غذاهایی که پیری را به تاخیر میاندازند
عصر ايران/ رژيم غذايي ميتواند در شکلگيري آسيب راديکالهاي آزاد که موجب تغيير در عملکرد سلول ميشوند، التهاب و جمعيت باکتريهاي روده نقش داشته باشد. رژيم غذايي بر طول تلومرها - پوششهاي محافظ در انتهاي کروموزومها - نيز موثر است. اين عوامل ميتوانند بر بيماريهايي مانند ديابت نوع 2، سکته مغزي، بيماري قلبي، فشار خون بالا، اختلالات تنفسي، زوال ادراکي، و عفونت تاثيرگذار باشند. دانشمندان و کارشناسان بسياري در تلاش هستند تا زيست شناسي پيري را در راستاي به تاخير انداختن آغاز بيماريهاي مرتبط با افزايش سن هدف قرار دهند و بر سالهاي سالم، فعال و مولد طول عمر انسان اضافه کنند. اگرچه دنبال کردن يک رژيم غذايي سالم بسيار مهم است، پژوهشهاي صورت گرفته نشان دادهاند که استفاده از موادغذايي ضد پيري خاص ممکن است هرچه بيشتر شما را تقويت کنند. در ادامه با چند نمونه از اين دست بيشتر آشنا ميشويم. لوبيا لوبياها سرشار از پروتئين، فيبر، ويتامينها، مواد معدني، و پلي فنولهاي گياهي هستند که فوايد محافظتي، به ويژه براي قلب دارند. مصرف چهار وعده نصف فنجان لوبيا، نخود فرنگي، عدس، يا توفو در هفته با کاهش 14 درصدي خطر مرگ ناشي از ايسکميک قلب (هنگامي که شريانهاي قلب مسدود ميشوند) مرتبط است. فلفل تند افرادي که به طور منظم فلفلهاي چيلي قرمز تند مصرف ميکردند 13 درصد احتمال کمتري داشت مرگ به هر دليلي را طي يک بازه زماني 19 ساله در مقايسه با افرادي که فلفل مصرف نميکردند، تجربه کنند. مغزهاي خوراکي پژوهش هاي صورت گرفته نشان دادهاند که مغزهاي خوراکي بستههاي کوچکي از مواد مغذي و سالم هستند. شکلات مطالعهاي که با حضور 21 هزار فرد بزرگسال انجام شد، نشان داد، افرادي که بيشترين ميزان شکلات را در روز مصرف کرده بودند کاهش 25 درصدي خطر مرگ ناشي از بيماري قلبي و 23 درصد احتمال کمتر مواجهه با سکته مغزي طي دوره زماني 11 ساله مطالعه را تجربه کردند. غلات کامل (سبوسدار) غلات کامل بر خلاف کربوهيدارتهاي پالايش شده مانند نان سفيد و برنج سفيد، خطر ابتلا به سرطان، ديابت نوع 2، بيماري قلبي، چاقي، بيماري عفوني، و مشکلات تنفسي را کاهش ميدهند. ماهي ماهيهاي چرب از محتواي بالاي اسيدهاي چرب امگا-3 سود ميبرند که ممکن است به محافظت از قلب و مغز کمک کنند. با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد