تغذیه/ ماکارونی غنیشده چیست؟
سيمرغ/ ماکاروني بستهبندي شده اگر در شرايط مناسب نگهداري شود بيش از يک سال قابليت مصرف خود را حفظ ميکند. آيا ميدانيد که روند توليد ماکارونيهاي غنيشده که اين روزها به وفور در بازار پيدا ميشوند، به چه صورت است؟ دکتر محمد حجتي، متخصص صنايع غذايي، در پاسخ به اين سوال ميگويد: «روند توليد ماکاروني غنيشده به اين صورت است که ابتدا ريزمغذيهاي مختلف را به ميزان لازم به آرد ماکاروني (آرد مخصوص ماکاروني سمولينا است و برخي کارخانههايي که اين آرد را در اختيار ندارند، از آرد نول استفاده ميکنند) ميافزايند و سپس آرد و آب را در يک مارپيچ هليکسي به طور يکنواخت با هم مخلوط و سپس به اکستروژن وارد ميکنند». استاديار گروه علوم و صنايع غذايي دانشگاه کشاورزي و منابع طبيعي رامين خوزستان ميافزايد: «در چنين شرايطي، خمير ماکاروني تحت خلا قرار ميگيرد و بسته به نوع قالبي که در خروجي اکستروژن وجود دارد، ماکاروني به صورت ميلهاي يا انواع فرمي، شکل خواهد گرفت». وي به اين نکته هم اشاره کرد که مرحله بعدي، خشک کردن ماکاروني و کاهش رطوبت آن تا زير 12 درصد است که بسته به سيستم خشککن کارخانهها، از چند ساعت تا يکي دو روز به طول ميانجامد. «برش مرحله ماقبل از بستهبندي براي ماکارونيهاي ميلهاي است تا ماکارونيها به اندازه مناسب با دستگاه، برش داده شوند». وي درباره مدت زمان ماندگاري ماکاروني هم گفت: «ماکاروني بستهبندي شده اگر در شرايط مناسب نگهداري شود بيش از يک سال قابليت مصرف خود را حفظ ميکند». اين متخصص صنايع غذايي در نهايت خاطرنشان کرد: «بنده يک توصيه عمومي به همه مردم دارم و آن اينکه اگر قصد مصرف ماکاروني يا هر محصول غنيشدهاي را داريد توصيه ميکنم که براساس مندرجات روي بستهبندي، مقدار ماده موجود در هر وعده غذايي را با توجه به رژيم غذاييتان محاسبه کنيد. در خصوص ماکاروني هم توجه به ميزان مواد غني شده موجود در آن ضروري است» با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد