مضرات پاکت فست فودها را دست کم نگیرید
جام جم/ تنها براي چند دقيقه فکر کنيد که فست فودها ميتوانند سالمتر باشند...! آيا ميدانستيد مضرات پاکت فست فودها از خود فست فودها بيشتر است؟ همهي ما ميدانيم که غذاهاي فست فود براي سلامت بدن ما مضر هستند، مانند چيپسهاي چرب، مرغهاي سرخ شده، برگرهاي خوش نمک که ممکن است همگي بسيار خوشمزه و لذيذ باشند، اما آنها تهديدي بزرگ براي سلامتي ما به شمار ميروند. اگر چه، بيشتر نگراني هايي که در رستورانهاي فست فود وجود دارند مربوط به غذايي هايي است که خورده ميشوند؛ در حالي که نگرانيها دربارهي مضرات مواد شيميايي بسته بنديها و پاکتهاي غذايي به مراتب بيشتر ميباشند. مطالعات جديد نشان ميدهند که، بسياري از بسته بنديهاي کاغذي و مقوايي که در آن سيب زمينيها و يا برگرها سرو ميشوند، از يک ماده شيميايي تشکيل شده اند که باعث جذب روغن ميشود، اين ترکيب شيميايي ممکن است از فلوئورها باشند. اين گزارشها بيان ميکنند که اين ترکيبات به نام PER و Polyfluoroalkyl يا (PFAS) مواد شيميايي مصنوعي نسبتا پايداري هستند که يکي از عوامل ابتلا به بيماريهاي مانند سرطان، مسموميت غذايي و ايجاد اختلال در سيستم دفاعي بدن به شمار ميروند. مشکل اينجاست که PFASها به سادگي وارد غذا ميشوند، حتي بدون اينکه پاکت غذاها با دهان شما ارتباطي بر قرار کنند، مواد سمي به راحتي وارد بدن شما ميشوند -- مطالعات مختلفي اين موضوع را تاييد کرده اند. مدت زمان نگهداري غذا در پاکت و دماي غذا هر دو، در روند اينکه چه مقدار مواد سمي وارد غذا ميشوند تاثير گذارند. محققان پس از جمع آوري حدود ۴۰۰ نمونه پاکت مواد غذايي از رستورانهاي فست فود سراسر ايالت متحده، دريافتند ۴۶ درصد ازبسته بنديهاي کاغذي و ۲۰ درصد از بسته بنديهاي مقوايي حاوي فلوئور هستند. آيا ميدانستيد مضرات پاکت فست فودها از خود فست فودها بيشتر است؟ تحقيقات نشان دادند که ۵۶ درصد از پاکتهاي دسر و نان، ۳۸ درصد ازپاکتهاي ساندويچ و برگر، و ۰ درصد از ليوانهاي کاغذي داراي فلوئور ميباشند. اين ممکن است در حالي باشد که شما فکر کنيد برگرهاي چرب نياز بيشتري به بسته بندي مقاوم در برابر چربيها دارند، اما در واقع تحقيقات نشان داده اند که دسر ها و نان ها بيشترين گونه هاي غذايي مورد نياز هستند. جعبههاي پيتزا و بسته بنديهاي پاپ کورن هم از اين قضيه مستثني نيستند. PFAS ها يکي از ترکيبات perfluorinated که از ترکيبات شيميايي (PFC) هستند، که مدت زمان طولاني است شناخته شده اند، داراي پيامدهاي زيادي براي سلامتي هر فرد ميباشند از قبيل: کاهش باروري، افزايش کلسترول، تضعيف سيستم ايمني و خطر ابتلا به سرطان. اين مواد تنها در بسته بندي مواد غذايي يافت نميشوند - PFC خواص ضدآب دارند بدين معنا که آنها در بسياري از اجناس خانگي و روزمره مانند سرخ کن، لباسهاي ضد آب، مواد شوينده، رنگها و براق کنندهها، شامپوها، لوازم آرايشي و نخ دندانها نيز يافت ميشوند. اين ليست طولاني بسيار نگران کننده است، قبل از اينکه خيلي دير بشود پيشنهاد ما اين است که تا جايي که ممکن است کمتر از اين مواد در زندگي روزمره استفاده کنيد. اجتناب از رفتن به رستورانهاي فست فود ميتواند نقطهي آغاز خوبي باشد. با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد