تغذیه/ روغن ماهی و ویتامین D به کاهش علائم لوپوس کمک می کند
مهر/ طبق نتايج يک مطالعه مقدماتي، افراد مبتلا به لوپوس در صورت گنجاندن ويتامينD و چربي امگا۳ کافي در رژيم غذايي شان احساس بهتري خواهند داشت. در مطالعات جداگانه، محققان دانشگاه ايالتي اوهايو ارتباط دو ماده مغذي يا کمبودشان را با ريسک بالا برخي علائم لوپوس و عوارض آن بررسي کردند. در يک مطالعه، بيماران مبتلا به لوپوس داراي ميزان پايين ويتامين D در خون شان با ريسک بالاتر آسيب کبدي در مقايسه با افراد داراي ميزان کافي اين ويتامين مواجه بودند. در مطالعه ديگر، افرادي که چربي امگا۳ بيشتري مصرف مي کردند علائم خارش با شدت کمتري داشته و کيفيت خواب شان بهتر بود. ماهي هاي چرب حاوي چربي هاي امگا۳ هستند. بيماري لوپوس چندين نوع است که شايع ترين آن «لوپوس اريتماتوي سيستميک» (SLE) است. در بيماري SLE سيستم ايمني به اشتباه آنتي بادي هاي عليه بافت خود بدن توليد مي کند. اين تهاجم تبعات گسترده اي داشته و به پوست، مفاصل، قلب، ريه ها، کليه ها و مغز اسيب مي رساند. طبق اعلام انجمن لوپوس آمريکا، بيماري لوپوس در زنان شايع تر بوده و معمولا در دهه هاي ۲۰ و ۳۰ سالگي آغاز مي شود. با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد