تغذیه/ نوشابههای رژیمی را بااحتیاط مصرف کنید
سيناپرس/ پژوهشهاي جديد دانشمندان نشان ميدهد مصرف شيرينکنندههاي مصنوعي تأثيرات مخرب و منفي بر بدن داشته و موجب بروز اختلالات و بيماريهايي همچون چاقي و ديابت ميشود. البته نوع مکانيسم تأثيرات مخرب اين مواد با شکر طبيعي متفاوت است. بسياري از مردم اعتقاددارند که شيرينکنندههاي مصنوعي بيخطر بوده و ميتواند گزينه مناسبي براي بيماريها و مشکلاتي چون ديابت، چاقي و ... باشد اما نتايج يک مطالعه جديد نشان ميدهد که بايد در اين رابطه محتاطتر عمل کرده و در مصرف شيرينکنندههاي مصنوعي تجديدنظر کرد. پژوهشگران در مطالعات خود دريافتند که استفاده از شيرينکنندههاي مصنوعي سبب ايجاد تغييراتي در سلامت انسان ميشوند که ميتواند منجر به ديابت و چاقي شده و با تغيير الگوي مصرف از شکر طبيعي به اين مواد، خطراتي جدي براي مصرفکنندگان ايجاد خواهد شد. استفاده از شيرينکنندههاي مصنوعي سبب ايجاد تغييراتي در سلامت انسان ميشوند که ميتواند منجر به ديابت و چاقي شده و با تغيير الگوي مصرف از شکر طبيعي به اين مواد، خطراتي جدي براي مصرفکنندگان ايجاد خواهد شد. گفتني است اين تحقيقات، بزرگترين مطالعه و بررسي در تاريخ پزشکي است که در آن تغييرات بيوشيميايي در بدن مطالعه شده و با استفاده از رويکرد شناختهشده بهعنوان متابولومويک بيرويه با کارايي بالا (high-throughput metabolomics) شرايط جسمي افراد بعد از مصرف شکر يا جايگزينهاي شکر بررسي شد. پژوهشگران همچنين در اين مطالعات به بررسي تأثيرات مصرف شکر و انواع شيرينکنندههاي مصنوعي بر سلامت عروق پرداخته و عملکرد هر يک از اين مواد را روي رگها بررسي کردند. گفتني است اين آزمايشها تاکنون روي موشها و سلولهاي کشت دادهشده انجامگرفته و هنوز روي انسان امتحان نشده است. برايان هافمن (Brian Hoffmann) سرپرست اين گروه تحقيقاتي در رابطه با يافتههاي بهدستآمده از مطالعات فوق، اعلام کرد: «باوجود استفاده روزافزون از شيرينکنندههاي مصنوعي که فاقد کالري هستند، هرروز شاهد افزايش بيماريهايي همچون ديابت و چاقي در جوامع بشري هستيم. در اين مطالعات، شکر و شيرينکنندههاي مصنوعي هر دو موردبررسي قرارگرفته و مشخص شد که هرکدام داراي تأثيراتي منفي بر سلامت انسان هستند که با عواملي چون چاقي و ديابت در ارتباط بوده و البته هرکدام به روشي جدا و با مکانيسمي مجزا باعث بروز اين اختلالات ميشوند.» حال اين سؤال مطرح ميشود که کداميکي از اين مواد؛ يعني شکر و شيرينکنندههاي مصنوعي بيشتر براي بدن خطردارند. اگرچه مطالعات اوليه حاکي از اين مسئله است که شيرينکنندههاي مصنوعي از شکر مضرتر هستند اما براي بررسي دقيق اين موضوع بايد مطالعات بيشتري انجام شود. بايد در نظر داشت که مطالعات صورت گرفته، اثبات ميکند مصرف شکر و قند زياد با تأثيرات منفي بر سلامت انسان همراه بوده و البته مشابه اين تأثيرات را شيرينکنندههاي مصنوعي نيز بر بدن ميگذارند. شرح کامل اين پژوهش و يافتههاي بهدستآمده از آن در نشست سالانه انجمن فيزيولوژي آمريکا (American Physiological Society annual meeting) که از تاريخ ۲۱ تا ۲۵ آپريل سال جاري (برابر با يکم تا پنجم ارديبهشت) در سن ديگو در حال برگزاري است، ارائهشده است. همراهان عزيز، آخرين خبر را بر روي بسترهاي زير دنبال کنيد: آخرين خبر در سروش http://sapp.ir/akharinkhabar آخرين خبر در ايتا https://eitaa.com/joinchat/88211456C878f9966e5 آخرين خبر در آي گپ https://igap.net/akharinkhabar آخرين خبر در ويسپي http://wispi.me/channel/akharinkhabar آخرين خبر در بله https://bale.ai/invite/#/join/MTIwZmMyZT آخرين خبر در گپ https://gap.im/akharinkhabar