برای مشاهده نسخه قدیمی وب سایت کلیک کنید
logo
جذاب ترین ها
سلامت

سالم ترین غذاها برای خوردن در وعده سحری

منبع
بروزرسانی
رکنا/ از خوردن غذاهاي چرب پرکالري، آب زياد ،چاي زياد، و مواد غذايي شيرين در وعده سحري خودداري کنيد، چرا که تشنگي و کم آبي بدن را به دنبال دارد. يکي از مقامات وزارت بهداشت ايران، توصيه هاي مواد غذايي لازم در ماه رمضان را ارائه داده است: اين متخصص ايراني، در اغلــب بيماري‌هايي که عادات غلط غذايي، چاقي و افزايش وزن در بروز آنها دخالت دارند، روزه‌داري مفيد است. حتي روزه گرفتن براي مبتلايان به چربي خون بالا بسيار سودمند مي باشد. 1 ـ پرهيز از غذاي چرب بعضي افراد تصور مي‌کنند هنگام سحر بايد غذاهاي پرچربي و پرکالري بخورند که در طول روز احساس گرسنگي نکنند، در حالي که مصرف موادغذايي پرچرب بخصوص در هواي گرم موجب تشنگي شديد و کم آبي بدن مي‌شود. 2 ـ خوردن سبزيجات بيشتر در وعده سحري از مواد غذايي پرفيبر مثل ميوه‌ها وسبزيجات استفاده کنيد، چون منبع سرشاري از فيبر هستند. همچنين مواد غذايي پرفيبر آب زيادي در خود جذب مي‌کنند و بدن مي‌تواند آن را به آهستگي جذب کند و احساس تشنگي ديرتر سراغ‌ مان آيد. 3 ـ زياد آب نخوريد مصرف آب به مقدار زياد در وعده سحري و مخصوصا بين غذا نيز توصيه نمي‌شود، چون موجب رقيق شدن شيره معده و آنزيم‌هاي گوارشي شده و روند هضم غذا مختل مي‌شود. 4 ـ زياد چاي ننوشيد از نوشيدن بيش از اندازه چاي در وعده سحري اجتناب کنيد. چون چاي باعث افزايش دفع ادرار و از دست رفتن نمک‌هاي معدني که بدن شما در طول روز به آن احتياج دارد مي‌شود. برخلاف تصور برخي افراد، روزه بدون سحري موجب کاهش وزن نمي‌شود، بلکه به دليل افت شديد قند خون در طي روز موجب مي‌شود تا شخص روزه‌دار در زمان افطار تمايل بيشتري براي خوردن غذاهاي شيرين و چرب پيدا کند و همين موضوع در نهايت منجر به اضافه وزن و چاقي مي‌شود. 5ـ از شيريني جات پرهيز کنيد مصرف مواد غذايي شيرين در وعده سحري توصيه نمي‌شود. مصرف مواد غذايي شيرين با تحريک انسولين ، موجب ورود قند خون به داخل سلول‌ها و در نتيجه کاهش قند خون مي‌شود. به اين ترتيب مصرف مواد غذايي شيرين و حاوي قندهاي ساده در وعده سحري شخص را زودتر گرسنه مي‌کند. 6ـ ميوه بخوريد از آنجا که ميوه‌ها نيز حاوي قندهاي ساده هستند، توصيه مي‌کنيم در وعده سحري کمتر مصرف شوند. همچنين بهتر است انواع ميوه را که حاوي ويتامين‌ها و املاح معدني است و براي سلامت بدن مفيد هستند در وعده افطار يا در فاصله افطار تا سحر مصرف کرد.