برای مشاهده نسخه قدیمی وب سایت کلیک کنید
logo

تغذیه/ پاستایی که از حمله قلبی جلوگیری می کند

منبع
سلامت نيوز
بروزرسانی
تغذیه/ پاستایی که از حمله قلبی جلوگیری می کند
سلامت نيوز/ شايد اين اتفاق تنها در ايتاليا بيفتد که با انواع و اقسام پاستا، ورميشل و ماکاروني شگفت زده مي شويد. تا به حال از خود پرسيده ايد آيا اين غذاها فايده هم دارند؟ دانشمندان ايتاليايي مي گويند نوع جديدي از پاستا توليد کرده اند که مي تواند از حمله قلبي جلوگيري کند. کارشناسان تغذيه و سلامتي بيشتر اوقات، مردم را از مصرف بيش از اندازه اسپاگتي يا ماکاروني هاي پهن و خامه دار نهي مي گويند، اما پاستاي جديد براي سلامت کلي بدن مفيد هم هست. اين پاستا از مخلوطي از آرد گندم معمولي که با آرد جو ترکيب شده تهيه مي شود و سرشار از فيبري به نام بتاگلوکان است، اين فيبر در رشد و تقويت رگ هاي خوني جديد مؤثر است. به گفته محققان اين رگ هاي خوني به هنگام حمله قلبي مي توانند گذرگاه هاي طبيعي تشکيل دهند. آنها با آزمون نظريه خود بر روي موش هاي آزمايشگاهي و خوراندن اين پاستاهاي جديد و سپس القاي ايست قلبي به آنها به اين نتيجه رسيدند. يافته ها نشان داد موش هايي که پاستاي تهيه شده از جو خورده بودند به مراتب بيشتر از گروه کنترل که پاستاي تهيه شده از گندم عادي مصرف کرده بودند زنده ماندند. همچنين آسيب کمتري به قلبشان نيز وارد شده بود. اين محققان ايتاليايي بر اين عقيده هستند که پاستاي جديد بدن را در برابر استرس و بيماري سرخرگ کرونري مقاوم تر مي کند. اين اولين مرتبه است که يک غذاي کاربردي به تشکيل گذرگاه هاي طبيعي در بدن کمک کرده است، آنهم پاستا با بتا گلوکان موجود در جو. همچنين اين اولين مطالعه اي است که نشان مي دهد مصرف پاستاي غني شده از بتاگلوکان، ايمني عروق را بالا و مرگ و مير را پايين مي آورد. محققان مي گويند تا امروز تکنيک هايي که براي بهبود رشد شريان ها انجام مي شد نيازمند جراحي، استفاده از سلول هاي بنيادي استخراج شده از مغز استخوان يا ژن درماني بود اما پاستاي غني شده از جو اين تأثير را دارد که با ساخت گذرگاهي زيستي سلامت قلب را بالا مي برد. با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد