تغذیه/ چطور میتوان ارزش غذایی شیر را حفظ کرد؟
باشگاه خبرنگاران/ ابراهيمي مدير آزمايشگاه معاونت غذا و دارو درباره اهميت غذايي شير اظهار کرد: شير ماده غذايي با ارزش شامل پروتئينهايي از قبيل کازئين، آلبومين، گلوبولين و سرشار از مواد معدني و غذايي است؛ از اين رو به عنوان يک محيط بسيار مناسب براي رشد و تغذيه ميکروارگانيسمها و به ويژه ميکروبهاي بيماري زا به شمار ميرود؛ بنابراين توجه نکردن به کنترل زنجيره سرما از زمان توليد تا مصرف آن (به خصوص در فصل تابستان) ميتواند سبب فساد اين ماده غذايي و بروز مشکلات گوارشي و بيماريهاي رودهاي شود. وي افزود: از سوي ديگر حضور احتمالي برخي باکتريهاي پاتوژن از قبيل ليستريا (عامل بيماري ليستريوز و مننژيت اوليه) در مواردي ميتواند سبب ايجاد بيماريهاي کشنده شود به همين دليل حضور شير در تمامي محصولات لبني و کنترل زنجيره سرما در تمامي اين محصولات مورد توجه ويژهاي قرار گرفته است. پايش و کنترل ۲۹۳ نمونه محصولات لبني در واحدهاي توليدي ابراهيمي بيان کرد: آزمايشگاه معاونت غذا و دارو در راستاي حفظ سلامت آحاد جامعه، اقدام به پايش و کنترل ۲۹۳ نمونه محصولات لبني واحدهاي توليدي تحت نظارت خود کرده است که اين نمونهها از نظر ويژگيهاي فيزکو شيميايي، ميکروبي و تقلبات احتمالي مورد ارزيابي قرار گرفتند. وي افزود: آمارها نشان داد انطباق نداشتن با استانداردهاي بهداشتي در نمونههاي فله و فاقد مجوز بهداشتي ۴ برابر بيشتر از نمونههاي داراي مجوز از وزارت بهداشت است؛ لذا توصيه ميشود به منظور حفظ سلامتي، از شير و فرآوردههاي لبني داراي مجوز از وزارت بهداشت و درمان استفاده شود. مدير آزمايشگاه معاونت غذا و دارو گفت: اين محصولات از فروشگاهها و سوپر مارکتهاي مجهز به يخچال جهت حفظ زنجيره سرما تهيه شوند و از خريد محصولات لبني فاقد مجوز بهداشتي و محصولاتي که در خارج از يخچال نگهداري و عرضه ميشوند، پرهيز شود. همراهان عزيز، آخرين خبر را بر روي بسترهاي زير دنبال کنيد: آخرين خبر در سروش http://sapp.ir/akharinkhabar آخرين خبر در ايتا https://eitaa.com/joinchat/88211456C878f9966e5 آخرين خبر در بله https://bale.ai/invite/#/join/MTIwZmMyZT آخرين خبر در گپ https://gap.im/akharinkhabar