تغذیه/ خوراکی هایی که نباید به صورت خام خورده شوند!
آلامتو/ همه ما به خوبي ميدانيم که نبايد گوشت به صورت خام مصرف شود زيرا ممکن است ما را در معرض ابتلا به سالمونلا يا ساير بيماريهاي مرتبط با مواد غذايي قرار دهد. اما زماني که صحبت از سبزيجات و ساير محصولات زراعي به ميان ميايد همه چيز به طور کلي تغيير ميکند. برخي از مواد غذايي زماني که خام هستند سموم طبيعي دارند يا حاوي قندهايي هستند که هضم آن براي بدن بسيار دشوار است. در چنين شرايطي خام خواري ميتواند به سيستم گوارش بدن آسيب وارد کند و ساير نشانههاي نامطبوع را در بدن ايجاد نمايد. برخي از مواد غذايي نيز اگر به صورت خام يا پاستوريزه نشده مصرف شوند حاوي باکتريهاي مضري خواهند بود. در اين مقاله قصد داريم ۶ ماده غذايي را با هم مرور کنيم که نبايد به صورت خام مصرف شود. پس همراه ما باشيد. سيب زميني: هيچ کس دوست ندارد سيب زميني را به صورت خام در غذاهاي خود مورد استفاده قرار دهد. بايد بدانيد که مصرف خام سيب زميني نيز براي بدن شما خوب نيست. نشاسته نپخته اي که در سيب زميني وجود دارد ميتواند باعث ايجاد مشکلات گوارشي، گاز و نفخ در معده گردد. براي اينکه بتوانيد بيشترين مزيت را از سيب زميني دريافت کنيد و از خطرات موجود در آن بکاهيد، بهتر است ان را بپزيد، بخارپز کنيد يا تفت دهيد. از مصرف قسمت سبز سيب زميني جدا خودداري کنيد. قسمتهاي سبزي که در اين سيب زميني يافت ميشود معمولا حاوي غلظت بالايي از مواد سمي به نام سولانين است که مي تواند حتي در دوز اندک نيز باعث سردرد و حالت تهوع در افراد شود. جوانهها: اگرچه جوانهها مي توانند براي سالاد يک گزينه عالي باشند اما اگر ميخواهيد از اين موارد استفاده کنيد بايد محتاط باشيد. اگر جوانهها به صورت نپخته مورد استفاده قرار گيرند حاوي باکتريهاي مضري همچون سالمونلا، E.Coli خواهند بود. همچنين جوانهها بايد به صورت تازه تهيه شوند. توصيه ميشود کودکان کم سن و سال، زنان باردار، کهنسالان و افرادي که مشکلات سيستم ايمني دارند از خوردن چنين موادي خودداري کنند. لوبيا قرمز: اين ماده يکي از بقولاتي است که سرشار از مواد مغذي است و ميتواند يک انتخاب سالم در رژيم غذايي شما باشد. البته بايد اطمينان حاصل کنيد که لوبيا قرمز را در ابتدا مي پزيد و سپس ميل ميکنيد. مصرف خام لوبيا قرمز ميتواند باعث ايجاد حالت تهوع شديد، استفراغ شديد و اسهال شود. اين موضوع به خاطر لکتيني است که در لوبيا قرمز وجود دارد. لکتين در ساير گياهان نيز يافت ميشود اما در لوبيا قرمز غلظت آن بسيار زياد است. براي اينکه بتوانيد سموم موجود در آن را از بين ببريد، لوبيا را به مدت ۵ ساعت در آب خيس کنيد و سپس لوبياي خيس شده را در آب تازه و به مدت ۳۰ دقيقه بجوشانيد. لوبيا قرمز کنسروي پخته شده است و خوردن آن ضرري براي بدن نخواهد داشت. عسل: اين روزها ميتوان عسل خام را به راحتي در سوپرمارکتها پيدا کرد. بيشتر افراد به دنبال شيرين کنندههاي طبيعي هستند اما اين ماده نبايد در کودکان کم سن و سال مصرف گردد. زماني که عسل خام پاستوريزه نشده باشد، ممکن است حاوي grayanotoxin باشد. اين ماده يک سم عصبي طبيعي است. اگرچه به طور معمول براي انسان کشنده نيست اما نشانههاي مسموميت ناشي از آن ميتواند شامل سرگيجه، افت فشار خون و مسدود شدن عصب واگ(عصب واگ طولاني ترين عصب مغزي و دهمين زوج اعصاب مغزي از ۱۲ جفت عصب مغز است که در بلعيدن غذا، صحبت کردن، فعاليتهاي پاراسمپاتيک و هاضمه نقش دارد) باشد. يوکا: ريشه نشاسته دار اين گياه را ميتوان سرخ کرد، جوشاند يا له نمود. اين ريشه سرشار از درشت مغذي هاست. اما بايد به خاطر داشته باشيد که يوکاي خام در برگيرنده سيانيد است و ميتواند براي بدن مضر باشد. يوکا را بايد خشک کرد، در آب خيس نمود، شستشو داد و سپس به صورت پخته مورد استفاده قرار داد. شير: شير خام معمولا توسط افراد مصرف ميشود زيرا بيشتر افراد ادعا مي کنند مصرف شير خام ميتواند از بروز بيماريهاي مختلف جلوگيري کند. مشکلي که در اين مورد وجود دارد اين است که شير خام معمولا پاستوريزه نشده است. در طول فرايند پاستوريزه کردن، شير حداقل با دماي ۱۶۱ درجه فارنهايت گرم ميشود. همين امر موجب ميگردد باکتريهاي ايجاد کننده بيماري همچون سالمونلا، E.Coli و ليستريا از بين برود. بر اساس مطالعات انجام شده، بيماريهايي که از نوشيدن شير خام ايجاد ميشود در حال افزايش است و کودکان بيشتر از سايرين در معرض چنين بيماريهايي قرار دارند. پاستوريزه کردن شير ارزش مواد مغذي موجود در آن را کاهش نميدهد. ممکن است بخواهيد از خوردن اين مواد اجتناب کنيد: برخي از افراد معمولا از خوردن سبزيجاتي که در خانواده کلم حضور دارند اجتناب ميکنند. اين افراد نميتوانند کلمهايي همچون گل کلم، کلم، بروکلي، کلم بروکسل را مصرف کنند زيرا حاوي قندي است که هضم آن بسيار دشوار خواهد بود. دليلي که براي پختن اين سبزيجات وجود دارد اين است که در طي فرآيند پخت، قند موجود در آن قابل هضم ميشود. با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد