دکتر سلام/ اگر مشکل معده دارید حتما این مطلب را بخوانید
سلامت نيوز/ در اين دوران به دليل مصرف بيش از اندازه افراد از فست فودها و غذاهاي غير سالم و همچنين نداشتن وعده هاي مناسب، اکثر افراد دچار مشکل معده هستند و درد معده را تجربه مي کنند. يک راهکار قديمي نعنا بعنوان درماني موثر براي سوء هاضمه، سوزش سردل، نفخ و درد معده و دستگاه گوارش مورد استفاده قرار ميگيرد. اين گياه مفيد همچنين اشتها را تحريک ميکند و در درمان حالت تهوع و سردرد موثر است. زنجبيل لاغر کننده زنجبيل حاوي يک ماده فعال به نام جينگرول است که طعم گرم و تند اين چاشني را ايجاد مي کند و خواص تحريک کننده و درماني دارد. اين چاشني با بهبود عملکرد آنزيم هاي گوارشي به بهبود عملکرد سيستم هاضمه بدن کمک مي کند. گندم سياه و جو دوسر چه زماني براي تقويت معده مصرف شوند؟ خوردن غذاي تهيه شده از جو دو سر در ابتداي صبح و با معده خالي فوايد مختلفي دارد. نخست، پوششي روي ديواره داخلي معده ايجاد مي کند که از التهاب ناشي از اسيد هيدروکلريک ( HCL ) پيشگيري مي کند. همچنين، جو دوسر حاوي فيبر محلول است که به گوارش بهتر و کاهش سطوح کلسترول کمک مي کند. گندم سياه نيز گوارش را تحريک مي کند، در شرايطي که سطوح فشار خون و کلسترول را نيز کاهش مي دهد. مصرف اين ماده به پاکسازي سموم و فلزات سنگين از روده کمک مي کند و احساس سيري را براي مدت زماني طولاني تر حفظ مي کند. آب گازدار را با مشورت پزشک مصرف کنيد بعد از اينکه يک غذاي خيلي سنگين و چرب ميل کرديد مي توانيد ۳ فنجان (در فواصل مختلف) آب گازدار بنوشيد. اگر ميزان سديم آب زياد باشد دو ليوان از آن نيز کافي است.حواستان باشد آب هايي که سديم زيادي دارند براي همه به خصوص افرادي که مشکل فشارخون دارند يا اينکه مجبورند نمک را از برنامه غذايي شان حذف کنند خوب نيست. اگر جزو اين افراد هستيد بهتر است قبل از مصرف با پزشکتان مشورت کنيد. اگر مبتلا به زخم معده هستيد در گذشته افراد مبتلا به زخم يا التهاب معده از خوردن غذاهاي اسيدي منع ميشدند اما درحال حاضر خوردن غذاهاي اسيدي مانند مرکبات، گوجه فرنگي و… براساس تحمل فرد قابل توصيه ميباشد.نوشيدنيهاي الکلي ميتوانند باعث وخيمتر شدن شرايط شوند و نوشيدنيهاي کافئينه از قبيل چاي و قهوه ميتوانند باعث تشديد درد در اين افراد شوند.مصرف پودر فلفل قرمز ميتواند اثري دوگانه داشته باشد به طوريکه مصرف زياد آن باعث تشديد علائم و وخيمتر شدن بيماري و مصرف مقادير کم آن باعث افزايش توليد موکوس و بهبود زخم معده شود. نسخه خوب براي کمک به معده چيست؟ جعفري خلطهاي لزج را از معده پاک کرده و محلل نفخ است، همچنين گشنيز تقويت کننده دهانه معده بوده و مانع صعود بخارات از معده به سمت مغز است، همچنين ميوه ” به” نيز در تقويت معده بسيار نافع است که دفع کننده بوي بد دهان و مانع صعود بخارات از معده به سمت مغزميشود. بالنگ مانع ريختن صفرا به معده و رودههاست که در تقويت کبد و معده نيز بسيار نافع بوده همچنين مرباي بالنگ به هضم غذا کمک کرده و تحليل برنده بادها در بدن است. ريحان از ضعف معده پيشگيري کرده و بادهاي غليظ را به تحليل ميبرد، نعناع معده و تقويت هاضمه تقويت کرده و بادها را به تحليل ميبرد که در مقالات طب جديد اثر ضد نفخ نعناع و تقويت دستگاه گوارش به اثبات رسيده است. آويشن باعث تلطيف غذاهاي غليظ شده و بادها را تحليل ميبرد و معده را از رطوبت و اخلاط غليظ پاکسازي کرده و از فساد غذا در معده پيشگيري کرده و دل درد را تسکين ميبخشد. زنجبيل، تخم کرفس، آويشن، رازيانه، انيسون و زيره در غذاها به عنوان ادويه در برطرف کردن نفخ شکم مفيد بوده، همچنين اصلاح تغذيه در تقويت معده بسيار نافع است. ساده ترين کمک به معده که بر سر سفره ايراني ها موجود است شما بايد باکتري هاي سالم موجود در دستگاه گوارش خود را که به شما در هضم غذا کمک مي کنند را افزايش دهيد و ماست حاوي برخي از انواع اين باکتري هاي سالم است. ( اما نه همه ي ماست ها بلکه بايد تاريخ مصرف آنها چک شود ) متخصصان مي گويند ماست داراي باکتري هايي است ، که باعث بازگرداندن مجدد واکنش هاي طبيعي دستگاه گوارش مي شود. معده دردي ها چه نوع گوشتي بخورند؟ گوشتهايي مانند گوشت جوجه مرغ، دراج، تيهو، کبک و گنجشک، جزو گوشتهاي لطيف و سريعالهضم هستند و مصرف آنها براي افرادي با معده و هضم ضعيف، مناسب است. اين بيماران برحسب مزاج خود ميتوانند گوشت جوجه مرغ را با دارچين، زعفران، زيره سبز يا سياه، سماق، آب انار يا آبليمو مزهدار و مصرف کنند. اگر قصد داريد حبوبات بخوريد علت اصلي مشکلات گوارشي که بر اثر مصرف حبوبات به وجود مي آيند را بايد در قندهاي غير قابل هضم موجود در آنها جستجو کرد که مي توانند علت ايجاد گاز و انقباضات گوارشي باشند.بدن انسان فاقد آنزيم هضم کننده اين دسته قندهاست. باکتري هاي روده روي هضم اين دسته قندها کار مي کنند که نتيجه اين فرآيند توليد گاز و نفخ است. انواع حبوبات را حداقل ۴ ساعت قبل از پخت در آب بخيسانيد و آب آن را که حاوي بخشي از اين قندهاست دور بريزيد. همراهان عزيز، آخرين خبر را بر روي بسترهاي زير دنبال کنيد: آخرين خبر در تلگرام https://t.me/akharinkhabar آخرين خبر در ويسپي http://wispi.me/channel/akharinkhabar آخرين خبر در سروش http://sapp.ir/akharinkhabar آخرين خبر در گپ https://gap.im/akharinkhabar