مصرف کم و زیاد لبنیات چه دردسرهایی ایجاد می کند؟
مجله سلامت/ هرساله، هر امريکايي بهطور متوسط ۱۶.۲۰۰ کيلوگرم پنير و ۱۰.۸۰۰ کيلوگرم بستني يا محصولات لبني منجمد ميخورد. کاملا درست است اگر بگوييم بسياري از مردم شيفتهي لبنيات هستند؛ بنابراين ممکن است شگفتآور باشد اگر دريابيد که مصرف انواع محصولات لبني از سال ۲۰۰۵ بهطور پيوسته در حال کاهش است. براساس نظرسنجيها و گزارش نتايج آن از سوي انجمن تغذيه و رژيم غذايي امريکا، ۲۲٪ از امريکاييها کمتر از پيش لبنيات مصرف ميکنند. بهانههايي که مردم براي فرار از مصرف لبنيات بيان ميکنند، وجود جايگزينهاي متنوع براي شير است. از جمله کاهش وزن، پوستي روشنتر، پيشگيري از بيماري و افزايش انرژي تنها چند مورد از موارديست که افراد با رژيم غذايي بدون لبنيات بدان دست مييابند. اما آيا واقعا ميدانيد هنگامي که لبنيات را کنار ميگذاريد و در برابر مصرف آن مقاومت ميکنيد، چه چيزي را به دست ميآوريد يا از دست ميدهيد؟ دريابيد که آيا شير واقعا براي بدن خوب است يا نه و هنگامي که آن را از رژيمتان حذف ميکنيد چه عوارضي در کمين شماست؟ استخوانبندي بدن خود را شکننده ميکنيد تا سن ۳۰ سالگي، سرعت استخوانسازي بدن بيشتر از تجزيهي استخواني است. پس از ۳۰ سالگي، تجزيه استخوانها از ساخت آنها سبقت ميگيرد. بهترين روش براي تقويت اسکلت بدن؟ کلسيم. به گفتهي دکتر ربکا بلک، مدير مرکز تغذيه باليني در نيويورک لبنيات يکي از بهترين منابع تامين کلسيم است، زيرا بدن کلسيم موجود در لبنيات را، در مقايسه با ديگر غذاها، بهتر جذب ميکند. با حذف لبنيات گامي در جهت پوکي استخوان و شکستگي آنها برميداريد. او در ادامه ميافزايد که اگر شما قصد حذف شير گاو را از برنامهي غذايي خود داريد، ساير منابع کلسيم براي تقويت اسکلت بدن همچون سبزيهاي برگدار (چغندر، کلم پيچ، اسفناج، بروکلي) توفو و ساردينها را بيشتر مصرف کنيد. همچنين، به گفتهي بلک، روزانه يک مکمل کلسيم و يک مکمل ويتامين D. بخوريد. قطعا آنها را به همراه غذا مصرف کنيد، زيرا اسيد معده به جذب آنها کمک ميکند. کمتر به آرايش نياز پيدا ميکنيد عدم مصرف لبنيات منجر به عدم نياز به پوشانندههاي آرايشي براي صاف کردن پوست صورت ميشود: شير ممکن است عامل آکنه باشد، درنتيجه رژيم بدون لبنيات مانع از بيرون ريختن جوشها ميشود. بر اساس تحقيقي از مدرسه پزشکي دارمتوس، شير حاوي هورمونهايي مانند تستوسترون است که غدد چربي پوست را تحريک کرده و منجر به بروز جوش ميشود. خطر ابتلا به سرطان را در خود تخفيف دادهايد… … و به همين ترتيب اگر همسر شما نيز مصرف لبنيات را کاهش دهد، همين امر براي او نيز صدق ميکند. محققان سوئدي دريافتند که نوشيدن بيشتر از يک ليوان شير در روز ميتواند خطر ابتلا به سرطان تخمدان را افزايش دهد، در عين حال مطالعهايي در دانشگاه هاروارد نشان داد، مرداني که بيش از دو وعده لبنيات در روز مصرف ميکنند در مقايسه با آنهايي که لبنيات کمتري مصرف ميکنند يا مصرف نميکنند، ۳۴٪ بيشتر از ديگران در خطر ابتلا به سرطان پروستات هستند. باز هم، هورمونهاي لبني مقصرند؛ فرآوردههاي لبني ميزان فاکتور رشد شبه انسولين را در خون افزايش ميدهند، هورموني که به عنوان سوخت رشد سلولهاي سرطاني شناخته شدهاند. نيازمند مصرف مکملهاي ملين فيبري ميشويد وقتي لبنيات را کنار ميگذاريد، ممکن است ناآگاهانه مادهي مغذي ديگري را از رژيمتان کنار گذاشته باشيد: پرويوتيک ها. اين باکتريهاي مفيد معمولا در ماست و پنيرهاي نرم وجود دارند و با مجموعهاي از مزاياي خوب براي تنظيم سيستم گوارش مرتبطند. مطالعهايي که در مجلهي آمريکايي تغذيه باليني به چاپ رسيد، نشان ميداد پروبيوتيک “زمان گوارش روده” را حدودا ۱۲ ساعت بهبود بخشيده، تعداد دفعات دفع بدن را تا ¼ برابر افزايش ميدهد و موجب رفع يبوست و دفع آسانتر ميشود. خبر خوب: پروبيوتيکها در غذاهاي غير لبني متنوعي مانند کلم رنده شده با سرکه، ترشي و تخوراک سويا و قارچ نيز پنهان شدهاند. نخوردن کره، بستني و شيرکامل يک راه مطمئن براي لاغر شدن است، درست است؟ ممکن است نباشد. در يک مطالعه بلند مدت سوئدي، مشخص شد افرادي که مقدار زيادي چربي لبني مصرف کرده بودند، نسبت به آنهاي که چربي کمتري از لبنيات مصرف ميکردند، بيش از نيم برابر احتمال ابتلا به چاقي در طي يک دوره ۱۲ ساله را داشتند. بلک ميگويد: لبنيات منبعي سرشار از چربي و پروتئين است و از آنجايي که کندتر هضم ميشوند، احساس سيري طولانيتري را پديد ميآورند. بدون لبنيات، حتي جايگزيني انواع چربي و پروتئينهاي سرکوبگر که گرسنگي را سرکوب ميکند، سخت است. بلک ميافزايد: فقط کافيست پروتيئن و چربي را جايگزين کربوهيدراتهاي ساده که موجب افزايش وزن هستند، نمائيد. اما اگر ابدا لبنيات نميخوريد، حداقل چربيها اشباع و غذاهاي شامل پروتئين مانند آجيل و کره مغزها، دانه ها، تخم مرغ و حبوبات را مصرف کنيد. احساس نفخ داريد. مقصر سويا است. بلک ميگويد: وقتي مردم گروهي از مواد غذايي مانند لبنيات را کنار ميگذارند، تمايل دارند به دنبال جايگزينهايي که طعم و بافت مشابهاي دارند، بروند. جايگزين اغلب محصولات لبني بر پايهي سويا استوار است. مانند پنير سويا، شير سويا و کره سويا. بلک ميافزايد، مشکل اينجاست که هضم سويا دشوار است، بهويژه اگر شما يکباره مصرف آن را افزايش دهيد. زيرا سويا دربرگيرندهي مولکولهاي قندي به نام اليگوساکاريدها هستند که بدن به آساني قادر به هضم آنها نيست، به اين معنا که آنها همچون مانعي در دستگاه گوارش عمل کرده و موجب نفخ و گاز معده ميشوند. بايد بيمهنامه عمر خود را تمديد کرده و مبلغ را بالا ببريد طبق مطالعهاي در BMJ، نوشيدن هر ليوان شير در روز خطر مرگ را تا ۱۵٪ افزايش ميدهد. چه ترسناک! محققان دريافتند احتمال خطر مرگ در دو دههي آينده از زندگي زناني که روزانه سه ليوان يا بيشتر شير مينوشند، تقريبا دو برابر آنهايي است که روزانه کمتر از يک ليوان مينوشند. محققان انگشت اتهام را به سوي گالاتوز، قند سادهي موجود در شير که اثبات شده موجب تحريک استرس اکسيداتيو و التهاب درجه پايين است و صحنه را براي بيماريها آماده ميکند، ميگيرند. جالب توجه است که بدانيد محصولات تخميرشدهي شير شامل ماست و پنير، گالاتوز کمتري دارند يا فاقد آن هستند. مطالعات نشان ميدهد، خطر مرگ در زناني که بيشتر از شير از اين مواد غذايي يعني ماست و پنير مصرف ميکنند، پايينتر است. همراهان عزيز، آخرين خبر را بر روي بسترهاي زير دنبال کنيد: آخرين خبر در سروش http://sapp.ir/akharinkhabar آخرين خبر در ايتا https://eitaa.com/joinchat/88211456C878f9966e5 آخرين خبر در بله https://bale.ai/invite/#/join/MTIwZmMyZT آخرين خبر در گپ https://gap.im/akharinkhabar