تغذیه/ «آووکادو» غذای مغز
شهر خبر/ آووکادو حاوي موادمغذي فراواني موثر در سلامت مغز است. موادمغذي درست مي تواند در بهبود عملکرد شناختي از جمله حافظه و تمرکز موثر باشد. برخي از موادمغذي ممکن است باعث کاهش خطر سکته ناشي از تشکيل لخته خون در رگ ها و انسداد خون رساني به مغز شود. آووکادو غني از موادمغذي موثر در سلامت مغز است، بنابراين مي توان اين ماده غذايي را غذاي مغز ناميد. چربي آووکادو سرشار از چربي تک اشباع نشده بوده که به عنوان چربي سالم در نظر گرفته مي شود. چربي هاي تک اشباع نشده به کاهش کلسترول LDL يا کلسترول نوع بد و همچنين به افزايش کلسترول نوع خوب يا HDL براي جلوگيري از سخت شدن عروق خوني کمک مي کنند. عروق خوني سالم با کمک به بهبود جريان خون باعث کاهش خطر ابتلا به سکته مي شوند. نصف يک آووکادو حاوي ۱۰ گرم چربي بوده که ۷ گرم آن متعلق به چربي هاي تک اشباع نشده است. پتاسيم فشار خون سالم به تنظيم غلظت پتاسيم در داخل و خارج از سلول ها بستگي دارد. آووکادو در کاهش فشارخون موثر است. فشارخون بالا عامل خطري براي کاهش توانايي شناختي و سکته به حساب مي آيد، بنابراين کاهش فشارخون مي تواند به بهبود سلامت مغز کمک کند. نصف يک آووکادو ۳۴۵ ميلي گرم پتاسيم دارد. همچنين ميزان پتاسيم کافي براي بانوان و مردان روزانه ۴۷۰۰ ميلي گرم است. ويتامين K انعقاد فرآيند تشکيل لخته خون بوده و ويتامين K براي لخته شدن درست خون ضروري است. از طرفي ميزان ناکافي از ويتامين K رژيمي ممکن است باعث افزايش خطر سخت شدن عروق خوني شود. نصف يک آووکادو ۱۴ ميکروگرم ويتامين K دارد. همچنين ميزان توصيه شده روزانه ويتامين K براي مردان ۱۲۰ ميکروگرم و براي بانوان ۹۰ ميکروگرم است. فولات فولات براي سلامت مغز و حفظ عملکرد شناختي از جمله حافظه ضروري است. کمبود اين ويتامين مي تواند منجر به کاهش شناختي و بيماري آلزايمر شود. براساس انستيتوي لينوس پاولينگ در دانشگاه ايالتي اورگان، فولات ممکن است در کاهش خطر سکته موثر باشد. نصف يک آووکادو ۶۱ ميکروگرم فولات دارد. همچنين ميزان توصيه شده روزانه فولات براي بانوان و مردان ۴۰۰ ميکروگرم است. با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد