تبيان/ البته بد نيست بدانيد جوشاندن بيش از اندازه شير ميتواند برخي از مزاياي تغذيهاي آن را کم کند و همچنين شما با جوشاندن شير نميتوانيد خواص لاکتوزي آن را کاهش دهيد. بسياري از مردم به خاطر خواص لاکتوزي شير نميتوانند از اين ماده غني به نحو مطلوب استفاده کنند؛ چرا که به محض استفاده دچار مشکلات گوارشي بعضا شديدي نيز ميشوند.
جوشاندن شير از دير باز در بين مردم رايج بوده چرا که شير فاسد به سرعت ميتواند باعث ايجاد انواع مسموميت و ايجاد بيماريهاي نظير سل، ديفتري، تيفوئيد (حصبه) و بسياري ديگر از اين نوع بيماريها که معمولا عاملشان باکتريها و ميکروبها هستند در انسان شود. از اين رو اگر از پاستوريزه بودن شير اطمينان نداريد، سعي کنيد آن را بجوشانيد و تا با خيال راحت مصرف کنيد. يکي ديگر از مزاياي جوشاندن شير اين است که اگر شير مورد نظر ترش و يا فاسد شده باشد، پس از جوشاندن خودش را ميگيرد و مادهاي ژله مانندي تشکيل ميدهد. از اين رو شما ميتوانيد به ناسالم بودن آن پي ببريد و به فکر معدوم کردن آن باشيد. در اين مطلب سعي کرده ايم تا شما را با ۴ مزيت باورنکردني جوشاندن شير پيش از مصرف آشنا کنيم، تا با دانستن اين مطالب قبل از مصرف شير حتما آن را بجوشانيد و سپس مصرف کنيد.
با جوشاندن شير سلامت آن را بالا ببريد
شير وقتي پاستوريزه ميشود، عوامل بيماري زا در آن نابود ميشود. معمولا براي اين کار شير را در دماي بالاتر از جوشاندن آب، ميجوشانند. بسته به مقدار چربي، قند شير و ارتفاع شير درون ظرف به آن گرما ميدهند تا موارد بيماريزا نابود شوند. شما با جوشاندن شير ميتوانيد به طور معمول هر گونه ميکروب و يا باکتري عامل بيماريزا در شير را با اين روش نابود کنيد. با توجه به هشدارهاي مراکز کنترل و پيشگيري بيماريها احتمال آلوده بودن شيرهاي نجوشيده به بيماريهايي همچون؛ سل، ديفتري و تيفوئيد (حصبه) وجود دارد و اين گونه بيماريها ميتوانند يک تهديد بزرگ براي انسانها بالغ و به ويژه کودکان باشد. از اين رو با جوشاندن شير احتمال ابتلا به چنين بيماريهايي را به ميزان چشمگيري کاهش دهيد.
وقتي شير به خوبي ميجوشد ايمني مصرف آن بسيار بالا ميرود و احتمال آلوده بودن آن به ميزان چشمگيري کاهش مييابد. امروزه ممکن است؛ شير خام به انواع باکتريها همچون؛ E.coli (اشريشيا کولاي)، سالمونلا و ساير باکتريهاي مضر آلوده شوند. جالب است، بدانيد که طبق گفتهٔ دانشگاه ايالتي اوهايو، روشهاي پاستوريزه مدرن، شير را در مدت زمان کوتاهي به نزديکي نقطه جوش ميرساند؛ چرا که جوشاندن بيش از حد شير ميتواند اختلالاتي روي طعم، عطر، اجزاي تغذيهاي و حتي مزه آن داشته باشد. از اين رو پس از پاستوريزه کردن شير آن را زود خنک ميکنند. با اين تفاسير ميتوان نتيجه گرفت که احتمال آلوده شدن شيرهاي پاستوريزه پس از باز شدن دربشان وجود دارد. از اين رو توصيه ميشود که شيرهاي پاستوريزه را خيلي زود مصرف کنيد و ترجيحا به تاريخ مصرف آن توجه بيشتري کنيد و حتما به اندازه نياز خود و خانواده خود شير تهيه کنيد؛ چرا که اين ماده خيلي زود فاسد و آلوده ميشود.
کم کردن چربي شير با استفاده از جوشاندن آن
طبق گزارش دانشگاه ملل متحد، شما با جوشاندن شير گاو و ديگر شيرهاي مصرفي، به راحتي ميتوانيد ميزان چربي آن را کاهش دهيد. در چنين شرايطي فقط کافي است پس از جوشاندن شير مورد نظر چند دقيقه صبر کنيد تا چربيها روي شير ظاهر شوند، سپس با جدا کردن چربي روي آن ميتوانيد به ميزان قابل ملاحضهاي درصد چربي شير را درهنگام مصرف کاهش دهيد. شايد امروزه دسترسي به شير کم چرب کار سختي نيست، اما افرادي که از چربي خون بالا رنج ميبرند و دسترسي به شير کمچرب ندارند، گزينه بسيار آساني در پيش رو دارند. در چنين شرايطي با جوشاندن شير، علاوه بر بالا بردن سطح سلامت آن، چربي اضافي شير را نيز ميتوانيد کم کنيد.
علاوه بر اين موارد شما ميتوانيد از شير کم چرب به عنوان يک جايگزين مناسب براي جبران کمبود آب بدن خود نيز بهره ببريد. البته شما ميتوانيد از اين مايع شگفت انگيز براي رقيق کردن قهوه و يا موارد مشابه نيز استفاده کنيد. استفاده کردن از سر شير به دست آمده ميتواند جايگزين مناسبي براي خامهها و حتي کرههايي که در بازار عرضه ميشود، باشد. چرا که چربيهاي موجود در سرشير سلامت قلب و عروق را برخلاف کرههاي موجود در بازار تهديد نميکند.
مزاياي جوشاندن شير در آشپزي
شير ميتواند به عنوان يک رقيق کننده مثل آب، جايگزين اين ماده حياتي در آشپزي شود. البته اين مورد به خصوص براي همه گزينهها در آشپزي مناسب نيست. به گفته آشپز ديو کتز، شيري که به نزديکي نقطه جوش برسد، ميتواند در آشپزي کارايي زيادي داشته باشد. چرا که اين ماده ميتواند برخي از آنزيمها را از بين ببريد از اين رو تهيه پودينگها و شيرنيها با اين روش بسيار آسانتر ميشود. با نابود شدن برخي از آنزيمها خمير حاصل از اين روش نرمتر بوده و بهتر ميپزد. البته استفاده شير در هنگام پختن نان باعث ميشود تا نان مورد نظر سالمتر و نرمتر شود. شما ميتوانيد شير جوشانده شده را به همراه برخي از گياهان طعمدار و همچنين وانيل به کيک خود اضافه کنيد تا طعم و مزه منحصر به فردي را تجربه کنيد.
جوشاندن باعث آشکار شدن فساد شير ميشود
شايد براي شما هم اتفاق افتاده باشد که وقتي ميخواهيد شير را بجوشانيد، شير درون ظرف ميبندد و شکلي ژله مانند و کمي شبيه به ماست پيدا ميکند که به اصطلاح يعني شير بريده است. از اين رو شما متوجه ميشويد که اين شير قابل مصرف نيست و بايد دور ريخته شود. پس ميتوان نتيجه گرفت با جوشاندن شير، به سالم بودن و يا ترش شدن آن نيز ميتوان پي برد و با اين شرايط از بيماريهايي که ممکن است از طريق شير خام و يا آلوده وارد بدن شما شوند مصون ميمانيد.
نکاتي منفي پيرامون جوشاندن شير
شايد جوشاندن شير باعث ايجاد نکاتي منفي در آن شود، اما نبايد از ياد برد که شير آلوده ميتواند در پارهاي از مواقع باعث بيماريهاي بسيار شديد و حتي مرگ شود. از اين رو قبل از مصرف شير حتما آن را بجوشانيد تا با خيال راحتتر بتوانيد از اين نعمت خداداي نهايت بهره را ببريد. معمولا برخي از انسانها با خوردن شير دچار مشکل ميشوند. از اين رو اين گروه بايد با مصرف مواد لبني ديگر مواد مغذي مورد نياز بدن شان را تامين کنند تا کمتر به مشکلات گوارشي دچار شوند.
به گفته موسسه مواد دانشگاهي پرينستون، لاکتوز يک کربوهيدرات در شير است که بايد توسط آنزيم لاکتاز موجود درمعده تجزيه شود. گزارش "USA Today" که در سال ۲۰۰۹ منتشر شد، نشان ميداد؛ بيش از ۴۰ درصد از بزرگسالان دنيا لاکتوز کافي براي راحت هضم کردن شير گاو در بدن خود ندارند. از اين رو با مصرف آن دچار مشکلاتي در معده خود ميشوند. متاسفانه با جوشاندن شير پيش از مصرف اين مشکل بر طرف نميشود. از اين رو افرادي که با چنين مشکلي روبهرو هستند با جوشاندن شير پيش از مصرف نميتوانند کمکي به خود بکنند. همچنين جوشاندن شير ميتواند برخي از مواد مغذي مانند تيامين، ويتامين B۱۲ و ويتامين C را در خود کاهش دهد.
نکته: جوشاندن شير چون باعث کم شدن ارزش غذايي آن ميشود، نبايد باعث شود تا شما از جوشاندن آن صرف نظر کنيد؛ چرا که ميکروبها و ديگر ميکرواورگانيسمها که بعضا در شير مشاهده ميشوند، ميتوانند بسيار خطرناک باشند. از اين رو حتما شير را قبل از مصرف بجوشانيد تا علاوه بر مطمئن شدن از سلامت آن از ديگر مزاياي بهداشتي آن نيز نهايت بهره را ببريد.
همراهان عزيز، آخرين خبر را بر روي بسترهاي زير دنبال کنيد:
آخرين خبر در سروش
http://sapp.ir/akharinkhabar
آخرين خبر در ايتا
https://eitaa.com/joinchat/88211456C878f9966e5
آخرين خبر در آي گپ
https://igap.net/akharinkhabar
آخرين خبر در ويسپي
http://wispi.me/channel/akharinkhabar
آخرين خبر در بله
https://bale.ai/invite/#/join/MTIwZmMyZT
آخرين خبر در گپ
https://gap.im/akharinkhabar
بازار