تغذیه/ چرا باید وعده ناهار را خورد؟
بهداشت نيوز/ خوردن ناهار سريعترين مسير براي داشتن يک بعدازظهر ناراحتکننده است چون نشانههاي سوءهاضمه و برگشت اسيد به معده معمولا در بعدازظهر ظاهر ميشود. همچنين افرادي که در پشتميز کار به سرعت غذا ميخورند عمل گوارش در بدنشان بهدرستي صورت نميگيرد و دچار نفخ ميشوند.براي افزايش سلامت و بهرهوري مغز و قدرت تمرکز ساعت ناهار را فراموش نکنيد. با تغيير سبک زندگي فرصت صرف وعده ناهار نيز به فراموشي سپرده شده است. گفته ميشود کارمنداني که از پشتميز کار تکان نميخورند و زماني را براي خوردن ناهار اختصاص نميدهند سلامت جسم، ذهن و روابط اجتماعيشان به خطر ميافتد. ساعت ناهار با تغييرات سريع سبک زندگي تبديل به يک قرباني شده است زيرا اين زمانبراثر تعيين جلسات کاري هنگام ظهر و استراحت کوتاه وسط روز، دستکاري شده است. خوردن ساندويچ پشت ميز کار يا رايانه هم واجد شرايط لازم براي ناهار سالم نيست. بنابراين با اين وضعيت هيچجاي شگفتي براي افزايش خلق و خوي افسرده، عصباني و بدخو نزد کارمندان وجود ندارد. عادات غذايي سالم بهگفته دکتر «اندرو پيپ» رئيس بخش پيشگيري و توانبخشي دانشگاه اوتاوا؛ نوع مواد غذايي که مردم در پشت ميز کارانتخاب ميکنند سالم نيست، زيرا اين افراد بيشتر متکي به غذاهاي آماده هستند. در حالي که انتخاب غذاهاي هدفمند براي ناهار در دفتر کار، يکي از الگوهاي غذايي سالم است. احساس درد کمتر متخصصان بهداشت و تغذيه معتقدند درد گردن و کمر ناشي از ساعتهاي مداوم پشت ميزنشيني است. ساعت ناهار باعث ميشود کارمندان تغيير موقعيت بدهند و اين تغيير موقعيت باعث احساس بهتر در ماهيچهها ميشود همچنين ترک کردن ميز کار هنگام ناهار با کشش ستون فقرات و ماهيچهها، فشار وارد بر آنها را آزاد کرده و درد و ناراحتي را از بين ميبرد. بهبود تمرکز و سلامت براي افزايش سلامت و بهرهوري مغز و قدرت تمرکز ساعت ناهار را فراموش نکنيد. محققان دانشگاه بريستول دريافتند هنگامي که کارگران ناهار ميخورند انگيزه و تواناييشان براي ادامه کار تا 41درصد افزايش پيدا ميکند. شکي نيست که با افزايش بهرهوري مغز، تمرکز سطح فعاليتهاي فيزيکي نيز بهبود مييابد. همچنين قدم زدن بعد از صرف ناهار به مدت 10 تا 15 دقيقه انگيزه افراد را براي شروع مجدد کار بالا ميبرد.در سالهاي گذشته رسانهها اعلام کردند بيش از نيمي از بيماريها با نشستن و نداشتن تحرک مرتبط است بهطوري که يافتههاي محققان دانشگاه بريستول نشان ميدهد نشستن زياد خطر ديابت و بيماريهاي قلبي را افزايش ميدهد و مانع گردش خون شده سوخت و ساز را پايين ميآورد. افزايش کارايي هنگامي که در وقت ناهار پشت ميز کار نشستهايد و با صفحات رايانه کار ميکنيد، گيرندههاي مغز خاموش شده و نميتواند اطلاعات را بازيابي کند. نتيجه آن در بعد از ظهر کاملا واضح ميشود تفکر مهآلود، خستگي و کاهش بهرهوري نتيجه ناديده گرفتن وقت ناهار است. خوردن ناهار همچون بنزين به روشن شدن سيلندر مغز کمک ميکند. ناهار عنصر رفع خستگي است و باعث سوختگيري مجدد مغز شده و ذهن را براي چالش در بعد از ظهر آماده ميکند. گوارش بهتر نخوردن ناهار سريعترين مسير براي داشتن يک بعدازظهر ناراحتکننده است چون نشانههاي سوءهاضمه و برگشت اسيد به معده معمولا در بعدازظهر ظاهر ميشود. همچنين افرادي که در پشت ميز کار به سرعت غذا ميخورند عمل گوارش در بدنشان بهدرستي صورت نميگيرد و دچار نفخ ميشوند. خوردن آهسته غذا نهتنها باعث ميشود فرد از مزه غذا احساس لذت کند، بلکه دستگاه گوارش بهدرستي مواد غذايي را پردازش ميکند و هواي کمتري به شکم وارد ميشود و بر اثر آن نفخ و شکم درد بروز نميکند. مقالات دانشگاههاروارد نشان داده افرادي که آهسته غذا ميخورند سريع احساس سيري ميکنند و از مقدار لازم کمتر غذا ميخورند. همراهان عزيز، آخرين خبر را بر روي بسترهاي زير دنبال کنيد: آخرين خبر در سروش http://sapp.ir/akharinkhabar آخرين خبر در ايتا https://eitaa.com/joinchat/88211456C878f9966e5 آخرين خبر در آي گپ https://igap.net/akharinkhabar آخرين خبر در ويسپي http://wispi.me/channel/akharinkhabar آخرين خبر در بله https://bale.ai/invite/#/join/MTIwZmMyZT آخرين خبر در گپ https://gap.im/akharinkhabar