تغذیه/ سوء تغذیه در کمین کودکانی که صبحانه نمی خورند
ايرنا/ نتايج يک مطالعه نشان مي دهد کودکان با نخوردن صبحانه در معرض خطر ابتلا به سوء تغذيه قرار مي گيرند و بيشتر احتمال دارد که به کمبود آهن، کلسيم و يد مبتلا شوند. مطالعه محققان کالج کينگ لندن روي بيش از يکهزار و 600 کودک نشان داد که 14 درصد از پسرها و 19 درصد دختران شرکت کننده در اين تحقيق صبحانه نمي خوردند و حدود 50 درصد از هر دو جنسيت دستکم چند روز يکبار، صرف اين وعده غذايي را از قلم مي اندازند و در نتيجه بيش از ديگران در معرض ابتلا به کمبود آهن، کلسيم و يد هستند. همچنين براساس نتايج اين مطالعه ، يک سوم کودکاني که صبحانه نمي خوردند، حداقل ميزان توصيه شده مواد مغذي را نيز دريافت نمي کردند، به طوري که يک پنجم آنها کمبود يد داشتند اما در مقابل در کودکاني که هر روز صبحانه مي خوردند، اين کمبود تنها در کمتر از پنج درصد آنها مشاهده شد. در اين تحقيق از کودکان خواسته شد که ابتدا يک رژيم غذايي را براي مدت چهار روز حفظ کنند و سپس وضعيت مواد مغذي در بدن انها بررسي شد. در اين تحقيق وعده صبحانه به عنوان مصرف بيش از 100 کالري بين 6 و 9 صبح در نظر گرفته شد. دکتر 'گردا پوت' نويسنده ارشد اين مطالعه و مدرس علوم تغذيه اي در کالج کينگ لندن گفت: اين مطالعه نشان مي دهد که والدين به واسطه وعده صبحانه اطمينان پيدا مي کنند که فرزندانشان مواد مغذي مورد نياز را دريافت مي کنند. به گفته محققان، به مطالعات بيشتري نياز است تا با بررسي غذاهاي خاص و کيفيت غذاها مشخص شود که آيا اين تفاوت ها به دليل انواع مختلف صبحانه است که در گروه هاي سني متفاوت مصرف مي شود و در کل بينش بيشتري در زمينه تاثير مصرف صبحانه بر کيفيت رژيم غذايي ارائه مي دهد. اين مطالعه در مجله انگليسي Nutrition منتشر شده است. با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد