برای مشاهده نسخه قدیمی وب سایت کلیک کنید
logo

تغذیه/ مصرف زیاد روغن کنجد و آفتابگردان مفید نیست

منبع
ايرنا
بروزرسانی
تغذیه/ مصرف زیاد روغن کنجد و آفتابگردان مفید نیست
ايرنا/ عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي شيراز شهروندان را به مصرف غذاهاي آب پز و بخار پز توصيه کرد و گفت : در صورتي که شهروندان اصرار بر مصرف روغن دارند بهترين روغن براي مصارف خانگي روغن زيتون و کانولا است و مصرف زياد روغن کنجد و آفتابگردان به علت دارا بودن مقادير زياد امگا6 مفيد نيست. دکتر موسي صالحي افزود: درست است که امگا 6 يکي از اسيد چرب هاي ضروري بدن است ولي از منابع ديگر به ميزان مورد نياز تامين مي شود و استفاده زياد از روغني با امگا6 بالا مي تواند خطر آفرين باشد . متخصص تغذيه و رژيم درماني با اشاره به اينکه امگا3 جزء اسيدهاي چرب ضروري است که در مواد غذايي کمي وجود دارد و بايد تامين شوند گفت : البته نکته قابل ذکر اين است که شکي در آن نيست که در صورت امکان استفاده روغن را به حداقل برسانيم و از روش‌هاي ديگر پخت و پز مانند آب پز کردن استفاده کنيم . دکتر صالحي اضافه کرد: به خاطر داشته باشيد هيچ روغني براي سرخ کردن خوب نيست. سرخ کردن يعني نابود کردن غذا، يعني دشمني با سلولهايي خودي، يعني خيانت به فرزندانمان که ذايقه آنها را با سرخ کردني عادت مي دهيم. اين متخصص تغذيه و رژيم درماني در ادامه گفت : اسيد آمينه در آب پز تغيير شکل نمي دهد، اما در سرخ کردن و کباب کردن تغيير شکل مي دهد و به شکل هيدرو سيکليک در مي آيد و سرطان زا مي شود. اين هم برتري پروتيين گياهي به حيواني را نشان مي دهد. چون پروتئين گياهي را آب پز مي خورند، ولي پروتئين حيواني را سرخ شده يا کباب شده مي خورند. صالحي ادامه داد: بسياري از مردم فکر مي کنند خوشمزه يعني سرخ شده و تا غذايي سرخ نکنند راضي نمي شوند. در حالي که سرخ کردن يعني نابود کردن غذا، توليد آکريل آمين و هيدرو سيکليک آمين؛ سرخ کردن همه ارزش غذايي را از بين مي برد و ترکيبات سرطان زا بجا مي گذارد. وي بيان کرد: سرخ کردن مصرف روغن را در کشور بالا مي برد، کشور ما مجبور مي شود ميليون ها تن روغن پالم وارد کند، تف (تفت) دادن تا آنجا که رنگ پياز عوض نشود و با ادويه هايي مثل گشنيز، آويشن، بابونه، رازيانه، دارچين و زيره غذا را خوشمزه کردن مجاز است و دست همه اين شرکت هاي واردات روغن را از دامن سلامتي مردم کوتاه خواهد کرد. با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد