مصرف ترشیجات در شب باعث چه بیماری میشود؟
تسنيم/ يکي از خوردنيهاي موجود در سفره ايرانيان از زمانهاي دور تاکنون که جزو جدانشدني سفره کدبانوهاي ايراني بوده، انواع و اقسام ترشيجات (هفتابيجار، سيرترشي، ترشي ليته، ترشک، لواشک و...) است. مصرف ترشيجات بهنوبه خود از اصولي برخوردار است که خواندن اين مطلب، ميتواند نگرش خوانندگان را تغيير دهد؛ ترشيجاتي از قبيل هفتبيجار، سيرترشي، ترشي ليته و ساير اقلام ديگر از ترشيجات از نظر تقسيمبندي نه جزو غذا محسوب ميشوند و نه تأثير دارويي دارند بلکه بايد بهعنوان چاشني غذاهاي مختلف همراه با غذا بهمقدار کم مصرف شوند. مصرف زياده از حد و غيراصولي ترشيجات نهتنها مفيد نيست بلکه ميتواند منبعث بيماريها و امراض مختلف در مصرفکنندگان آن شود؛ مصرف غيراصولي ترشيجات اگر در دوران جواني مشکلي ايجاد نکند قطعاً در دوران ميانسالي و پيري گريبانگير خواهد بود. نکته مهمي که همگان بايد به آن اهتمام داشته باشند اين است که مصرف ترشيجات از اصول مهمي برخوردار است؛ براي هر غذايي بايد ترشيجات متناسب با آن غذا را انتخاب کرد چون ترشيجات اگر بهدرستي انتخاب نشوند، نهتنها مفيد واقع نميشوند بلکه ميتوانند تأثيرات منفي روي خوراکيها داشته باشند. از نظر موقعيت زماني، زمان مصرف ترشيجات، سهماهه زمستان و ماه اول بهار است؛ از خوردن ترشيجات در فصل تابستان و پاييز بايد پرهيز کرد چون از نظر طب سنتي ايران، غذاهاي فصل زمستان بايد داراي طبع گرم باشند لذا توصيه ميشود کنار غذاهاي با طبع گرم و خشک، مصرف ترشيجات را برنامهريزي کرد. از خوردن ترشي کلم و گل کلم و هفتابيجار که همه اين موارد بهخودي خود نفخ ايجاد ميکنند، همراه با غذاهاي نفاخ از جمله خوراک لوبيا و ديزي آبگوشت پرهيز کنيد چون همراهي اين ترشيجات با اينگونه غذاها مراتب نفخ معده و روده را فراهم ميآورند. از خوردن ترشي بادنجان (ليته) همراه با غذاهاي بطيءالهضم و ديرهضم بايد پرهيز کرد؛ از جمله اين غذاها ميتوان کباب جگر سياه، ماهي، تخممرغ نيمرو و ساير غذاهاي ديرهضم و کثيف صالح الکيموس يا ردي الکيموس را نام برد. توصيه و تأکيد ميشود در خورشت فسنجان از اضافه کردن شکر سفيد به آن که واقعاً يک اشتباه آشپزي است، پرهيز کرده و از رب انار بهعنوان مصلحش استفاده کنيد؛ در چنين حالتي هضم و جذب و گوارش فسنجان بيشتر و بيشتر خواهد شد. از خوردن هر نوع ترشي بهجز رب نارنج يا آب نارنج همراه با ماهي پرهيز شود؛ خوردن ترشيجات با ماهي باعث ضعف کبد و سوء مزاج کبدي شده و شرايط را براي بيماريهاي سيستم ايمني از جمله MS، ويتيليگو (برص)، گيلن باره و... فراهم ميآورد. از خوردن ترشيجات در شب پرهيز کنيد؛ خوردن سرکه و ترشيجات در شب باعث دفع بيشتر کلسيم از بدن شده و موجب پوکي استخوان و ضعف اعصاب و حتي سکتههاي مغزي و قلبي ميشود. خوردن زياده از حد ترشيجات در مردان باعث کاهش توان جنسي و ضعيف شدن اسپرمها و در زنان باعث دردهاي شديد ايام پريود و قاعدگيهاي نامنظم و دردناک ميشود و در سنين بالا باعث تشديد آرتروز ميشود. يکي از مهمترين عوامل حواسپرتي و کندي حافظه و حتي آلزايمر در ايران، مصرف زياده از حد ترشيجات است چون ترشيجات طبعشان سرد و خشک است و باعث سردي مغز ميشوند؛ از قديم گفتند "ترشي نخوري يه چيزي ميشي" پس اگر نگران کندذهني و حواسپرتي خودتان هستيد دور ترشي و ترشيجات را قلم قرمز بکشيد. براي تهيه سيرترشي بهازاي هر ليتر سرکه 3 قاشق مصلح آن، تخم سياهدانه اضافه کنيد؛ براي تهيه ترشي هفتابيجار بهازاي هر کيلو ترکيب آن، يک قاشق غذاخوري مصلح آن يعني پودر گلپر اضافه کنيد. همراهان عزيز، آخرين خبر را بر روي بسترهاي زير دنبال کنيد: آخرين خبر در تلگرام https://t.me/akharinkhabar آخرين خبر در ويسپي http://wispi.me/channel/akharinkhabar آخرين خبر در سروش http://sapp.ir/akharinkhabar آخرين خبر در گپ https://gap.im/akharinkhabar