تغذیه/ ۶ رقیق کننده طبیعی خون را بشناسید
باشگاه خبرنگاران/ بدن شما از طريق لخته شدن خون، جريان خون را متوقف مي کند و اين روند آسيب هاي جدي سلامت را به همراه دارد. لخته شدن خون عامل اصلي ابتلا به سکته مغزي و حمله قلبي است. رقيق شدن خون در اين ميان، مي تواند به بازگرداندن جريان خون و جلوگيري از آسيب هاي عمده کمک کند. با اين حال رقيق کننده هاي طبيعي خون فقط داروهاي قوي تجويز شده نيستند بلکه برخي مواد غذايي نيز به طور طبيعي همين خاصيت را دارند: سير: سير خاصيت رقيق کنندگي خون را دارد و مصرف آن به طور منظم باعث جلوگيري از لخته شدن خون مي شود. البته با پزشک تان در مورد ميزان مصرف سير مشورت کنيد. اگر شما از داروهاي رقيق کننده خون استفاده مي کنيد. چون سير مي تواند با مصرف اين داروها تداخل ايجاد کند. روغن ماهي: سرشار از اسيدهاي چرب امگا۳ است که نه تنها به تقويت عملکرد مغز کمک مي کند بلکه مشکلات جدي سلامت مانند سکته مغزي را نيز کاهش مي دهد. اسيدهاي چرب امگا ۳ همچنين با جلوگيري از ايجاد مواد تشکيل دهنده پلاکتي، باعث رقيق شدن خون مي شود. اگر طرفدار طعم ماهي نيستيد، مکمل هاي امگا ۳ را براي رقيق شدن خون روزانه مصرف کنيد. ويتامين اي: منجر به جلوگيري از تشکيل لخته خون و کاهش خطر ابتلا به حمله قلبي و سکته مغزي مي شود. ويتامين دي در طيف گسترده اي از مواد غذايي مانند بادام، دانه هاي کامل، آفتابگردان، تخم مرغ و آجيل يافت مي شود. از مکمل هاي ويتامين دي نيز براي رقيق شدن خون مي توان بهره برد. زنجبيل: نه تنها منجر به کاهش التهاب گوارشي و کمک به رفع سوء هاضمه مي شود، بلکه ساليسيلات موجود در آن، اسيدي است که مي تواند منجر به کاهش خطر ابتلا به سکته مغزي گردد. زنجبيل به صورت تازه، ادويه يا چاي در دسترس است و از اين رو گنجاندن آن به صورت منظم در رژيم غذايي روزانه دشوار نيست. تنها پيش از استفاده از زنجبيل با پزشک خود مشورت کنيد تا اين ماده غذايي با داروهاي تجويزي براي شما تداخل ايجاد نکند. آووکادو: از دو طريق مانع ايجاد لخته خون مي شود. اول اين که سرشار از اسيدهاي چرب امگا ۳ است و از تشکيل پلاکت ها جلوگيري مي کند و دوم اين که حاوي اسيد ساليسيلات است و با کاهش تشکيل لخته، از بروز سکته مغزي نيز پيشگيري مي نمايد. روغن زيتون: يک مطالعه که نتايج آن در مجله تغذيه باليني آمريکا منتشر شده، حاکي از آن است که فنول ها در روغن زيتون براي جلوگيري از لخته خون موثر است. علاوه بر اين، اين روغن علاوه بر اثر حفاظتي بر روي سرخرگ هاي بدن، چسبندگي پلاکت هاي خون را به تاخير مي اندازد و مقدار ترومبوکسان را که از عوامل افزايش دهنده چسبندگي پلاکت هاست، کاهش مي دهد. نمونه بارز اين اثر مفيد رژيم غذايي مديترانه اي است که غني از زيتون، ماهي، سير يا حبوبات و سبزي است و به همين علت است که آمار مبتلايان به بيماري هاي قلبي عروقي در کشورهاي حاشيه درياي مديترانه به کمترين مقدار رسيده است. با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد