خواص آجیل نوروز را بهتر بشناسیم
شهر خبر/ آجيل ايراني يکي از بهترين رسومي است که براي سلامت بدن بسيار مفيد است. رسم خوردن آجيل در نوروز از دير باز وجود داشته است. شايد خوردن آجيل به دليل آنکه بسيار پرخاصيت بوده در مراسم نوروزي استفاده مي شود که سلامتي بدن حفظ شود. بادام، پسته، تخمه، فندق، نخودچي و بسياري مغزهاي ديگر که مواد تشکيل دهنده آجيل نوروزي مي باشد از ويتامين هاي بسياري سرشار است. پذيرايي آجيل در نوروز يکي از رسوم قديمي مي باشد که نشان دهنده اهميت به سلامتي بدن مي باشد. بادام درختي يکي از مغزهاي پر خاصيت که در آجيل وجود دارد بادام است. بادام داراي چربي بالايي مي باشد که از درخت بادام تهيه مي شود. اين دانه به صورت خام يا تفت داده شده در بازار پيدا مي شود که سرشار از آنتي اکسيدان مي باشد. پوست بادام خواص بي نظيري دارد که اين خواص از رنگ تيره آن گرفته مي شود. بادام به دليل آنتي اکسيدان و ويتامين E زيادي که دارد يک عامل ضد پيري محسوب مي شود. اين مغز پر خاصيت مي تواند يکي از عاملهاي بازدارنده بيماري آلزايمر باشد. فندق طبق گفته پزشکان اگر روزانه حدود ۱۰ عدد فندق ميل کنيد ميزان ويتامين E بدن شما تامين مي شود. فندق داراي کالري بالايي است که سبب چاقي مي شود. اين مغز از دسته ميوه هاي روغني محسوب شده و بسيار مغذي مي باشد. گوگرد، املاح معدني، کلسيم، آهن و ويتامين هاي زيادي در اين ميوه وجود دارد. فندق مي تواند سموم بدن را خارج کند و روده ها را تقويت کند. از آنجايي که اين ميوه ميزان خيلي کمي نشاسته دارد و سرشار از مواد معدني است براي افراد مبتلا به ديابت عالي است. بهتر است به دليل چربي بالاي فندق افرادي که کبد چرب دارند از اين ميوه دوري کنند. البته ميزان آهن فندق به قدري بالاست که مي تواند مانند قرص آهن براي افراد کم خون محسوب شود. پسته پسته از مهمترين و پر خاصيت ترين مغزهاي آجيل محسوب مي شود. اين ميوه تاثيرات بسيارخوبي در بيماري هاي قلبي عروقي و تنظيم ضربان قلب دارد. پسته به دو صورت خام و تفت داده شده مصرف مي شود. هر دو حالت اين ميوه خاصيت هاي زيادي دارد و جهت ورزشکاران و نوجوانان در حال رشد بسيار مفيد است. مصرف اين ميوه در دراز مدت مي تواند بيماري هاي فشار خون مشکلات عروقي را برطرف کند. در نظر داشته باشيد که پسته يکي از منابع غني اسيدهاي چرب مي باشد. بنابراين مصرف زياد آن مي تواند تري گليسريد را بالا ببرد و يا ايجاد کهير کند. پسته بهتر است همراه با انار مصرف شود که ميزان چربي آن متعادل گردد. از عصاره مغز پسته، روغن شفاف و زرد رنگي به دست مي آيد که خواص غذايي و درماني دارد. تخمه ژاپني تخمه ها همانند ماهي ها غني از امگا ۳ مي باشند. بيشتر تخمه ها مي توانند بي نظمي هاي ضربان قلب را درمان کنند. تخمه ژاپني در اصل متعلق به جابان يا جابون دماوند مي باشد که در اثر گذشت زمان با نام تخمه ژاپني خوانده مي شود. با اينکه چربي زيادي در تخمه ها به خصوص تخمه ژاپني وجود دارد اما در پايين آوردن فشار خون بسيار دخيل مي باشند. تخمه ژاپني به صورت خام ميزان چربي کمتري دارد براي افراد مبتلا به ديابت و دچار اسيد معده بهتر است. مصرف تخمه به ميزان زياد سبب آسيب رسيدن به دندان ها مي شود. بنابراين ميزان کمي از تخمه مي تواند آنتي اکسيدان بدن را بالا برده و عامل سلامتي باشد. بادام هندي بادام هندي به دليل طعم منحصر به فردش يکي از خوشمزه ترين مغزهاي آجيل به حساب مي آيد. شکل اين بادام که شبيه لوبيا مي باشد از درختي به نام بلارد تهيه مي شود که متعلق به جنوب شرقي برزيل است. پيشگيري از سنگ هاي صفراوي، استحکام استخوان ها، منيزيم بالا و آنتي اکسيدان بسيار قوي از خواص اين بادام است. بادام هندي مي تواند يک درمان کننده بسيار عالي جهت فشار خون بوده و بيماري هاي قلبي را بهبود بخشد. کالري اين بادام زياد است و ممکن است برخي از افراد با خوردن آن دچار آلرژي شوند. در مصرف زياد آن بايد دقت کرد. هر کدام از مغزهاي موجود در آجيل يکي از بهترين منابع غذايي محسوب مي شوند. تعادل در مصرف اين مغزها سلامتي شما را حفظ مي کند. با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد