برای مشاهده نسخه قدیمی وب سایت کلیک کنید
logo

دکتر سلام/ ۹ عامل خطر برای افزایش تری گلیسیرید در مبتلایان به دیابت

منبع
بهداشت نيوز
بروزرسانی
دکتر سلام/ ۹ عامل خطر برای افزایش تری گلیسیرید در مبتلایان به دیابت
بهداشت نيوز/ تري گليسيريد، نوعي چربي موجود در بدن است. وقتي شما بيش از حد مورد نياز خود، انرژي دريافت مي کنيد (يا غذا مي خوريد)، اين کالري اضافي به تري گليسريد تبديل و در سلول هاي چربي بدن شما ذخيره مي شود. سطح تري گليسيريد طبيعي زير ۱۵۰ ميلي گرم در دسي ليتر است. مرز خطر تري گليسيريد ۱۵۰ تا ۱۹۹ ميلي گرم در دسي ليتر است. عدد ۲۰۰ تا ۴۹۹ ميلي گرم در دسي ليتر، سطح بالا و عدد ۵۰۰ ميلي گرم در دسي ليتر، سطح بسيار خطرناک تري گليسيريد را نشان مي دهد. علل بسياري براي سطوح بالاي تري گليسيريد در مبتلايان به ديابت ذکر شده است که در اينجا ليستي از آنها آورده مي شود: کنترل ضعيف ديابت نوع ۲: زماني که ديابت به خوبي تحت کنترل نيست، شما به احتمال زياد داراي سطوح بالاي قند خون و انسولين در بدن هستيد. انسولين به تبديل گلوکز به گليکوژن و در نهايت ذخيره گليکوژن در کبد کمک مي کند. زماني که گليکوژن بيش از حد در کبد اشباع شود، وارد جريان خون شده و منجر به افزايش چربي بدن و افزايش تري گليسيريد مي شود. مصرف کالري بيشتر: کالري اضافي از راه غذا در سلول هاي بدن به عنوان تري گليسيريد ذخيره مي شود. مصرف کربوهيدرات بالا: مصرف کربوهيدرات هاي ساده منجر به افزايش سطح گلوکز شده و از راه روده ها در داخل جريان خون جذب مي شود. گلوکز اضافي مي تواند منجر به افزايش تري گليسيريد گردد. چاقي: چاقي لزوما تضمين کننده سطوح بالاي تري گليسيريد نيست اما يک ارتباط قوي بين افزايش بيش از حد دور کمر و سطح بالاي تري گليسيريد وجود دارد. مقاومت به انسولين: مقادير بالاي تري گليسيريد يکي از علايم ابتلا به مقاومت به انسولين است. بدين معنا که بدن شما نمي تواند از انسولين استفاده کند ( هورموني که قند خون را کنترل مي کند). هنگامي که انسولين نتواند عملکرد خود را انجام دهد، گلوگز وارد سلول ها نمي شود. به همين دليل مقادير قند خون افزايش مي يابد و در نهايت موجب بروز ديابت نوع ۲ مي شود. نارسايي کليه: خطر نارسايي مزمن کليه در مبتلايان به ديابت افزايش مي يابد. نارسايي کليوي باعث مشکلات تنظيم چربي خون و در نتيجه سطوح بالاي تري گليسيريد خواهد شد. نارسايي کليه همچنين باعث وخيم تر شدن مقاومت به انسولين مي شود. ژنتيک: مشکل بالا بودن سطح تري گليسيريد مي تواند در خانواده ژنتيکي باشد. اگر اينطور باشد، اعضاي خانواده تحت تاثير رسوب چربي زرد در زير پوست قرار مي گيرند. بنا به مطالعات، سطوح کلسترول خوب يا اچ دي ال پايين و تري گليسيريد بالا، با توجه به استعداد ژنتيکي، خطر ابتلا به ديابت نوع ۲ را افزايش مي دهد. سطوح پايين هورمون تيروئيد: اختلالات تيروئيد به نظر مي رسد شيوع بالاتري در افراد مبتلا به ديابت داشته باشند. شايع ترين اختلال، کم کاري تيروئيد است. اگر شما دچار تري گليسيريد و کلسترول بالا هستيد، ممکن است از کم کاري تيروئيد رنج ببريد. با پزشک خود در مورد اين اختلال صحبت کنيد. درمان کم کاري تيروئيد به کاهش سطح تري گليسيريد کمک مي کند. مواد غذايي خاص: غذاهاي خاص به نظر مي رسد سطح تري گليسيريد را در برخي افراد بالا ببرد. قندهاي ساده، غلات فراوري شده و تصفيه شده، الکل، غذاهاي پرچرب همراه با اسيدهاي چرب اشباع و ترانس از اين دست هستند. با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد
اخبار بیشتر درباره
اخبار بیشتر درباره