آلو خشک و این همه خواص و فایده!
نمناک/ اکثريت مردم از آلو خشک يا آلو بخارا که طعم شيريني دارد و به اندازه کافي براي سلامتي مفيد هستند،لذت ميبرند.آلو خشک داراي مزاياي سلامت بسياري است اگر چه بايد برخي از عوارض جانبي آنها شناخته شود،که در اين مقاله در مورد آنها صحبت خواهيم کرد. آلو خشک حاوي ميزان قابل توجهي مواد معدني( آهن، منيزيم، پتاسيم) و ويتامين هاي E ،C و پيش ساز ويتامين A است که از سلول ها در برابر راديکال هاي آزاد محافظت کرده و مانع از تخريب آن ها مي شوند.
مزاياي سلامتي آلو خشک و آلو بخارا :
اين دو از ميوه هاي فوق العاده مغذي ،سرشار از ويتامين ها ،آنتي اکسيدان ها و فيبر ميباشند که خواص و فوايد بسياري دارند ، خواصي که در ادامه اين بخش به آنها اشاره خواهيم کرد مثل سلامتي قلب ، سلامت گوارش، جلوگيري و يا کاهش التهاب و کاهش وزن ميباشد ؛شما ميتوانيد آلو خشک يا بخارا را به عنوان يک ميان وعده مغذي به تنهايي يا با غلات،در سالاد ها يا حتي ترکيب با مخلوط هاي ديگر استفاده کنيد.
کاهش وزن با آلو خشک و بخارا :
در يک مطالعه توسط دانشگاه روان شناسي بهداشت و جامعه،در مورد افرادي که اضافه وزن دارند و از اين ميوه استفاده کرده اند نشان داد که در يک دوره کوتاه مدت با مصرف اين آلو 2 کيلو وزن کم کرده اند.پس نتيجه گيري کرده اند که آلو خشک منبع خوبي براي انرژي است اما براي هضم آن زمان زيادي طول ميکشد ،پس بنابرابن فرد براي طولاني مدت احساس پر بودن ميکند.اين نيز يک منبع آلي از فيبر محلول است که به از دست دادن وزن و يا جلوگيري از افزايش وزن کمک ميکند.
آلو خشک و بخارا مناسب براي دستگاه گوارشي:
ثابت شده است که آلو خشک يا بخارا،براي افرادي که از يبوست و سوء هاضمه،يا هضم ضعيف رنج ميبرند،يک ملين طبيعي است. آلو خشک زمان جابه جاي مواد در روده بزرگ را کاهش ميدهد و همچنين رشد باکتري هاي مفيد در روده بزرگ را که به هضم کمک ميکند افزايش ميدهند.
آلو خشک و بخارا مناسب براي درمان هپاتيت :
همه ما از قبل ميدانستيم که اين آلو ها غني از فيبر هستند .و اين باعث ميشود که در درمان اختلالات کبدي بسيار مفيد باشند.در يک مطالعه باليني به تعدادي از افراد که سطح آنزيم هاي کبدي آنها به دليل سلول هاي آسيب ديده کبد افزايش پيدا کرده بود، 3 عدد آلو خشک يا آلو بخارا همراه با 250 ميلي ليتر آب در طول شب داده اند تا مصرف کنند ،پس از 8 هفته ميزان بيلي روبين و ترانس آميناز آنها به شدت کاهش پيدا کرده بود که اين امر براي بيماران کبدي بسيار مفيد است .
جلوگيري از پوکي استخوان با آلو خشک و بخارا :
يکي ديگر از مزاياي سلامتي آلو خشک و بخارا در جلوگيري از پوکي استخوان و بهبود تراکم استخوتن ها ميباشد.آنها منابع مهمي از بور هستند که در واقع به افزايش تراکم استخوان کمک ميکند.توصيه ميشود که روزانه حداقل يک عدد آلو خشک براي نگهداشتن استخوان هايتان به مدت طولاني کافي است.حتي يک مشاهده يا مطالعه نشان داده است که رژيم غذايي آلو خشک ، به تنهايي به عنوان يک گزينه درمان جايگزين براي افراد مبتلا به پوکي استخوتن کار ميکند.
آلو خشک مناسب براي سلامت قلب:
الو خشک به علت وجود فيتو کميکال به عنوان انتي اکسيدان هاي عالي عمل ميکند که براي پيشگيري از بيماري هاي قلبي با تخريب شريان ها به دليل اکسيداسيون پلاک کمک ميکند.علاوه بر اين آلو خشک به دليل غني بودن از فيبر نيز براي جلوگيري از بيماري هاي قلبي موثر هستند. يک مطالعه نشان داد که افرادي که منابع قوي از فيبر را مصرف ميکنند 12 درصد کاهش خطر ابتلا به بيماري هاي قلبي و عروقي را کاهش ميدهد.
آلو خشک و آلو بخارا مناسب براي کاهش کلسترول:
فيبر موجود در آلو اسيدهاي صفراوي درگير و به دفع آنها کمک ميکند.و به منظور حذف اسيدهاي صفراوي،کبد با سنتز کردن اسيدهاي صفراوي جديد، با کمک کلستروا خارج شده از جريان خون آن را بالا ميبرد.که اين به نوبه خود به ميزان قابل توجهي کلسترول را کاهش ميدهد.
آلو خشک و آلو بخارا مفيد براي مقابله با ديابت:
آلو خشک داراي گلوکز بسيار پاييني است ،بنابر اين خوردن آن ميزان قند خون را کنترل ميکند و خطر ابتلا به ديابت نوع 2 را کاهش ميدهد.فيتو نو ترينت هاي موجود در آلو بلافاصله بعد از خوردن غذا ،ترشح گلوگز در خون را کنترل ميکند بنابر اين توصيه ميشود بيماران ديابتب حتما آلو را در رژيم غذايي خود قرار دهند.
آلو خشک و آلو بخارا مناسب براي فشار خون:
آلو خشک ،يکي از منابع غني از پتاسيم است .تحقيقات انجام گرفته در سالهاي اخير تاثير پتاسيم در کاهش فشار خون را نشان داده اند.و با توجه به ميزان کم سديم،مصرف متعادل آن در کنترل فشار خون موثر است.
برخي از خواص ديگر آلو خشک :
از پيري پوست جلوگيري مي کند.
ملين است.
سرشار از انرژي است.
به هضم غذا کمک مي کند.
عوارض و اثرات جانبي مصرف آلو خشک:
آلو خشک از کم شدن آب آلو بدست ميايد که بنابراين آن را آلو خشک مينامند. هر دو ،يعني آلو هاي بنفش و زرد که سرشار از مواد مغذي و فيبر رژيمي هستند، استفاده ميشود.با اين حال مصرف زياد آلو خشک ميتواند عوارض جانبي مانند مشکلات گوارشي ،از جمله اسهال و وابستگي به ملين را افزايش دهد.
آلو خشک باعث ايجاد اسهال ميشود:
بسياري از مردم از عدم تحمل فروکتوز در رژيم غذايي برخوردار هستند و اين بيماري ممکن است به گرفتگي شکم همراه با اسهال منجر شود.حتي افرادي هم که از عدم تحمل فرو کتوز در رژيم غذايي رنج نميبرند،ممکن است پس از خوردن آلو اسهال شوند.
يکي ديگر از عوارض آلو اين است که مقدار کالري زيادي دارد،بنابراين خوردن بيش از حد آلو خشک و قرار دادن آن در رژيم غذايي گاهي ممکن است به چربي تبديل شود.
آلو خشک باعث ايجاد گاز روده و نفخ:
آلو خشک حاوي کربو هيدرات هاي پيچيده و قندهاي است که به طور کامل در دستگاه گوارش شکسته نميشود.بنابر اين وقتي که اين قندها به روده بزرگ ميرسند باکتري ها شروع به تغذيه از اين کربوهيدرات ها ميکنند.که اين باکتري باعث ايجاد قند خون ميشود.اين ميوه ها حاوي مقدار زيادي فيبر محلول هستند. به اين معني که تاثير زيادي در قند خون دارند.
آلو خشک و آلو بخارا باعث ايجاد سرطان:
غلظت بالاي آکريل آميد موجود در آلو به عنوان يک عامل سرطان زا در نظر گرفته شده است.بنابراين بايد از مصرف بيش از اندازه ان جلوگيري شود.
چه تعدادي از آلو خشک بايد مصرف شود؟
همانطور که در وزارت کشاورزي ايالات متحده هم آمده است،شما بايد روزانه يک الي دو عدد آلو خشک را در رژيم غذايي خود قرار دهيد.اگر در رژيم غذايي خود فيبر زيادي نداريد ميتوانيد روزانه 4 الي 5 عدد، آلو خشک مصرف کنيد.
نتيجه :
اکنون ما ميدانيم که آلو خشک داراي مزاياي سلامتي و همچنين عوارض جانبي خاص خود است. پس بنابراين با رعايت ميزان تعداد آنها ، را مصرف کنيد و در تمام طول روز پر انرژي باشيد.
همراهان عزيز، آخرين خبر را بر روي بسترهاي زير دنبال کنيد:
آخرين خبر در سروش
http://sapp.ir/akharinkhabar
آخرين خبر در ايتا
https://eitaa.com/joinchat/88211456C878f9966e5
آخرين خبر در بله
https://bale.ai/invite/#/join/MTIwZmMyZT
آخرين خبر در گپ
https://gap.im/akharinkhabar