دکتر سلام/ کدام قابلمه ها سرطانزا هستند؟
جام جم/ قابلمههاي تفلون در مقايسه با قابلمههاي استيل، آلومينيومي و ظروف پيرکس انتخاب مطمئني محسوب نميشود. کدام قابلمه ها سرطانزا است؟به گزارش گروه وبگردي باشگاه خبرنگاران جوان؛ قابلمههاي تفلون در مقايسه با قابلمههاي استيل، آلومينيومي و ظروف پيرکس انتخاب مطمئني محسوب نميشود. به علاوه بازسازي کف خراب شده تفلون نيز ايمني چنداني ندارد. از اين رو توصيه ميشود بعد از ايجاد خراشهايي هر چند کوچک، از پخت غذا در قابلمههاي تفلون خودداري کنيد چون از راه اين خراشيدگي املاح شيميايي به غذاها وارد شده و مشکلاتي ايجاد ميکنند و حتي ميتوانند سرطانزا باشند. قابلمههاي استيل نيز بيشتر براي پخت انواع خورش و غذاهاي آبدار مناسبند. نکته مهم هنگام استفاده از قابلمههاي استيل، تنظيم درجه حرارت است. اين قابلمهها در گروه سالمترين قابلمهها قرار ميگيرند و مصرفکنندگان ميتوانند با خيال راحت و بدون نگراني از بابت ورود املاح و ترکيبات شيميايي به درون غذا، از اين قابلمهها استفاده کنند.قابلمههاي چدني از آلياژي ساخته شدهاند که شامل آهن و کربن است. اگر به مدت طولاني از اين قابلمهها استفاده شود شايد خطرهايي به همراه داشته باشد. به هر حال، در مقايسه با قابلمههاي تفلون انتخاب مناسبتري است اما در مقايسه با قابلمههاي استيل، آلومينيومي و پيرکس، سلامت پايينتري دارد. قابلمههاي لعابي هم اگر در معرض غذاهايي با pH اسيدي يا قليايي باشند، آسيبهايي ايجاد ميکنند اما ظروف پيرکس در دسته ظروف سالم قرار ميگيرند و استفاده از اين ظروف براي سلامت ما خطري ندارد و هيچ گونه ماده شيميايي از راه پيرکسهاي مقاوم وارد بدن نميشود بنابراين توصيه ميشود براي پخت و پز از اين ظروف بيشتر استفاده کنيد. با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد