logo
جذاب ترین ها
سلامت

8 گیاه و ادویه‌ای که حتما باید مصرف کنید!

منبع
بروزرسانی
8 گیاه و ادویه‌ای که حتما باید مصرف کنید!
نت نوشت/ برخي از مردم علي الخصوص آن دسته از افرادي که مي خواهند رژيم موسوم به رژيم”بدوي” را در زندگي پيش بگيرند، غالباً جوياي راهي آسان و سريع براي نيل به هدف خود هستند. براي تهيه اين نوع رژيم نيازي نيست که يک وعده غذايي کاملاً متفاوت با آنچه که تا الان داشته ايد، تدارک ببينيد -شما مي توانيد براي مثال با اضافه کردن گياه و ادويه ، آن را به يک رژيم بدوي تبديل کنيد؛ چراکه اين دسته از مواد غذايي، هم راحت تهيه مي شوند و هم ارزان قيمت هستند. جعفري و دارچين که نيازي به معرفي اضافه ندارند، اما آيا تا به حال تجربه صرف غذايي به همراه سماق يا شنبليله را داشته ايد؟ آيا تاکنون به دستورالعمل غذايي تان بادرنجبويه يا ارگانو مکزيکي اضافه کرده ايد؟ در اينجا به معرفي ۸ گياه و ادويه جهت افزودن طعمي دلچسب به غذايتان مي پردازيم. اين ها، از آنچه که فکر مي کنيد راحتتر تهيه مي شوند و تقريباً در هر غذايي کاربرد دارند. اکثر اين گياه و ادويه جات در بازار هاي معمول ادويه جات يا سبزي فروشي ها يافت مي شوند. ارگانو مکزيکي خشک: اغلب ارگانوهايي که در عطاري ها به فروش مي روند، مديترانه اي هستند، جهت يافتن نوع مکزيکي آن به کمي تلاش نياز است، اما ارزشش را دارد. در کل طعم و مزه آن مانند نوع مديترانه اي اش مي باشد، اما اندکي مبهم است. با لايه هايي از طعم مرکبات. از همه مهم تر، از ارگانو مديترانه اي خشک، ضخيم تر است؛ بنابراين، در غذاهايي که با نسبت ادويه بالايي طبخ مي شوند، نيز، قابل تشخيص از ساير ادويه جات مي باشد. براي بدست آوردن بيشتر طعمش، برگ هاي خشک ارگانو مکزيکي را بين انگشتان دستتان، هنگام ريختن آن به غذاي در حال پخت، له کنيد. براي طعم دادن به غذا از ارگانو مکزيکي خشک استفاده کنيد: چيلي، روست بيف ها، حلزون صدف دار، سس سالسا، سوپ، هر غذاي مکزيکي يا هر دستورالعمل تگزاسي-مکزيکي که در آن از ارگانو نامي به ميان آورده شود. بهتر است به همراه پودر فلفل تند، ريحان، تره، زيره سبز و زعتر (برگ گياه آويشن) مورد استفاده قرار گيرد. تخم گشنيز: تخم آن، خيلي بيشتر از خود گشنيز زميني، طعم و عطر به غذا مي بخشد. تخم هاي گشنيز را به مدت چند دقيقه در ماهي تابه سرخ کنيد تا طعم و عطر آن قبل از افزودنش به غذا يا ريختن پودرش به غذا، به عنوان يک چاشني مطبوع عمل کند. تخم هاي گشنيز را در دستور غذايي جهت پخت گوشت بره امتحان کنيد. براي طعم دادن به اغذيه روبه رو از آن استفاده کنيد: سبزي هاي سرخ شده، طبخ گوشت بره، خوک، ميگو، در کنار کلم برگ، انواع و اقسام سرخ کردني ها، پنير فتا و زيتون. بهتر است به همراه زيره سبز، دارچين، فلفل سياه، ريحان، هل و دانه هاي ساير فلفل ها استفاده گردد. برگ هاي خشک شده شنبليله: نسبت به تخم اين گياه، برگ خشک شده اش يک طعم خفيف تري دارد که کمي شيرين است. (تخم آن، بوي شربت افرا را تشکيل مي دهد) شنبليله خشک يک جزء ترکيبي است که در صورت استفاده از آن، به طرز مرموز و بدون هرگونه جلب توجه اي، باعث لذيذ شدن غذا خواهد شد. ميت بال هاي درست شده از گوشت بره را در سس نارگيل و شنبليله امتحان کنيد. از اين گياه جهت خوش طعم کردن غذاهاي روبه رو استفاده بکنيد: تمام غذاهاي هندي، خاورميانه اي و شمال آفريقايي و همينطور در سس گوجه فرنگي، سوپ يا شير نارگيل، سبزيجات ريشه اي مانند گوجه فرنگي، بادمجان و همچنين سبزيجات با برگ تيره، گوشت بره، گوشت گوساله و گوشت مرغ. در کنار طعم دهنده هاي غذايي روبه رو، مورد استفاده قرار مي گيرد: زيره سبز، گشنيز، هل، رازيانه و زردچوبه. دانه ي خردل: دانه هاي خردل ترشي جات را طعم دار مي کنند و براي تهيه خردل پرورش داده مي شوند. اين دانه ها هم چنين به غذاها طعم بسيار تندي مي دهند. تخم ها را به مدت ۱ تا ۲ دقيقه يا در روغن سرخ کردني يا با کره در ماهي تابه سرخ کنيد تا شروع به شکفتن بکنند (مانند ذرت)، سپس بر روي يک غذاي آماده سرو يا يک سالاد بريزيد. حواستان به رنگ دانه ها نيز باشد: رنگ سفيد تا زرد: طعم ملايم ؛ رنگ قهوه اي: تندتر براي خوش طعم کردن خوراکي هاي روبه رو به کار ببريد: سالاد، سيب زميني، گل کلم، سبزيجات سرخ شده، پيازها، سبزيجات با برگ هاي تيره، مرغ، خوک، ماهي، خامه ترش يا ماست. با ترکيبات رو به رو بهتر است مصرف شود: دانه هاي زيره سبز، تخم گشنيز، زردچوبه و پودر کاري. فلفل صورتي: فلفل صورتي يک رنگ خيره کننده و همچنين يک تندي مطبوع را به غذا مي دهد. طعم مرکبات اغلب به غذا مي دهد، که البته منطقي تر به نظر مي آيد، زيرا در حقيقت، “بري” هاي خشک شده هستند نه فلفل. در مقادير کم جهت افزودن طعمي مطبوع و رنگي خوشايند کاربرد دارند. مي توان آنها را کامل خورد يا با لبه کند چاقو له کرد؛ چراکه به اندازه کافي بافتشان سست است. توجه! فلفل صورتي ممکن است واکنش هاي ازدياد حساسيت را در برخي افراد که به مغزهاي گرفته شده از درخت آلرژي دارند، سبب شود. به عنوان چاشني در: سالاد، گوشت، ماهي و آجيل يا سالاد ميوه براي جا آوردن مهمانان عزيزتان! مورد استفاده قرار گيرد. با طعم دهنده هاي غذايي از قبيل زنجبيل و سرده (علف ليمو) ترکيب مناسبي مي دهد. سماق: اثري که سماق بر روي طعم غذا مي گذارد قابل چشم پوشي نيست. اين ماده افزودني ارزشمند به هر نقطه اي از غذا که تماس داشته باشد، رنگ قرمز و طعم ليمويي اعطا مي کند. طعمي به غذا مي دهد همانند ليموي تازه است که به آن عطر و طعم تازگي مي دهد. اغلب پس از طبخ کامل غذا يعني هنگام سرو شدن، به خوراک اضافه مي گردد. توجه داشته باشيد که سماق يک مقداري اعتيادآور است. از سماق جهت تزيين ماست يا کباب بوقلمون استفاده ببريد. با غذاهاي رو به رو استفاده کنيد: سبزيجات خام و پخته شده (حتماً با سالاد ترکي امتحانش کنيد.)، چغندر، تزيينات ماست، بره، غذاهاي دريايي. با افزودني هاي زير ترکيب دلنشيني را باعث مي شود: برگ آويشن، گشنيز، زيره سبز، فلفل قرمز تند، نعنا، مرزنجوش. بادرنجبويه: عطر و طعم ليمويي و نعنايي اين گياه اکثر اوقات در تهيه چاي مورد استفاده قرار مي گيرد؛ کافي است آب داغ را بر روي برگ هايش بريزيد. در نهايت، بادرنجبويه خرد شده مي تواند به مرغ، غذاهاي دريايي و سالادها طعم دلچسبي هديه بدهد. بادرنجبويه نه تنها داراي مزه خوبي است، بلکه از مدت ها پيش جهت کاهش استرس و تنش مورد استفاده قرار گرفته است. اين گياه حتماً را با خوردني هاي زير مصرف کنيد: غذاهاي دريايي، سبزيجات، مرغ، چاي. با نعنا، ريحان و کرفس ترکيب مطلوبي مي دهد. ريحان تايلندي: در طعم، با ريحان شيرين مشابه است ولي به طور قطع با آن متفاوت است. بيشتر طعمش مانند شيرين بيان است، اما تاحدودي به مرکبات هم مي خورد. اغلب در غذاهاي آسياي جنوبي مورد استفاده قرار مي گيرد. اگر خام و در حالي که کمي پژمرده باشد، به غذا افزوده شود، بسيار مطبوع است. بهترين زمان براي افزودنش، در انتهاي پختن غذا مي باشد. به همراه غذاهاي ويتنامي و ساير غذاهاي آسياي جنوبي، سرخ کردني ها، شير نارگيل (سوپ ها، سس ها)، فلفل هاي شيرين، سالاد، ماهي و گوشت گوساله صرف مي شود. با گشنيز، زيره سبز، ماهي، انواع سس ها، زنجبيل، سرده (علف ليمو)، نعنا و زردچوبه ترکيبات جالبي را تشکيل مي دهد. شما تا به امروز از کدام يک از گياه و ادويه هاي نام برده در غذاهايتان استفاده کرده ايد؟ (يا مي خواهيد استفاده کنيد؟) اگر گياه و ادويه جات ديگري به ذهنتان مي رسد که بتوان با آن ها غذا را لذيذتر کرد، با ما درميان بگذاريد. همراهان عزيز، آخرين خبر را بر روي بسترهاي زير دنبال کنيد: آخرين خبر در تلگرام https://t.me/akharinkhabar آخرين خبر در ويسپي http://wispi.me/channel/akharinkhabar آخرين خبر در سروش http://sapp.ir/akharinkhabar آخرين خبر در گپ https://gap.im/akharinkhabar