نوشیدن چای خطر ابتلا به زوال عقل را کاهش می دهد
ايرنا/ به استثناي آب آشاميدني، چاي پرمصرف ترين نوشيدني در جهان است که آنتي اکسيدان بالا و کافئين اندک دارد؛ اين نوشيدني معطر که به خاطر مجموعه اي از فوايد بالقوه سلامت مورد توجه بسياري از مردم جهان است، علاوه بر محافظت از دندان ها و قلب به کاهش وزن و پيشگيري از تحليل استخوان نيز کمک مي کند. اکنون مطالعه محققان دانشگاه ملي سنگاپور نشان مي دهد که نوشيدن يک فنجان چاي مي تواند خطر زوال عقل را به اندازه 50 درصد کاهش دهد و افرادي که از لحاظ ژنتيکي مستعد اين بيماري ناتوان کننده هستند، احتمالا بيشتر منتفع مي شوند. مصرف اين نوشيدني معروف احتمال ايجاد توده هاي سمي را در مغز افرادي که حامل ژن زوال عقل هستند و همچنين رشد اين توده ها را در مغز آنها به اندازه 86 درصد کاهش دهد. محققان دانشگاه ملي سنگاپور مصرف چاي توسط 957 چيني بالاي 55 سال را براي يک دوره 12 ساله بررسي کردند و براي اين منظور، هر دو سال يک بار عملکرد شناختي شرکت کنندگان را با استفاده از ابزار استاندارد مورد بررسي قرار دادند؛ آنها همچنين داده هايي را در باره سبک زندگي، شرايط پزشکي و فعاليت جسمي شرکت کنندگان گرد آوردند. محققان دريافتند مصرف چاي در درازمدت باعث تجمع آنتي اکسيدان هاي قوي در بدن مي شود که عملکرد شناختي را افزايش مي دهد. دکتر فنگ لي محقق اصلي اين مطالعه گفت: آنتي اکسيدان ها مي توانند از مغز در مقابل آسيب هاي عروقي و نوروني محافظت کنند و داده هاي اين مطالعه نشان مي دهد که اقدام ساده و کم هزينه اي مانند نوشيدن يک فنجان چاي در روز مي تواند احتمال ابتلا به اختلال هاي شناختي – عصبي را در بزرگسالي کاهش دهد. به باور محققان، هر دو نوع چاي سبز و سياه مفيد هستند و ترکيبات موجود در برگ هاي چاي حاوي کاتچين و تئافلاوين است که مزاياي آنتي اکسيداني و ضد التهابي دارد. نتايج اين مطالعه در مجله Journal of Nutrition, Health & Aging. منتشر شد. با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد