برای مشاهده نسخه قدیمی وب سایت کلیک کنید
logo

شفاخونه/ فایده های درمانی پیاز برای بدن

منبع
دکتر سلام
بروزرسانی
شفاخونه/ فایده های درمانی پیاز برای بدن
دکتر سلام/ پياز از بهترين گياهاني است که خاصيت هاي درماني فراواني دربردارد. با مصرف پياز مي توانيد انواع امراض سرطاني را از خود دور کنيد. همچنين براي تقويت پوست و درمان سرماخوردگي و رفع انواع عفونت ها از بدنتان اين گياه بهترين انتخاب است. خواص پياز پياز گياهي است دو ساله داراي برگهاي توخالي و استوانه اي شکل . ساقه پياز تا ارتفاع يک متر هم مي رسد که آن هم استوانه اي و توخالي است . گلهاي پياز برنگ سفيد يا بنفش بصورت چتر در انتهاي ساقه ديده مي شود . پياز انواع مختلف دارد مانند پياز سفيد،‌پياز بنفش ، پياز قرمز و يا مخلوطي از قرمز و بنفش . پياز در حال حاضر در تمام مناطق دنيا کشت مي شود ولي گفته مي شود که منشاء آن از ايران و افغانستان بوده است و از آنجا به ديگر نقاط دنيا راه يافته است . پياز از زمانهاي ماقبل تاريخ وجود داشته است .مردم مصر و کلده از آن در غذاهايشان استفاده مي کرده اند . مخصوصا در مصرپيازدر مراسم مذهبي بکار مي رفته و احترام خاصي داشته است . يونانيان و روميان نيز آنرا مي شناخته و مصرف مي کرده اند. فايده هاي ضد سرطاني پياز پياز از ابتلا به برخي از سرطان‌ها پيشگيري مي‌کند و حتي مي‌تواند جلوي رشد سلول‌هاي سرطاني را بگيرد. نتايج پژوهش‌هاي متعدد نشان مي‌دهد که پياز مي‌تواند باعث پيشگيري از سرطان معده و سرطان لوله‌ي گوارش شود. زيرا پياز حاوي آنتي‌اکسيدان‌هايي مثل آنتوسيانين و کرستين است که خواص ضدسرطاني دارند. نتايج يک پژوهش فرانسوي که روي موش‌هاي مبتلا به سرطان کولون انجام شده نشان مي‌دهد عصاره‌ي پياز مي‌تواند جلوي تکثير سلول‌هاي سرطاني را بگيرد. استفاده پياز و سير خطر ابتلا به چندين سرطان را کاهش مي دهد. مطالعه روي شرکت کنندگان در تحقيق مصرف زياد پياز نشان داده است که 84 درصد کاهش خطر ابتلا به سرطان دهان و گلو و 88% کاهش خطر ابتلا به سرطان مري،56% کاهش خطر ابتلا به سرطان روده، 83%کاهش خطر ابتلا به سرطان حنجره، 25% کاهش خطر ابتلا به سرطان سينه، 73% کاهش خطر ابتلا به سرطان تخمدان، 71% کاهش خطر ابتلا بهسرطان پرستات، 38% کاهش خطر ابتلا به سرطان کليه در مقايسه با آنهايي که پياز کمتري مصرف مي کنند دارند. همچنين آنهايي که زياد سير مصرف مي کنند 39% کاهش خطر ابتلا به سرطان دهان و گلو، 57% کاهش خطر ابتلا به سرطان مري 26% کاهش خطر ابتلا به سرطان روده، 44% کاهش خطر ابتلا به سرطان حنجره، 10% کاهش خطر ابتلا به سرطان 22% کاهش خطر ابتلا به سرطان تخمدان، 19% کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات و 31% کاهش خطر ابتلا به سرطان کليه در مقايسه با کساني که سير کمتري مصرف مي کنند، دارند. خواص پياز براي سرماخوردگي خاصيت خلط آوري پياز باعث مي‌شود که اين ماده غذايي تاثير بسيار زيادي در درمان سرماخوردگي و هر نوع اختلال تنفسي ديگر داشته باشد. روغن سبک موجود در پياز باعث راندن خلط از گلو شده و از ايجاد مجدد آن جلوگيري مي‌کند. از ديرباز از پياز به عنوان دارويي براي درمان سرفه، برونشيت، احتقان و عفونت متابوليسم استفاده مي شده است. و نکته آخر اينکه براي جلوگيري از سرماخوردگي پياز خام مصرف کنيد. خواص پياز براي پوست شيره يا همان آب پياز خام اثر بسيار مفيدي در بهداشت و لطافت پوست دارد به‌خصوص براي پوست‌هايي که چرب و ضخيم هستند. يک عدد پياز را رنده کنيد و از پارچه تميز عبور داده و شيره تهيه شده را توسط تکه اي پنبه روي پوست بماليد و حدود 10 تا 15 دقيقه صبر کنيد که البته اين زمان به ميزان تحمل هر شخص قابل تغيير است. چنانچه پوست نازک و حساس باشد، زمان کمتري لازم است و اگر پوست ضخيم يا چرب باشد مطمئنا به زمان بيشتري براي ادامه کمپرس آب پياز نياز است. بعد از اتمام زمان مصرف عصاره مذکور، پوست را با آب و صابون يا شامپوي مناسب بشوييد تا بوي احتمالي پياز نيز رفع شود يا توسط پنبه آغشته به سرکه رقيق شده سيب، پوست را تلطيف کنيد. هفته‌اي 4-3 مرتبه در هر موقع از روز يا شب اين کار را انجام دهيد. آب پياز به علت داشتن مواد ضدعفوني‌کننده گوگرددار و اسيدهاي مفيد چون اسيد سيتريک حتي مي‌تواند به بهترين وجهي جوش‌هاي معمولي و سرسياه صورت و نواحي بيني را ضدعفوني و سريع درمان کند. مصرف پياز براي ديابت مصرف زياد پياز، باعث کاهش قند خود مي شود؛ در نتيجه کساني که با بيماري ديابت دست و پنجه نرم مي کنند؛ بهتر است پياز بيشتري مصرف کنند. بر اساس تحقيقات پزشکي، پياز داراي يک ماده اي به نام «آلل پروپيل» است که باعث افزايش توليد انسولين در بدن و در نتيجه کاهش قند خون مي شود. از سوي ديگر پياز داراي ماده معدني به نام «کروميوم» است که باعث اثر بخشي بهتر انسولين در بدن مي شود. خواص پياز براي قلب مصرف پياز، مثل سير، باعث کاهش ميزان کلسترول و فشار خون شده و در نتيجه از بيماري هاي گرفتگي عروق و قلب جلوگيري مي کند. اين اثر مثبت پياز در بدن به دليل وجود سولفور و ويتامين B6 است که باعث کم شدن احتمال سکته و حمله هاي قلبي مي شود. از سوي ديگر، مواد ضدالتهاب زيادي در پياز يافت مي شوند؛ در نتيجه پياز يک ماده ضد التهاب است که باعث کاهش علايم بيماري هايي مثل درد، تورم، آرتروز، آسم و بيماري هايي مثل سرما خوردگي مي شود. تحقيقات دانشمندان نشان داده است که کساني که پياز زياد مصرف مي کنند، ويتامين C بيشتري دريافت مي کنند و در نتيجه کمتر درچار بيماري هاي التهابي مثل سرما خوردگي مي شوند. با مصرف بيشتر پياز در وعده هاي غذايي، زندگي سالم تري داشته باشيد. روش نگهداري پياز چگونگي انتخاب و تهيه پيازها به نوع پيازها و خواص آنها و همچنين تفاوتهاي زيادي مثل خاصيت آنتي اکسيداني و ضد سرطاني آن بستگي دارد. پيازهايي انتخاب کنيد که تميز هستند و شکل خوبي داشته‌باشند و هيچگونه شيار يا شکافي روي آنها نباشد و پوستشان ترد و خشک باشد. آنهايي که جوانه زده‌اند يا نشانه‌هايي از کپک دارند را انتخاب نکنيد. همچنين پيازهاي درجه ۲ که لکه‌هايي صاف دارند و گردن آنها مرطوب و داراي لکه‌هاي سياهي هستند را انتخاب نکنيد چون اينها نشانه فاسد شدن هستند. مدت زمان ذخيره‌سازي پيازها به نوع آنها بستگي دارد. آنهايي که خيلي بدبو هستند مثل پياز زرد را مي‌توان مدت زمان بيشتري به نسبت نوع شيرين آن مثل پياز سفيد نگهداري کرد. همه پيازها را بايد جدا از سيب زميني نگهداري کرد، چون آنها رطوبت و گاز اتيلن را به خود جذب مي‌کنند که باعث فساد پيازها مي‌شوند. باقيمانده پياز خرد شده را بايد در يک کيسه پلاستيک يا يک ظرف دردار نگهداري کرد و بايستي تا يکي دو روز آينده استفاده شوند، چون پيازها اکسيده مي‌شوند و مواد غذايي خود را سريعاً از دست مي‌دهند. پياز پخته در يک ظرف کيپ بهتر مزه خود را حفظ مي‌کند و ميتوان آن را تا چند روز نگهداري کرد. هرگز آنها را در يک ظرف فلزي نگهداري نکنيد چون اين کار باعث تغيير رنگ آنها مي‌شود. مي‌توان پياز پوست گرفته و خرد شده را فريز کرد ولي اين کار باعث مي‌شود که بعضي از طعمهاي خود را از دست بدهند. همراهان عزيز، آخرين خبر را بر روي بسترهاي زير دنبال کنيد: آخرين خبر در تلگرام https://t.me/akharinkhabar آخرين خبر در ويسپي http://wispi.me/channel/akharinkhabar آخرين خبر در سروش http://sapp.ir/akharinkhabar آخرين خبر در گپ https://gap.im/akharinkhabar
اخبار بیشتر درباره
اخبار بیشتر درباره