دکتر سلام/ حفظ يک رژيم غذايي که سرشار از منابع پروتئين گياهي باشد، در عين دشواري بيشتر تامين آمينواسيدهاي ضروري، مزاياي سلامتي متعددي هم دارد.
تحقيقات نشان داده که کساني که بيشتر از منابع گياهي تغذيه ميکنند به طور معمول وزن پايين تري دارند و کلسترول و فشار خون پايين تري هم در آن ها ديده ميشود. همچنين اين رژيم هاي غذايي به علت داشتن چربي هاي اشباع و مواد فرآوري شده کمتر باعث کاهش احتمال ابتلاي شما به بيماري هاي قلبي، ديابت و اضافه وزن ميشود.
البته بايد اين نکته را هم ذکر کنيم که اين تحقيقات برمبناي مشاهدات و اطلاعات آماري انجام مي شوند و به هيچ وجه به اين معني نيستند که همه افراد مي توانند با حذف منابع پروتئين حيواني خطر ابتلاي خود به اين بيماري ها را کاهش دهند. همچنين برخي از اين فوايد را ميتوان با استفاده از پروتئينهاي حيواني هم تامين کرد.
براي مثال کساني که از ماهي، بخصوص ماهي هاي چرب مثل سالمون، تون يا قزل آلا، در رژيم غذايي خود به صورت مستمر استفاده ميکنند تا ۱۵ درصد خطر کمتري براي ابتلا به بيماري هاي قلبي دارند. همچنين زرده تخم مرغ منبع غني از کلسترول است و خوردن ۱ تخم مرغ در روز کلسترول روزانه را تامين مي کند. و ميتواند با حفظ انرژي شما در طول روز از پرخوري و اضافه وزن شما پيشگيري کند.
کدام يک براي عضله سازي بهتر است؟
يکي از وظايف اصلي پروتئين در بدن، ساخت و ترميم عضلات است که بخصوص در سنين بالا اهميت بيشتري پيدا ميکند. بيشتر متخصصان تغذيه هم بر اين عقيده هستند که مصرف پروتئين کافي با سلامت بيشتر عضلات ارتباط مستقيم دارد.
آيا پروتيئن حيواني براي ساخت و ترميم عضلات بهتر است يا منابع گياهي؟
واقعيت اين است که براي اين سوال هنوز پاسخ روشني وجود ندارد، اما تحقيقاتي که اخيرا انجام شده نشان مي دهد که در صورتي که بتوانيد با حفظ يک رژيم متوازن و متنوع مقدار کافي از پروتئين را به بدن خود برسانيد، تفاوت چنداني بين منبع آن وجود ندارد. بنابراين چه طرفدار خوردن يک خوراک پرگوشت بعد از ورزش باشيد و چه بخواهيد نياز بدنتان را با استفاده از لوبيا، سويا، حبوبات، قارچ يا ساير خوراکي هاي گياهي تامين کنيد مشکلي وجود ندارد و تنها بايد حواستان به حفظ توازن در رژيم غذايي باشد.
با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد