تغذیه/ ورزشکاران این سه ماده غذایی را از دست ندهند
ايسنا/ بسياري از ورزشکاران با آزمون و خطا در مييابند که چه مواد غذايي ميتواند براي آنها مفيد باشد تا کارايي بهتري داشته باشند، با اين حال بررسيهاي مختلفي درباره تغذيه ورزشکاران صورت گرفته است و محققان دريافتهاند که چه مواد غذايي براي ورزشکاران بهتر است. سه ماده غذايي که فايده آنها براي ورزشکاران اثبات شده است، عبارتند از: شکلات تلخ: شکلات تلخ باعث افزايش نيتريک اکسيد ميشود اين ماده باعث ميشود که عروق دچار تورم شوند و نياز بدن به اکسيژن کمتر شود. مطالعات منتشر شده در مجله بينالمللي تغذيه ورزش اين مساله را اثبات کرده است. در اين بررسيها تفاوت بين ميزان مصرف اکسيژن در افرادي که شکلات تلخ مصرف کرده بودند با افرادي که شکلات سفيد مصرف کرده بودند مقايسه شد. بررسيها نشان داد که خوردن شکلات تلخ باعث مصرف کمتر اکسيژن در بدن ميشود. چغندر: مصرف نيترات با افزايش کارايي ورزش در ارتباط است. مطالعات منتشر شده در مجله تغذيه و رژيم غذايي اين مساله را اثبات کرده است. افراد مورد بررسي در اين مطالعات چغندر پخته مصرف کردند و ۷۵ دقيقه بعد بر روي تردميل دويدند. بررسيها نشان داد که خوردن چغندر پخته باعث ميشود که شرکت کنندگان پنج درصد سريعتر از ديگران ميدوند. آب گيلاس: گيلاس باعث کاهش التهاب در بدن ميشود. آب گيلاس بعد از ورزش ميتواند براي ريکاوري مفيد باشد. در بررسيهاي انجام شده بر روي تاثير آب گيلاس دوندگان ماراتن قبل از مسابقه شروع به مصرف آب گيلاس کردند و تا ۴۸ ساعت بعد از مسابقه به اين کار ادامه دادند. آب گيلاس باعث افزايش آنتي اکسيدان در بدن ميشود و به ريکاوري سرعت ميبخشد. با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد