوست نداشته باشيد مصرفش نمي کنيد . اگر چاي هاي بدون کافئين را ترجيح مي دهد پيشنهاد مي کنم از دمنوش هاي خوش طعم گياهي استفاده کنيد که از پوست، برگ، گل، جوانه و ميوه هاي گياهان ساخته شده اند. ” من فکر مي کنم که دمنوش نعنا فوق العاده است و طعم دلچسبي دارند. حلقه کردن دستهايم دور فنجان يک دمنوش گياهي واقعا براي من آرامش بخش است. ” دمنوش ارگانيک بخريد فرتلون پيشنهاد مي کند که سعي کنيد دمنوش ارگانيک بخريد چرا که فاقد آفت کش بوده و به طور معمول با آب بدون سم کشت شده اند. مراقب خريد چاي هايي که محصول کشورهايي مثل چين و نيجريه است باشيد زيرا ممکن است در خاک هاي حاوي فلزان سنگين و ساير مواد معدني کشت شده باشند. روي بسته بندي چاي هاي ارگانيک معمولا ذکر شده که محصول چه کشوري هستند. او توصيه ميکند سايت ConsumerLab.com را قبل از خريد چاي ارگانيک چک کنيد. در اين سايت مصرف کننده هشدارهايي در مورد چاي هاي توليد شده در سراسر جهان منتشر مي کنند. از حس بويايي خود استفاده کنيد بسياري از فروشگاه هاي مواد غذايي ارگانيک انواع مختلفي چاي دارند و بعضي فروشگاهها فقط يک نوع چاي مي فروشند. انواع مختلف را بو بکشيد و ببيند کدام بود به مذاقتان خوش مي آيد. به توصيه کاسپر ” اگر از بويش خوشتان بيايد به احتمال زياد از طعمش استقبال خواهيد کرد. “ با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد