تناسب اندام/ یک رژیم متفاوت برای شبهای امتحان
پارسينه/ با فرا رسيدن ايام خرداد ماه و آغاز امتحانات دانشآموزان و دانشجويان در کنار اصول صحيح مطالعه و برنامهريزيهاي تحصيلي اصول صحيح تغذيه هم از اهميت بالايي برخوردار ميشود در اين بخش از سلامت با پارسينه به معرفي ده ماده غذايي حياتي و مهم که باد در ايام امتحانات و شب امتحان مصرف شود ميپردازيم همراه ما باشيد. شب امتحان چه بخوريم؟ حساسيت شبهاي امتحان اگر چيزي بيشتر از شبهاي مسابقات و فينال ورزشکاران نداشته باشد کمتر هم نيست از اين رو حساسيت و دقت در استراحت و تغذيه و توجه و رسيدگي به آيتم هايي که به کارکرد هر چه بيشتر مغز کمک ميکند ازاهميت بالايي برخوردار است . از آنجايي که تغذيه يکي از فاکتورهاي اساسي و مهم در کارکرد بهتر مغز است در اين بخش از برايتان به معرفي ده ماده غذايي حياتياي خواهيم پرداخت که توصيه ميشود حتما در شبهاي سرنوشتساز امتحانات مصرف شود. براي ديدن اين ده ايتم همراه ما باشيد. غلات مغز هم مانند هر ارگان ديگري به انرزي نياز داردو بدون انرزي عملکرد کندي خواهد داشت، از سويي ديگر قدرت تمرکز کردن و ياداوري خاطراتحافظه کوتاه مدت هم به شدت انرژي برهستند و بايد بدانيد که اين انرژي هم به شکل گلوکز موجود در خون به مغز ميرسد پس سعي کنيد چه در اين ايام و چه در اوقات ديگر اين عضو حياتي را بدون سوخت رها نکنيد. بهترين و آسانترين معدن گلوکز غلات هستند پس از مصرف غلاتي از جمله نانهاي سبوسدار، پاستا، برنج و غيره به هيچ عنوان غافل نشويد. ماهي هاي چرب اسيد هاي چرب از جمله امگاکه نقش اساسي در بدن، تمرکز، قدرت يادگيري و آرامش فرد دارند، توسط خود بدن ساخته نميشوند از اين رو مصرف مواد غذايي حاوي اين عنصر حياتي امري ضروري است. دانشمندان دريافته اند که کمبود شديد اسيد چرب موجود در ماهي موجب بروز اختلالاتي در رفتارفرد مي شود و در واقع نشانه هايي مانند عدم تمرکز فکري در کلاس درس، بي قراري، و ناآرامي فرد حين درس در اين افراد ديده ميشود . در اين افراد طي آزمايش هاي انجام شده مشخص شده که ميزان اين اسيد چرب بسيار پايين بوده و تجويز آن موجب برطرف شدن اين اختلالات شده است، افزون بر اين موجب آرامش فرد در مواقع پر تنش ياد شده مي شود. موارد اخير يعني انواع ماهي ها به خصوص تن، قزل آلا و ساردين با ارتقاي عملکرد مغزي، هوشياري و حافظه اي به قوي کردن عضلات چشم آنها نيز مي پردازد. انواع توتها مدارک و شواهد در دانشگاه تافتس در ايالات متحده نشان مي دهد که مصرف زغال اخته ممکن است در بهبود و يا به تاخير انداختن از دست دادن حافظه کوتاه مدت موثر است، مهمترين علت اين امر ميتواند وجود آنتي اکسيدان فراوان در اين ميوه ترش مزه باشيد، ميوه ها با رنگ تيره تر مانند بلوبري و شاتوت داراي آنتي اکسيدان بيشتري هستند ولي خوردن هر گونه ميوه اي چه موز چه پرتغال يا حتي يک قاچ هندوانه براي ايام امتحانات توصيه مي شود. گوجه نتايج تحقيقات مختلف نشان مي دهد که ليکوپن، آنتي اکسيدان موجود در گوجه فرنگي، مي تواند از صدمات ناشي از راديکال هاي آزاد مغز جلوگيري کند و در پيشگيري و درمان بيماري هاي مغزي از جمله آلزايمر بسيار موثر است. پس براي موفقيت در امتحاناتتان و تقويت مغز حتما در يکي از وعدههايتان املت با روغن زيتون رابگنجانيد. تخممرغ هر تخم مرغ داراي 6 گرم پروتئين، ويتامين B12 (مبدل گلوکز به انرژي) و کمتر از 100 کالري (با توجه به نحوه پخت آن) مي باشد.انواع تخم مرغ ها در سلامت مغز تاثير به سزايي دارند. تخم هاي پرندگان غني از پروتئين، کم کالري و منبع خوبي از ويتامين E، امگا 3 و ويتامين هاي گروه B هستند که اين دسته از ويتامين ها التهاب مغز را رفع و سلامت مغز را تامين مي کنند. تخم کدو تنبل تخمه کدو تنبل که مغذيترين نوع تخمه کدوست،تخمه کدوي خام و روغن تخمه کدو، حاوي يکي از بهترين انواع چربي به نام اسيدهاي چرب امگا3 هستند. اين تخمه و روغن آن، مقداري امگا6 و 9 هم دارند. از اين رو مصرف حجم متعادلي از آن به بيماران قلبي، دانشآموزان و دانشجويان، افراد افسرده، مادران شيرده و خانمهاي باردار براي رشد بهتر سلولهاي مغزي جنين آنها، توصيه ميشود بروکلي کلم بروکلي منبع بزرگ از ويتامين K،است که تاثير قابل توجهي در افزايش عملکرد شناختي و بهبود قدرت مغز دارد. محققان گزارش داده اند که ويتامين K و کولين موجود در آن، حافظه را شاداب و هوشيار نگهميدارد. سرشار از ويتامين C است و تنها يک ظرف کوچک آن ۱۵۰ درصد از ويتامين C مورد نياز روزانهي بدن را فراهم ميکند. ميتوانيد بروکلي را خام مصرف کنيد يا آن را بپزيد و در غذاهاي متنوعي استفاده کنيد. رزماري روغن رُزماري خواص متعددي دارد. اين مسئله کمابيش براي همه مشخص است. کارنوسيک اسيد يکي از مواد معدني سازندهي رزماري است که از نابودي سلولهاي مغزي جلوگيري ميکند و از مغز در برابر راديکالهاي آزاد شيميايي محافظت مينمايد. از خواص ديگر رزماري، مراقبت از مغز در برابر آلزايمر، سکته و جلوگيري از پيري سلولهاي مغز است و همچنين به تقويت حافظه کمک ميکند. ويژگيهاي ضدالتهابي رزماري در تقويت بينايي نيز بسيار مؤثر است. اسفناج اسفناج به دليل آنزيم هاي موجود در برگ هايش موجب تقويت هوش و حافظه مي شود. اسفناج از ماده دارويي به نام فوليک اسيد برخوردار است که براي تقويت حافظه موثر است. گردو گردو بخوريد که گردو، آلزايمر را از گرد مغز شما دور ميکند. گردو سرشار از ويتامين E و مواد معدني است. مصرف مقدار اندکي از آن در روز، به افزايش سلامت شما کمک ميکند و عملکرد مغز و حافظه را توسعه ميبخشد. با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد