تغذیه/ با این خوراکی از حملات قلبی پیشگیری کنید
باشگاه خبرنگاران/ اين مطالعه نشان داد قند طبيعي موجود در عسل که به 'ترهالوز' معروف است پروتييني را فعال مي کند که باعث مي شود سلول هاي ايمني، پلاک هاي چرب را از شريان ها پاک کنند. مطالعه در موش ها نشان داد که ترهالوز اندازه اين پلاک را تا حدود 30 درصد کاهش مي دهد. پلاک ها در وضعيتي معروف به 'آترواسکلروز' يا تصلب شرايين در شريان ها تشکيل مي شوند؛ اين وضعيت که باعث سخت شدن شريان ها و کاهش خاصيت ارتجاعي آنها مي شود مردم را در معرض خطر شديد ابتلا به فشار خون، بيماري قلبي و حتي حملات قلبي قرار مي دهد. محققان دانشگاه واشنگتن در اين مطالعه موش هايي که با خطر ابتلا به تصلب شرايين روبرو بودند، را به سه گروه تقسيم کردند و به يک گروه ترهالوز و به گروه ديگر يک نوع قند ديگر تزريق کردند و به گروه سوم از موش ها نيز ترهالوز خوراکي دادند. نتايج اين مطالعه که در مجله Nature Communications منتشر شده نشان داد موش هايي که ترهالوز دريافت کرده بودند پلاک هايي با ضخامت 0.25 ميلي متر داشتند درحاليکه ضخامت پلاک در موش هايي که اين قند را دريافت نکرده بودند 0.35 بود؛ تقريبا حدود 30 درصد کاهش يافته بود. به اين ترتيب همچنين بر اساس نتايج اين مطالعه اندازه پلاک در موش هايي که ترهالوز را به صورت خوراکي دريافت کرده بودند و يا موش هايي که نوع ديگري قند به آنها تزريق شده بود، کاهش نيافت. تصور مي شود که ترهالوز پروتييني به نام TFEB را فعال مي کند که باعث مي شود سلول هاي ايمني معروف به ماکروفاژها ، پلاک ها را پاک کنند. ترهالوز همچنين در قارچ، خرچنگ دريايي و ميگو نيز وجود دارد. با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد