تغذیه/ مواد غذایی که در ماه مبارک رمضان تشنگی را دور میکند
ايسنا/ کارشناس مسؤل واحد بهبود تغذيه مرکز بهداشت خوزستان گفت: مصرف آب به مقدار زياد در وعده سحري و مخصوصا بين غذا توصيه نميشود زيرا موجب رقيق شدن شيره معده و آنزيمهاي گوارشي شده و روند هضم غذا مختل ميشود. مهنوش صاحبدل اظهار کرد: تقارن ماه مبارک رمضان با روزهاي بلند فصل گرما سبب ميشود که يکي از مشکلات اساسي روزهداران، بروز تشنگي در طول روز باشد. در اين شرايط روزهداران بايد به منظور پيشگيري از کمآبي بدن، در فاصله بين افطار تا سحر مايعات فراوان مصرف کنند به طوري که حدود 8 تا 10 ليوان آب آشاميدني بهداشتي و مايعات سالم ديگر در فاصله افطار تا سحر بنوشند. وي افزود: توصيه ميشود شروع افطار با شير گرم، آب گرم يا چاي کمرنگ تازهدم باشد. استفاده از مواد غذايي آبکي مانند سوپ، آش، حليم کمروغن و همچنين مايعات به هنگام افطار موجب حفظ تعادل آب و املاح بدن فرد روزهدار ميشود. صاحبدل با بيان اينکه بايد از مصرف آب سرد، شربت و نوشابه همراه افطار پرهيز شود، تشريح کرد: در وعده شام مصرف مايعات سالم مانند آب، دوغ بدون گاز و کمنمک، شربتهاي خانگي و آبليموي تازه طبيعي مانند آب پرتقال و آب طالبي توصيه ميشود. همچنين مصرف شربتهاي خانگي که با آبليموي تازه، خاکشير يا عرقيات گياهي تهيه شده باشد و همچنين آبميوههاي تازه در فاصله بعد از شام تا سحر بسيار مناسب است. کارشناس مسؤل واحد بهبود تغذيه مرکز بهداشت خوزستان تصريح کرد: روزهداران بايد در وعده سحري ميوههايي مانند هندوانه و سالاد و بعد از آن يک فنجان چاي مصرف کنند تا املاح مورد نياز بدن تامين شود. مصرف آب به مقدار زياد در وعده سحري و مخصوصا بين غذا توصيه نميشود زيرا موجب رقيق شدن شيره معده و آنزيمهاي گوارشي شده و روند هضم غذا مختل ميشود. وي خاطرنشان کرد: در وعده سحري مصرف سالاد شامل خيار، گوجه، هويج، جوانه غلات، حبوبات و مخصوصا کاهو توصيه ميشود زيرا کاهو در مقايسه با ساير سبزيها داراي آب بسيار زيادي است و از احساس تشنگي در طول روز کم ميکند. همچنين مصرف غذاهاي آبکي مانند خورشتها و خوراکها در وعده سحري توصيه ميشود. صاحبدل با بيان اينکه بهتر است در ماه رمضان از مصرف زياد چاي خودداري شود، اظهار کرد: مصرف زياد چاي مخصوصا غليظ يا شيرين توصيه نميشود زيرا مصرف زياد آن، موجب دفع آب بدن و افزايش احساس تشنگي ميشود. کارشناس مسؤل واحد بهبود تغذيه مرکز بهداشت خوزستان گفت: روزهداران در ايام ماه مبارک رمضان از مصرف نوشانههاي گازدار، آبميوههاي مصنوعي، دوغ گازدار و ماءالشعير مخصوصا در وعده سحري پرهيز کنند و براي حفظ سلامتي در کل ايام سال نيز اين مواد خوراکي را مصرف نکنند. وي بيان کرد: براي پيشگيري از يبوست نيز مصرف آب و مايعات سالم و ميوهها و سبزيهاي آبدار و مصرف بيشتر شير و دوغ و مصرف کمتر ماست توصيه ميشود. صاحبدل عنوان کرد: محدود کردن مصرف نمک در وعدههاي افطار و سحر در اين دوران بسيار مهم و کمککننده است. دريافت اضافه نمک، بدن را مجبور به واکنش کرده و براي دفع اين نمک اضافي مقادير زيادي آب از بدن دفع شده و موجب کمآبي و بروز تشنگي ميشود و در اين زمينه توصيه ميشود به غير از مقدار اندکي نمک که براي آشپزي لازم است، ديگر در سفره به غذا نمک اضافه نشود. کارشناس مسؤل واحد بهبود تغذيه مرکز بهداشت خوزستان اظهار کرد: مصرف غذاهايي با پروتئين زياد در وعده سحري مانند کبابها سبب تحرکي تشنگي در ساعات اوليه روزه شده، روزهدار را دچار تشنگي شديد ميکند. با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد