تغذیه/ خواص شگفتانگیز این دانه معجزهگر
جام جم/ تغيير فصل از تابستان به پاييز باعث ميشود ميل بدن به مصرف خوراکيهاي پرکالري و چرب بيشتر شده و در نتيجه جلوگيري از افزايش وزن به چالش جدي براي افراد تبديل ميشود. با اين وجود افزودن دانه چيا به رژيم غذايي ميتواند از طريق تامين مواد مغذي بدن ميزان اشتها را کاهش دهد. اين دانههاي کوچک به دليل قابليتشان در از بين بردن احساس گرسنگي و افزايش انرژي معروف شدهاند. هر گرم از دانههاي چيا حاوي ۴۸۶ کالري است. همچنين حدود ۲۸ گرم از دانههاي چيا حاوي ۱۱ گرم فيبر است که يک سوم ميزان فيبر مصرفي توصيه شده در روز را شامل ميشود. نتايج مطالعات پيشين حاکيست رژيمهاي غذايي حاوي فيبر بالا با کاهش وزن مرتبط هستند. در يکي از اين بررسيها آمده است مصرف ۳۰ گرم فيبر خوراکي در روز به کاهش وزن، پايين آمدن فشار خون و بهبود واکنش بدن به انسولين کمک ميکند. خواص درماني دانههاي چيا براي سلامتي از نقش آن در کنترل قند خون گرفته تا برخورداري از پروتئين ميتواند به جلوگيري از افزايش وزن کمک کند. به گفته کارشناسان وجود پروتئين در دانههاي چيا باعث ميشود فرد زودتر احساس سيري کند و تمايل کمتري به خوردن داشته باشد. همچنين اين دانه سطح قند خون را ثابت نگه ميدارد. در واقع تغيير در سطح قند خون باعث ميشود ميل به مصرف مواد قندي افزايش پيدا کند و عدم ثبات قند خون، افزايش وزن و خطر ابتلا به ديابت را به دنبال دارد. دانههاي چيا به دليل برخورداري از فيبر خوراکي يبوست را نيز برطرف ميکنند. همچنين اين دانهها به دليل داشتن پروتئين گزينه مناسبي براي قبل و بعد از ورزش کردن هستند. علاوه بر اينها وجود آمينواسيد در دانههاي چيا به جذب پروتئين در بدن و کاهش وزن کمک ميکند. با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد