دکتر سلام/ چه کنیم دلپیچه نگیریم
تسنيم/ مدير دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت گفت: با توجه به فصل گرما و سفرهاي تابستاني رعايت چند نکته ساده در خصوص مصرف مواد غذايي ميتواند سفر لذتبخشي را براي شما ايجاد کند، همچنين در رستورانها سبزيخوردن و سالاد سفارش ندهيد و ماست ميل کنيد. زهرا عبداللهي با بيان اينکه تابستان فصل داغ مسافرت است، اظهار کرد: توجه به تغذيه و مواد غذايي مصرفي در سفر بسيار مهم است و با رعايت چند نکته ساده ميتوان از سفر خود بيشترين لذت را برد. وي ادامه داد: يکي از مواد غذايي مهم و حساس آب مصرفي است. از آب چشمه، نهر و رودخانه براي آشاميدن استفاده نکنيد. هميشه آبهاي بطري بستهبنديشده همراه داشته باشيد و باقيمانده آب بطريها را پشت شيشه و زير تابش نور خورشيد قرار ندهيد. اگر از سلامت آب در جايي بياطلاعيد، آن را بجوشانيد و بعد مصرف کنيد. مدير دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت در خصوص مصرف غذا در طول سفر افزود: اگر مجبور شديد در رستوران غذا ميل کنيد رستوراني را انتخاب کنيد که ظاهر رستوران، وضعيت کارکنان آن و شرايط بهداشتي محيط مناسب، و کارکنان آن کارت بهداشتي معتبر داشته باشند. عبداللهي همچنين گفت: در صورت مصرف مواد غذايي کنسروي قبل از مصرف حتماً 20 دقيقه بجوشانيد و از مصرف کنسروهاي بادکرده يا زنگزده جداً خودداري کنيد. توصيه ميشود بهجاي سالاد و سبزي خوردن در رستورانها که احتمال آلودگي آن زياد است، ماست بخوريد. يک راه ساده و مطمئن آن است که از منزل با خود گوجهفرنگي و خيار و ليموترش شستهشده همراه داشته باشيد و در رستوران کنار غذايي که سفارش ميدهيد، از گوجهفرنگي و خيار خردشده که همراه خود داريد استفاده کنيد. مدير دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت توصيه کرد: غذاهايي را که با خود به سفر ميبريد نيمپز نکنيد، يا از همان اول غذا را کامل بپزيد يا اينکه در مقصد اقدام به پخت آن کنيد. غذاهايي مثل کتلت و کوکو يا تخممرغ پخته براي سفر مناسب هستند و غذاهايي مثل الويه و کباب کوبيده، کالباس و سوسيس بسيار حساس و فسادپذير هستند. غذايي که براي بين راه تهيه ميکنيد، نبايد آبکي باشد. غذاهاي آبکي مثل انواع خورشها، سريعتر فاسد ميشوند چون ميکروبها و باکتريها در فضاي مايع، محيط مناسبتري براي رشد و تکثير دارند. غذايي را که براي سفر آماده ميکنيد با توجه به فصل گرما در طول راه کاملاً خنک نگهداريد. عبداللهي با اشاره به اينکه بهجاي نوشابههاي گازدار، همراه با غذا دوغ کمنمک و بدون گاز سفارش دهيد، در خصوص مصرف تنقلات در سفر اظهار داشت: در طول راه، بهعنوان تنقلات، مقداري آجيل مثل نخودچي، کشمش، خرما، انجير خشک، گردو، بادام، پسته و فندق کمنمک و يا تخمههاي کمنمک بههمراه داشته باشيد. اين تنقلات بسيار سالمتر وکمضررتر از چيپس، پفک و نوشابههاي گازدار هستند. مدير دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به اينکه بسياري از افراد مايلند در طول مسير، بساط پختن کباب و جوجهکباب برپا کنند که غذاي سالم، مطبوع و باکيفيتي خورده باشند، توصيه کرد: بايد توجه داشت که گوشت و مرغ را از منزل در ظرف يخ گذاشته و دقت کنيد در طول راه و قبل از کباب کردن، کاملاً سرد نگهداري شود. از گوشتهايي که در هواي آزاد آويزان شده و به فروش ميرسند استفاده نکنيد. عبداللهي خاطرنشان کرد: انواع ميکروبها و تخم انگلها با مصرف اين گوشتها که ممکن است خوب هم پخته نشوند، به بدن منتقل ميشود. در موقع تهيه کباب و جوجهکباب، مواظب باشيد که تمام قسمتهاي آن و بهخصوص داخل آن کاملاً حرارت ديده و بهخوبي پخته شود تا در صورت وجود آلودگي احتمالي، با پختن از بين برود. کبابي که خوب پخته شده باشد، قهوهايرنگ است و اگر قسمت داخل کباب هنوز قرمزرنگ است، به اين معني است که پخته نشده و آلودگي احتمالي آن از بين نرفته است که نتيجهاش مسموميت غذايي همراه با اسهال، استفراغ، دلدرد و دلپيچه خواهد بود. با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد