تغذیه/ فرمول غذایی برای کاهش خطر ابتلا به سرطان
عصر ايران/ توت ها سرشار از آنتوسيانين ها هستند. اين رنگدانه هاي گياهي داراي خواص آنتي اکسيداني هستند و ممکن است با کاهش خطر ابتلا به سرطان مرتبط باشند. آنچه در رژيم غذايي شما جاي دارد و مصرف مي کنيد اثر قاب توجهي بر بسياري جنبه هاي سلامت، از جمله ابتلا به بيماري هاي مزمن مانند بيماري قلبي، ديابت و سرطان دارد. نتايج مطالعات مختلف بر اين مساله تاکيد دارند که رژيم غذايي اثر چشمگيري بر احتمال ابتلا به سرطان دارد. بسياري از مواد غذايي داراي ترکيباتي مفيد هستند که مي توانند به کند کردن آهنگ رشد سرطان کمک کنند. همچنين، برخي مطالعات نشان داده اند که مصرف برخي مواد غذايي مي تواند با کاهش خطر ابتلا به اين بيماري مرتبط باشد. در ادامه با 13 ماده غذايي که ممکن است خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهند بيشتر آشنا مي شويم. بروکلي بروکلي حاوي سولفورفان است. اين ترکيب گياهي که در سبزيجات چليپايي يافت مي شود ممکن است داراي خواص ضد سرطاني قوي باشد. نتايج يک مطالعه آزمايشگاهي نشان داد که سولفورفان اندازه و تعداد سلول هاي سرطان پستان را تا 75 درصد کاهش داده است. مطالعه اي ديگر روي حيوانات نيز نشان داد که سولفورفان به کشتن سلول هاي سرطان پروستات و کاهش حجم تومور به ميزان بيش از 50 درصد در موش هاي تحت درمان کمک کرده است. برخي مطالعات نيز نشان داده اند که افزايش مصرف سبزيجات چليپايي، مانند بروکلي، ممکن است با کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ پيوند خورده باشد. چند وعده بروکلي را مي توانيد به رژيم غذايي هفتگي خود اضافه کنيد تا از فوايد ضد سرطان آن بهرهمند شويد. هويج چندين مطالعه نشان داده اند که افزايش مصرف هويج با کاهش خطر ابتلا به برخي انواع سرطان مرتبط است. به عنوان مثال، يک تجزيه و تحليل درباره نتايج پنج مطالعه نشان داد که مصرف هويج ممکن است خطر سرطان معده را تا 26 درصد کاهش دهد. مطالعه اي ديگر نشان داد که مصرف هرچه بيشتر هويج با کاهش 18 درصدي احتمال ابتلا به سرطان پروستات مرتبط بوده است. نتايج مطالعه اي ديگر با حضور 1,266 شرکت کننده، شامل افراد سالم و مبتلا به سرطان ريه، نشان داد که افراد سيگاري که هويج مصرف نمي کردند، در مقايسه با افرادي که بيش از يک بار در هفته اين ماده غذايي را مصرف مي کردند، سه برابر احتمال بيشتري داشت به سرطان ريه مبتلا شوند. هويج را مي توانيد به عنوان يک ميان وعده يا غذاي جانبي سالم و خوشمزه به رژيم غذايي خود اضافه کنيد و با مصرف چند وعده از آن در هفته خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهيد. لوبيا لوبيا سرشار از فيبر است که برخي مطالعات نشان داده اند ممکن است به پيشگيري از سرطان کولورکتال کمک کند. در حقيقت، چندين مطالعه نشان داده اند که افزايش مصرف لوبيا ممکن است خطر ابتلا به اين بيماري را کاهش دهد. بنابر نتايج مطالعات موجود مصرف چند وعده لوبيا در هفته مي تواند به افزايش مصرف فيبر کمک کرده و خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد. توت ها توت ها سرشار از آنتوسيانين ها هستند. اين رنگدانه هاي گياهي داراي خواص آنتي اکسيداني هستند و ممکن است با کاهش خطر ابتلا به سرطان مرتبط باشند. مطالعه اي کوچک با حضور 25 بيمار مبتلا به سرطان کولورکتال نشان داد که مصرف عصاره بيلبري به مدت يک هفته خطر رشد سلول هاي سرطاني را به ميزان هفت درصد کاهش داده است. در يک مطالعه کوچک ديگر بيماران مبتلا به سرطان دهان با تمشک سياه تغذيه شدند و کاهش برخي نشانگرهاي مرتبط با پيشرفت سرطان مشاهده شد. مطالعه اي روي حيوانات نيز نشان داد که تغذيه موش ها با تمشک سياه احتمال شکل گيري تومور مري را تا 54 درصد و تعداد تومورها را تا 62 درصد کاهش داده است. بر اساس نتايج مطالعات موجود، مصرف دو وعده از توت ها در روز ممکن است به مهار رشد سرطان کمک کند. دارچين دارچين به واسطه فوايد سلامت خود، از جمله توانايي کاهش قند خون و التهاب شناخته شده است. افزون بر اين، برخي مطالعات حيواني و آزمايشگاهي نشان داده اند که دارچين ممکن است به توقف گسترش سرطان کمک کند. شما مي توانيد دو تا چهار گرم دارچين را به رژيم غذايي روزانه خود اضافه کنيد تا از فوايد پيشگيري از سرطان و همچنين موارد ديگر مانند کاهش قند خون و التهاب بهرهمند شويد. مغزهاي خوراکي برخي پژوهش ها نشان داده اند که مصرف مغزهاي خوراکي ممکن است با کاهش خطر ابتلا به برخي انواع سرطان مرتبط باشد. به عنوان مثال، نتايج يک مطالعه که به بررسي رژيم غذايي 19,386 نفر اقدام کرد، نشان داد که مصرف هرچه بيشتر مغزهاي خوراکي با کاهش خطر مرگ ناشي از سرطان مرتبط بوده است. مطالعه اي ديگر که رژيم غذايي 30,708 شرکت کننده را طي يک بازه زماني 30 ساله دنبال کرد، نشان داد که مصرف منظم مغزهاي خوراکي با کاهش خطر ابتلا به سرطان هاي کولورکتال، لوزالمعده و اندومتريال مرتبط بوده است. برخي مطالعات نشان داده اند که انواع خاصي از مغزهاي خوراکي ممکن است با کاهش خطر ابتلا به سرطان پيوند خورده باشند. به عنوان مثال، آجيل برزيلي سرشار از سلنيوم است که ممکن است به پيشگيري از سرطان ريه در افرادي که با کمبود اين ماده مغذي روبرو هستند، کمک کند. نتايج مطالعات موجود نشان مي دهند که افزودن يک وعده از مغزهاي خوراکي به رژيم غذايي روزانه ممکن است خطر ابتلا به سرطان را در آينده کاهش دهد. روغن زيتون روغن زيتون فوايد سلامت مختلفي را ارائه مي کند. از اين رو، جاي شگفتي نيست که يکي از اجزا جدايي ناپذير رژيم غذايي مديترانه اي محسوب مي شود. چندين مطالعه نشان داده اند که مصرف هرچه بيشتر روغن زيتون ممکن است در پيشگيري از ابتلا به سرطان نقش داشته باشد. نتايج يک بررسي بزرگ متشکل از 19 مطالعه نشان داد، خطر ابتلا به سرطان پستان و سرطان دستگاه گوارش در افرادي که بيشترين ميزان روغن زيتون را مصرف مي کردند، نسبت به آنهايي که کمترين ميزان مصرف را داشتند، کمتر بوده است. مطالعه اي ديگر که نرخ هاي ابتلا به سرطان در 28 کشور جهان را مورد بررسي قرار داد، نشان داد نرخ ابتلا به سرطان کولورکتال در مناطقي که مردم بيشترين ميزان مصرف روغن زيتون را دارند، کمتر است. شما مي توانيد روغن زيتون را به راحتي در رژيم غذايي روزانه خود جاي دهيد و از آن به همراه سالادها و سبزيجات پخته استفاده کرده و گوشت قرمز، ماهي يا ماکيان را با آن مزهدار کنيد. زردچوبه زردچوبه به واسطه ويژگي هاي تقويت کننده سلامت خود ادويه اي شناخته شده است. کورکومين، ترکيب فعال زردچوبه، ماده شيميايي با خواص ضد التهاب، آنتي اکسيداني و حتي ضد سرطان است. نتايج يک پژوهش آزمايشگاهي نشان داد که کورکومين با هدف قرار دادن يک آنزيم خاص مرتبط با رشد سرطان گسترش سلول هاي سرطاني را مي دهد. مطالعه اي ديگر نشان داد که کورکومين به کشتن سلول هاي سرطان سر و گردن کمک کرده است. کورکومين اثرگذاري خود در کند کردن رشد سلول هاي سرطاني ريه، پستان و پروستات را نيز در مطالعات آزمايشگاهي ديگر نشان داده است. براي کسب بهترين نتيجه مي توانيد مصرف حداقل يک تا سه گرم زردچوبه در روز را مد نظر قرار دهيد. از اين ادويه مي توانيد براي بهبود عطر و طعم غذاهاي خود استفاده کنيد و ترکيب آن با فلفل سياه بهبود جذبش را در پي دارد. ميوه هاي خانواده مرکبات مصرف ميوه هاي خانواده مرکبات مانند ليمو، ليمو ترش، گريپ فروت، و پرتقال با کاهش خطر ابتلا به سرطان مرتبط است. نتايج يک مطالعه بزرگ نشان داد که خطر ابتلا به سرطان هاي گوارشي و قسمت بالايي دستگاه تنفسي براي شرکت کنندگاني با بيشترين ميزان مصرف ميوه هاي مرکباتي کمتر بوده است. نتايج يک بررسي متشکل از نه مطالعه نيز نشان داد که مصرف هرچه بيشتر ميوه هاي خانواده مرکبات با کاهش خطر ابتلا به سرطان لوزالمعده پيوند خورده است. طي يک بررسي ديگر متشکل از 14 مطالعه نيز مشخص شد که مصرف زياد، يا حداقل سه وعده در هفته، ميوه هاي خانواده مرکبات با کاهش 28 درصدي خطر ابتلا به سرطان معده مرتبط بوده است. بذر کتان بذر کتان سرشار از فيبر و چربي هاي دوستدار قلب است و مي تواند يک افزودني سالم به رژيم غذايي شما باشد. برخي پژوهش ها نشان داده اند که بذر کتان ممکن است در کاهش خطر رشد سرطان و کمک به نابودي سلول هاي سرطاني نقش داشته باشد. طي يک مطالعه 32 زن مبتلا به سرطان پستان به دو گروه تقسيم شده و يک گروه مافين هاي تهيه شده از بذر کتان را مصرف کرده و گروه ديگر دارونما دريافت مي کردند. در پايان اين مطالعه يک ماهه، گروه بذر کتان کاهش سطوح برخي نشانگرها که رشد تومور را اندازه گيري مي کنند و همچنين افزايش مرگ سلول هاي سرطان را تجربه کردند. در مطالعه اي ديگر 161 مرد مبتلا به سرطان پروستات با بذر کتان تغذيه شدند که مشخص شد رشد و گسترش سلول هاي سرطاني کاهش داشته است. برخي مطالعات ديگر نشان داده اند که محتواي فيبر بذر کتان اثر محافظتي در برابر سرطان کولورکتال دارد. افزودن يک قاشق غذاخوري (10 گرم) پودر بذر کتان به رژيم غذايي روزانه خود را مد نظر قرار دهيد. شما مي توانيد به راحتي آن را به اسموتي ها، غلات صبحانه، ماست يا غذاهاي پخته مورد علاقه خود اضافه کنيد. گوجه فرنگي ليکوپن يکي از ترکيب هاي مفيد موجود در گوجه فرنگي است که عامل رنگ قرمز و همچنين خواص ضد سرطاني آن نيز محسوب مي شود. چندين مطالعه نشان داده اند که افزايش مصرف ليکوپن و گوجه فرنگي مي تواند به کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات منتج شود. براي کمک به افزايش مصرف اين ماده غذايي مي توانيد يک يا دو وعده گوجه فرنگي را به رژيم غذايي روزانه خود اضافه کنيد. اين کار به راحتي و از طريق افزودن گوجه فرنگي به ساندويچ ها، سالادها، سس ها يا پاستاها امکان پذير است. سير آليسين ترکيب فعال موجود در سير است که توانايي خود براي نابودي سلول هاي سرطاني را در مطالعات مختلف نشان داده است. چندين مطالعه ارتباط بين مصرف سير و کاهش خطر ابتلا به برخي انواع سرطان را نشان داده اند. يک مطالعه با حضور 543,220 شرکت کننده نشان داد آنهايي که به ميزان فراوان سير مصرف مي کردند، نسبت به آنهايي که کمترين ميزان مصرف را داشتند، با خطر کمتر ابتلا به سرطان معده مواجه بودند. مطالعه اي ديگر با حضور 471 مرد پيوند بين مصرف سير و کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات را نشان داد. مطالعه اي ديگر نشان داد افرادي که به ميزان زياد سير، ميوه، سبزيجات زرد رنگ، سبزيجات برگدار تيره، و پياز مصرف مي کردند، احتمال کمتري داشت به تومورهاي کولورکتال مبتلا شوند. اين مطالعه اثرات سير را جدا نکرده بود. شما مي توانيد دو تا پنج گرم (يک تا دو جبه) سير را به رژيم غذايي روزانه خود اضافه کنيد تا از فوايد تقويت کننده سلامت آن بهرهمند شويد. ماهي هاي چرب برخي پژوهش ها نشان داده اند که افزودن چند وعده ماهي به رژيم غذايي هفتگي ممکن است خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد. نتايج يک مطالعه بزرگ نشان داد که مصرف ماهي به ميزان زياد با کاهش خطر ابتلا به سرطان دستگاه گوارش مرتبط بوده است. مطالعه اي ديگر که رژيم غذايي 478,040 بزرگسال را دنبال مي کرد، نشان داد که مصرف هرچه بيشتر ماهي با کاهش خطر ابتلا به سرطان کولورکتال مرتبط بوده است، در شرايطي که گوشت هاي قرمز و فرآوري شده اين خطر را افزايش داده بودند. به طور خاص، ماهي هاي چرب مانند سالمون، خال مخالي، و کولي حاوي مواد مغذي مهمي از قبيل ويتامين D و اسيدهاي چرب امگا-3 هستند که با کاهش خطر ابتلا به سرطان پيوند خورده اند. به عنوان مثال، سطوح کافي از ويتامين D به نظر مي رسد به پيشگري و کاهش خطر ابتلا به سرطان کمک مي کند. افزون بر اين، اسيدهاي چرب امگا-3 مي توانند رشد اين بيماري را متوقف کنند. مصرف حداقل دو وعده ماهي در هفته را براي دريافت اسيدهاي چرب امگا-3 و ويتامين D و به حداکثر رساندن فوايد سلامت بالقوه اين مواد مغذي مد نظر قرار دهيد. همراهان عزيز، آخرين خبر را بر روي بسترهاي زير دنبال کنيد: آخرين خبر در تلگرام https://t.me/akharinkhabar آخرين خبر در ويسپي http://wispi.me/channel/akharinkhabar آخرين خبر در سروش http://sapp.ir/akharinkhabar آخرين خبر در گپ https://gap.im/akharinkhabar